Блог

parasolid 3D modeling tcm55 56809

 

Parasolid - графичното ядрото, собственост на Siemens, се използва от много популярни CAD продукти, както и в собствените продукти на Siemens - NX и Solid Edge. Това прави Parasolid най-широко използваното геометрично ядро в света!

SOLIDWORKS и Onshape, водещи конкуренти на Solid Edge, използват ядрото на SIEMENS Parasolid, и никога не са показали желание да разработят свои собствени такива. От Siemens твърдят, че компанията ще спечели повече от лицензирането на компонентите си, отколкото ако държи Parasolid изключително за собствени цели. Това изглежда съмнително, като имаме предвид, че конкурентът ще престане да съществува с изтръгнато Parasolid сърце, а продуктите на Siemens ще поемат господстващото положение на пазара на софтуер, за продуктов дизайн на стойност милиарди.

Кога за първи път се появява Parasolid?

Parasolid v1.0 е публикувана през 1988 от Shape Data Ltd., за да замени продукта ROMULUS. Основната разлика между двата продукта е, че ROMULUS поддържа една единствена, аналитична геометрия FORTRAN, докато Parasolid е с двойна точност, поддържайки аналитична и NURBS геометрия.

Можете да прочетете цялата статия на тази връзка ...

Какви са предимствата на Parasolid пред конкурентните продукти?

Основно предимство е културата на Parasolid, която винаги е била фокусирана върху решаването на най-сложните проблеми с геометрията, чрез иновации и прецизен софтуер. От това следва набиране на най-добрите таланти, изграждане на дългосрочни връзки с клиентите и инвестиране в процеси за оптимизиране на функционалността, производителността и качеството на нашия продукт. Това се потвърждава от многобройните технологични новости, които са реализирани на пазара, включително толерантно моделиране, двустранна съвместимост на данните, поддръжка на iOS устройства и в момента Convergent Modeling. Също така предоставената възможност на малки и големи компании да тестват технологията и поддръжката на клиента, преди да вземат крайното решение за взаимно сътрудничество.

parasolid designer tcm55 24946


Какъв процент от световните
solid модели са създадени с Parasolid?

Трудно е да се оцени точно колко модела са създадени с Parasolid ядрото. Въпреки това, ние сме лицензирали над 130 независими доставчици на софтуер и преценяваме (консервативно), че имаме 4,000,000 крайни потребители, които създават и редактират своите моделите. Компании като SoldWorks, Onshape, Vero, Missler, Vectorworks, Bentley, Fujitsu и разбира се, Siemens PLM (NX, Solid Edge, Tecnomatix, SimCenter) използват Parasolid-базирани приложения.  Може би два, до три пъти по-голям брой крайни потребители използват приложения, базирани на Parasolid, за по-малко взискателни модели, за визуализиране, маркировка, оперативна съвместимост и подобни задачи.  Файловият формат на Parasolid XT се публикува като част от спецификацията ISO JT и се поддържа от JT Open Toolkit. Това означава, че много милиони модели, съдържащи точна геометрия, съвместима с дефиницията на Parasolid XT, се създават и споделят глобално в цялата индустрия.

Вижте компаниите, които използват Parasolid в своите продукти на тази връзка ...

По–близо ли е Parasolid до монопол след избледняването на ACIS? 

По отношение на Parasolid лицензо-получателите, ние имаме водеща позиция на пазара, но не виждаме да се развива монополна ситуация. Често се конкурираме с други ядрa в ситуации на продажби и сме наясно с нововъзникващите технологии и пазарните промени, които представляват нови предизвикателства, например генеративните модели. Имаме много възможности да направим Parasolid по-силен, за да помогнем на лицензираните от Parasolid да станат по-конкурентоспособни на своите пазари.

Можете да прочетете цялата статия на тази връзка ...


СпейсКАД предлага 3D принтери за метал от водещата световна компания 3D Systems, както и услуги за експресен 3D печат в метал на възли и детайли. Услугата предлага редица удобства и възможности на производителите на машинни детайли и инструментална екипировка:

 • Бързо производство на детайли и възли „от днес за утре“
 • Производство на вложки за нови и съществуващи матрици за пластмаси
 • Производство на детайли и възли със сложна топология в една единствена операция
 • Производство на функционални прототипи
 • Производство на резервни части и приспособения.

IMG 20180321 165734


Услугите за 3D печат се изпълняват при изгодни за възложителите условия:

 • Изгодна цена за единични възли/детайли и малки серии
 • Съдействие за подбор на подходящи материали и технологичен процес
 • Кратко време за реакция, производство и доставка при възложителя

Директният 3D печат на метални възли и детайли e изключително подходящ за широк кръг приложения в концептуалното проектиране, техническата подготовка и производството:

 • Функционални протипи на възли за оценка и тестове на проектни концепции
 • Малки серии детайли за крайна употреба, вкл. резервни части, корпусни детайли
 • Горивни дюзи, турбини и лопатки, крепежни компоненти и други
 • Вложки в матрици за пластмаси с конформално охлаждане
 • Олекотяване на детайли
 • Интеграция на няколко детайла в един.

Вашето запитване за оферта може да направите on-line на адрес: https://www.3dsys.space/detaili-po-porachka-1/, чрез електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или на телефон 02/90 33 999. Повече информация за 3D принтерите на 3D Systems и решенията за адитивни производства, предлагани от СпейсКАД ООД можете да намерите на  http://www.3dsys.space

Какво характеристики имат детайлите, произведени чрез 3D печат в метал?

 • Висока разделителна способност и повторяемост
 • Точност, най-тънка дебелина на стените
 • Висока химическа чистота и метална плътност - над 98 %
 • Ниско въглеродна и неръждаема стомана, алуминий и кобалт-хром
 • Размери на детайла – до 140 x 140 х 100 мм.

Предлаганите услуги включват:

 • Пре-проектиране на възлите и детайлите за 3D печат
 • Оптимизация за олекотяване на детайли и оптимално асемблиране на възли
 • Преглед за технологичност
 • Изработка „от начало до край“, чрез комбиниране на 3D печат в метал и традиционни CNC обработки – всичко „от една ръка“.

3D печатът е адитивен процес за създаване на възли и детайли чрез последователно прецизно наслагване на тънки слоеве разтопен метал от специализирани 3D принтери. Основно предимство на адитивните процеси е възможността за бързо производство на възли и детайли, без нужда от техническа подготовка и инструментална екипировка, без скъпо струващи и отнемащи дълго време технологични процеси като CNC механична обработка, ерозиране, леене и формообразуване в матрици.

3D печатът в метал дава безалтернативни предимства при решаване на ключови предизвикателства, често срещани при производство на метални възли и детайли:

 • Бързо производство на прототипи за функционално тестване на продукти
 • Производство на възли с висока сложност, невъзможни за производство по друг начин
 • Производство на прецизни инструменти за критични приложения
 • Производство на критични резервни части за машини и съоръжения (от днес за утре)
 • Производство на вложки/сърца на матрици за пластмаси с конформално охлаждане
 • Малки серии метални детайли, с неотложна спешност. 

Вашето запитване за оферта може да направите on-line на адрес:https://www.3dsys.space/detaili-po-porachka-1/, чрез електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или на телефон 02/90 33 999. Повече информация за 3D принтерите на 3D Systems и решенията за адитивни производства, предлагани от СпейсКАД ООД можете да намерите на  http://www.3dsys.space


NX на Siemens PLM може да осигури широка гама от софтуерни решения за инженерно проектиране. С водеща позиция в програмирането на CNC машини, роботи и роботизирани операции, NX CAM e доказан в продължение на много години като превъзходен инструмент за програмиране на широка гама машини с цифрово-програмно управление (CNC). 

Сега потребителите на NX CAM, произвеждащи детайли могат да използват същата NX среда, с която вече са добре запознати, за да програмират роботите в своето производство. Методът е подобен на машинното програмиране, инструментите за пост-процесиране и симулация са едни и същи и отново можем да кажем, че всичко е вътре в NX. 

Голямата стъпка напред е възможността на NX CAM да управлява едновременно повече от 5 оси, до които достигат все повече CNC машини. Роботите и свързаните с тях системи за захващане на детайли, както и роботизираните транспортни системи могат да имат управление по много оси, често едновременно във времето.

 Вижте повече за NX CAM Robotics на тази връзка …

Rys. 1 1024x575

 

Примерите за използване на NX CAM за програмиране на роботи за производство на детайли са много, и разнообразни. Първите приложения бяха насочени към операции за финишни обработки, такива като полиране, лакиране или обрязване. Общо изискване е инструментът да следва точния път спрямо геометрията на детайла. 

Тези тип финишни операции могат да бъдат роботизирани и за други функции, като напр. боядисване и нанасяне на покрития. И тук Siemens NX се възползва от доказаните способности в роботизираното програмиране, разработена в продуктовата линия Tecnomatix, и я използва в NX CAM за производството на детайли. 

Програмирането на роботи с NX CAM се използва и при подготовката за леки фрезови и пробивни операции. Всъщност, можем да отбележим, че тази адаптивна технология вече все по-често се използва успешно и в по-тежките форми на механична обработка,  с използване на специално оборудвани за тази цел роботи.

Вижте повече за NX CAM Robotics на тази връзка …


Intelligraph Plastic injection mold design

NX Mold Wizard на Siemens прилага подредена автоматизирана технология за оптимизиране процеса на проектиране на матрици, осигурявайки нива на производителност, които драматично превъзхождат традиционният CAD софтуер.

С предлагането на структуриран работен процес, базиран на експертни знания и най-добри практики, автоматизация на специфичните за матрици стъпки на проектиране и библиотеки от стандартни компоненти, NX Mold Wizard осигурява подреден стъпков процес, който интегрира сложните елементи на технологията за проектиране на матрици в автоматизирана последователност от логични операции.

Mold Wizard е изграден върху NX, най-мощната в бранша CAD система за разработване на продукти. В резултат на това, инструментите за моделиране геометрията на детайлите, създаването на делителни повърхности и автоматичните актуализации при промяна в геометрията на отливката са  най-стабилните в индустрията.

Capture


По-малко способните CAD системи могат да се справят отделни детайли и матрици. NX Mold Wizard може да се справи и с най-трудните задачи.

В България, NX Mold Wizard е отлично приет и широко използван от във водещите български производители на формообразуващ инструмент като Интехна, Гуала Кложърс България, Готмар и много други.

 
Вижте подробно работния поток и функциите на NX Mold Wizard тук …

 


Страница 1 от 7

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
images.jpg
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: spacecad@david.bg

 

© 2015 SpaceCAD