ПРОЕКТИРАНЕ

Siemens NX 10

 

NX treatment RGB SandПоследната версия на Siemens’ NX™ (NX 10) включва нови функции, предоставящи още по-голяма гъвкавост при развитието на продукти и наред с това до три пъти по-висока производителност. Нови инструменти като решението за 2D разработка на концептуални модели правят по-лесно и по-бързо създаването на проекти, докато разширенията на възможностите в NX Realize Shape™, напълно интегрирания инструментариум за моделиране със sub-division повърхнини дават на дизайнери и инженери гъвкавостта да моделират и конструират продукти с уникални форми. 

Нов интерфейс с докосване на екрана (опция) осигурява разширен достъп до пълните моделни възможности на NX 10. Наред с това, плътната интеграция с Teamcenter за управление на жизнения цикъл (PLM) през визуалната работна среда на SIEMENS Active Workspace значително намалява времето, необходимо за търсене на специфична продуктова информация. Освен това, NX10 включва множество разширения, насочени към интегрираното проектиране, производство и инженерни симулации  (CAD/CAM/CAE).„NX 10 продължава да подобрява както своята мощна функционалност, така и потребителския си интерфейс, за да удовлетвори нуждите на потребители да управляват непрекъснато нарастващата сложност на продуктовия инженеринг“, казва Jim Rusk, старши вицепрезидент на Product Engineering Software, в Siemens PLM Software. "Новите и подобрени възможности правят ранната фаза, която е един от най-важните етапи при проектиране, по-лесна и по-бърза. Поддръжката на новият сензорен интерфейс и по-тясна интеграция с Active Workspace дават на NX 10 безпрецедентна гъвкавост за осигуряване по всяко време, навсякъде достъп до данните за продукта. Този разширен достъп помага на нашите клиенти да вземат по-умни решения, които да доведат до по-добри продукти. "

pic0 50877Нарастващата сложност на продуктите прави 3D моделирането предпочитан метод за продуктов дизайн в целия свят. Въпреки това, в някои индустрии, включително при машини и сложна електроника е по-лесно и по-бързо първоначалните планове за проектиране да се създадат в 2D среда. Новото 2D решение в NX 10 за разработване на концепция позволява на дизайнерите да проучат и оценят различни концепции в 2D, до три пъти по-бързо при създаване на нови проекти. След финализиране на избора на концепция за проекта, процеса може лесно да мигрира към 3D, за изпълнение на работното проектиране.

Подобрения в решението NX Realize Shape дава на дизайнерите още по-голям контрол над геометрията при моделиране на продукти с високо естетични повърхности. NX Realize Shape се основава на моделиране с така наречените делящи се повърхнини (sub-division surfaces), математически подход към създаването на 3D геометрия с гладки форми, използван  за първи път от развлекателната индустрия. Инструментът се интегрира безпроблемно с NX, като помага да съкрати времето за разработване на продукти чрез елиминиране на множество стъпки, свързани с използването на отделни инструменти за извайване на свободни форми, от една стана и инженерно проектиране за производството, от друга.

Новата опция за сензорен интерфейс с докосване на екрана, включена в NX 10 добавя гъвкавост чрез достъп до NX от таблети, работещи с Windows операционните системи на Microsoft. Това прави по-лесно използването на NX, когато и където е необходимо да се осигури сътрудничество и да се ускори производителността на мобилните екипи.

active

NXCAE10 Expressions

Комбинирането на подобрения достъп до NX с пълната PLM интеграция чрез Active Workspace, новия иновативен интерфейс на Siemens Teamcenter, позволява на потребителите бързо да намерят съответната информация, дори от различни външни източници на данни. Active Workspace може да се стартира в Интернет на всяко устройство и от всяко място.

NX 10 предлага още редица CAD/CAM/CAE подобрения, включително нова NX CAE мулти-физична работна среда, която значително повишава интеграцията на задачите при симулация чрез свързване на два или повече солвъра за рационализиране на процеса при извършване на сложни симулации. Мулти-физична среда предлага последователен изглед и стратегии при извършване на мулти-физични симулации, така че инженерите да могат лесно да изграждат взаимно свързани  решения върху една и съща мрежа, използвайки общи видове елементи, атрибути, гранични условия, както и контрол на опции за управление на солвърите.

NX CAM Flowcut cut region control

Новите, специфични за индустрията NX CAM възможности помагат на инженерите да програмират по-бързо на машини с CNC управление и да обработват с по-високо качество машинни детайли. Новите динамично регулирани груби стратегии автоматично се адаптират към геометрията на детайла и дават възможност за по-прецизна обработка на формообразуващи плочи.

NX CMM Scanning path PMI

Нови са и възможностите за автоматизирано програмиране за проверка на размери в NX CMM (координатно-измервателни машини) позволява използването на PMI данни (производствена информация за продукта) за създаване на пътеки за сканиране при инспекция. Това помага значително да се ускори процеса на проверка в сравнение с използвания в момента метод на чрез контактни допирна точки.

Line Designer factory line

NX 10 включва също и нови специализирани инструменти за проектиране на линии за асемблиране на автомобили. Новото приложение за моделиране на линии позволява на инженерите да проектират и визуализират оформления на производствени линии в NX, използвайки софтуерните продукти на Siemens за управление на проекти Teamcenter и Tecnomatix, както и за валидиране и оптимизиране на производствени процеси.

NX 10 ще бъде на разположение на потребителите през декември 2014. Подробна информация за новите функции в NX 10 можете за намерите на  www.siemens.com/plm/nx10.

 
 

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
images.jpg
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: spacecad@david.bg

 

© 2015 SpaceCAD