Блог

Intelligraph Plastic injection mold design

NX Mold Wizard на Siemens прилага подредена автоматизирана технология за оптимизиране процеса на проектиране на матрици, осигурявайки нива на производителност, които драматично превъзхождат традиционният CAD софтуер.

С предлагането на структуриран работен процес, базиран на експертни знания и най-добри практики, автоматизация на специфичните за матрици стъпки на проектиране и библиотеки от стандартни компоненти, NX Mold Wizard осигурява подреден стъпков процес, който интегрира сложните елементи на технологията за проектиране на матрици в автоматизирана последователност от логични операции.

Mold Wizard е изграден върху NX, най-мощната в бранша CAD система за разработване на продукти. В резултат на това, инструментите за моделиране геометрията на детайлите, създаването на делителни повърхности и автоматичните актуализации при промяна в геометрията на отливката са  най-стабилните в индустрията.

Capture


По-малко способните CAD системи могат да се справят отделни детайли и матрици. NX Mold Wizard може да се справи и с най-трудните задачи.

В България, NX Mold Wizard е отлично приет и широко използван от във водещите български производители на формообразуващ инструмент като Интехна, Гуала Кложърс България, Готмар и много други.

 
Вижте подробно работния поток и функциите на NX Mold Wizard тук …

 


Machine tool builder

Днес много малки и средни производствени компании разчитат за проектиране и производство  на отделни CAD и CAM системи, разработвани от различни производители, често и върху различни математически ядра.  

Интегрираният  софтуер за компютърно проектиране и производство, който съчетава възможностите на CAD, CAM, проектиране и формообразуващи инструменти/електроди, и  управление на машини за активно измерване (CMM) в една система може да  пести инвестиции, време и усилия за сметка на следните пет фактора:

 • Премахване на непроизводствени и скъпи стъпки за транслиране на данни между CAD и CAM приложения, които работят с един и същ  3-D модел
 • Автоматизиране на повечето процеси за техническа подготовка на производството
 • Използване на автоматизирани инструменти за валидация на решенита по време на целия процес.
 • Организиране на развойния процес и данните така, че да можете да работите в екип, за да реагирате по-бързо на промени в проекта.
 • Споделяне и мноогократна употреба  на вече налични инженерни решения между отделите.

Когато всеки член на инженерния  екип работи в една и съща CAD/CAM система, ползите могат да бъдат значителни, най-малко заради възможността за многократно ползване на вече налични конструктивни и технологични решения. За съжаление, в някои случаи, конструкторите не осъзнават напълно въздействието на своите решения върху производствения процес, и залагането на конструктивни решения, които са трудни за производство, могат да прибавят допълнителни разходи към себестойността на продукта.

Вижте защо интегрираните CAD/CAM/CAE решения от един производител ще ви позволят да проектирате и произвеждате по-бързо и с по-високо качество ...

 

  


SIEMENS NX CAM е водещо решение за програмиране и управление на машини с CNC, предлагащо пълен набор от функции за управление на фрезови, стругови, ерозийни и комбинирани механични обработки, плюс програмиране на роботи и процедури за метрологичен контрол. Наред с това, NX CAM е едно от малкото CAM решения, предлагащо симулация за проверка на програмите за управление на машините от изходния G-код след постпроцесора. Това гарантира оптимална програма за механична обработка - без рискове от аварии и повреди, още от първия път! Наличието на готови за работа пост процесори е важно условие за бързото внедряване и възвръщаемост на инвестициите в системи за автоматизирано програмиране на машини с CNC. 

 

 

SIEMENS NX CAM и СпейсКАД ООД предлагат богат набор от готови, тествани в реалното производство, готови за незабавна работа пост процесори за най-широк кръг машини с CNC, използвани от Българските производители.   

 

Вижте наличните, готови за работа пост процесори на NX CAM на тази връзка ...

 

Повече за NX CAM v.12

NX CAM v.12 е мощна, завършена система за нуждите на производства с CNC машини, което въвежда мощни нови функции за повишаване на ефективността на механичната обработка, и разширяване на бизнеса Ви чрез нови възможности за роботизирана механична обработка, производство на матрици и сложни механични детайли.

NX CAM v. 12 предлага редица разширени възможности и подобрения:

 • Роботика при производство на детайли
 • Адаптивното фрезоване при механична обработка на детайли за матрици
 • Подобрени финишни стратегии 
 • Комплексна обработка на детайли върху линии от машини
 • Механична обработка на сложни детайли
 • Автоматично изчисляване себестойност на формообразуващи инструменти
 • 3D печат на метални детайли в прахово легло
 • Поддръжка на 3D принтери HP Multi Jet Fusion
 • NX CMM 12 - програмиране за метрологично измерване.

Вижте повече за NX CAM на тази връзка ....

Вижте някои от потребителите на NX CAM в България тук ...


Автоматизацията на процесите при NC програмирането предоставя голяма възможност за конкурентни бизнес предимства. Модулът на SIEMENS NX CAM за Feature-Based Machining осигурява възможности за създаване и модифициране на автоматизирани процеси за механична обработка, управлявани от правила в Machining Knowledge Editor в NX CAM. 


Страница 1 от 7

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
images.jpg
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: spacecad@david.bg

 

© 2015 SpaceCAD