Миграция от SolidWorks

Solid Edge treatment RGB Stone small 

Повечето CAD компании използват метода „File Open“ за работа с данни, които не съдържат техни CAD модели. Solid Edge може да отвори данни от много различни системи, включително SolidWorks, STRC, ProE, Inventor, Catia и AutoCAD. 

Този метод обаче има някои недостатъци, и затова за работа с данни на SolidWorks препоръчваме да използвате вградения в Solid Edge инструмент за миграция на данни от SolidWorks.

 

 Заредете безплатно Solid Edge 2020 за 30 дневен тест от тази връзка ...

Вижте подробно описание на Solid Edge на Български език тук ...

За да обобщим видеото, нека разгледаме някои от предимствата на използването на инструмента за миграция на данни SolidWorks.

1. Mиграция на чертежите

Ако погледнете сборния чертеж, можете да видите всички изгледи, балони и законопроект от материали, мигрирани в Solid Edge.

2. Връзки в сглобени асемблирани модели

„Мениджърът за връзки в асемблирания модел“ е обобщение на всички монтажни взаимоотношения в рамките на определения възел. В мениджъра можете да променяте всяка една от връзките - всички те са направени направо от файловете на SolidWorks. Ако изберете части от „Pathfinder“, ще забележите, че всички части имат връзки в рамките на монтажа.

3. Пренаредете чертежите

Можете да плъзнете всеки изглед вътре в рамките на чертежа, и всички изгледи ще останат подравнени, както трябва.

4. Характеристики на отвори

С инструмента за миграция на SolidWorks данни всички характеристики на отворите ще мигрират специално като отвори. Това означава, че след това всеки отвор може да бъде избран и променен в Solid Edge като такъв.

5. Миграция на материали и характеристики

Материалите и персонализираните характеристики също мигрират от SolidWorks към Solid Edge. Поради това няма причина да променяте скици, ако искате да направите редакция - можете просто да плъзнете лица на части или да въведете стойност.

6. Напълно свързани файлове

Тъй като детайлите и чертожните  файлове са напълно свързани, всички чертожни файлове ще се актуализират всеки път, когато правите редакции в съответния файл на детайла. Няма нужда да се връщате и да дублирате работата.

 


Допълващи продукти

Вземете под наем

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: spacecad@david.bg

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD