Блог

Пет предимства на интегрираното CAD/CAM решение

Machine tool builder

Днес много малки и средни производствени компании разчитат за проектиране и производство  на отделни CAD и CAM системи, разработвани от различни производители, често и върху различни математически ядра.  

Интегрираният  софтуер за компютърно проектиране и производство, който съчетава възможностите на CAD, CAM, проектиране и формообразуващи инструменти/електроди, и  управление на машини за активно измерване (CMM) в една система може да  пести инвестиции, време и усилия за сметка на следните пет фактора:

  • Премахване на непроизводствени и скъпи стъпки за транслиране на данни между CAD и CAM приложения, които работят с един и същ  3-D модел
  • Автоматизиране на повечето процеси за техническа подготовка на производството
  • Използване на автоматизирани инструменти за валидация на решенита по време на целия процес.
  • Организиране на развойния процес и данните така, че да можете да работите в екип, за да реагирате по-бързо на промени в проекта.
  • Споделяне и мноогократна употреба  на вече налични инженерни решения между отделите.

Когато всеки член на инженерния  екип работи в една и съща CAD/CAM система, ползите могат да бъдат значителни, най-малко заради възможността за многократно ползване на вече налични конструктивни и технологични решения. За съжаление, в някои случаи, конструкторите не осъзнават напълно въздействието на своите решения върху производствения процес, и залагането на конструктивни решения, които са трудни за производство, могат да прибавят допълнителни разходи към себестойността на продукта.

Вижте защо интегрираните CAD/CAM/CAE решения от един производител ще ви позволят да проектирате и произвеждате по-бързо и с по-високо качество ...

 

  


Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
images.jpg
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: spacecad@david.bg

 

© 2015 SpaceCAD