Блог

dataFRUIT - първата платформа за IIoT е тук!

Индустриалният интернет на нещата (IIoT) - компонент на Industry 4.0 - коренно променя начина на работа на бизнеса, особено на големите производствени компании. Докато бизнеса се цифровизира, между физическите и дигиталните им активи се открива пропаст. Industrial IoT осигурява връзката между двете. Почти всеки физически обект може да се трансформира в IoT устройство, ако може да бъде свързан към Интернет. Това осигурява голяма част от данните, които могат да бъдат използвани за подобряване на производителността, стимулиране на по-доброто вземане на решения и стимулиране на иновациите. 

 

dF asset page

 

Индустриалният Интернет на нещата (IIoT) се отнася до огромния брой машини и устройства - или „неща“ - бизнес приложения, които сега са свързани с Интернет. Защитавайки тези критични оперативни данни, IIoT образува затворена, частна интернет мрежа, където устройствата могат да комуникират и споделят данни с други хора, системи и неща. Тези данни могат да бъдат използвани за подобряване на съществуващите работни практики и бизнес процеси, както и за създаване на изцяло нови начини за правене на неща.

 

pm solution 4K

Какви са предимствата на Industrial IoT? 

Тъй като IIoT устройства стават по-малки, по-евтини и по-интелигентни, те могат да се прилагат почти навсякъде. (вижте повече на тази връзка). Данните, които те създават, могат да бъдат превърнати в полезна представа, която носи невероятни ползи за бизнеса, включително:

  • Подобрена оперативна ефективност. Индустриалният софтуер за IoT ви позволява да създавате среди от свързани активи, които носят широк спектър от ползи за оперативна ефективност. Сензорите, разположени в производствените системи, монтажните линии, складовете и превозните средства, произвеждат данни, които помагат на мениджърите да наблюдават как точно даден актив работи и да решават проблеми, преди да възникнат.
  • Повишена производителност. Индустриалните IoT решения предоставят в реално време информация за производителността на оборудването и хората, за да помогнат за оптимизиране и подобряване на бизнес процесите и работните процеси.
  • Намаляване на разходите. Разгръщането на IIoT предлага големи ползи за спестяване на разходи за организациите. Например, промишлените IoT устройства могат да спестят драстично от сметките за енергия - с до 70% при осветление и 30% върху климатик според някои оценки.
  • Подобрено потребителско изживяване. Поставяйки индустриални IoT сензори в рамките на продуктите, производителите могат да събират и анализират данни за това как клиентите действително използват своите продукти - което им дава възможност да подобрят бъдещите подобрения и издания на продуктите.
  • Намалени отпадъци. Управлението на запасите е едно от най-важните предимства на софтуера на IIoT. Чрез свързване на IIoT устройства към продукти, складове и превозни средства можете да направите целия процес на веригата на доставки по-ефективен, намалявайки необходимостта от излишен инвентар и потенциала за запаси.
  • Нови бизнес модели. Индустриалните IoT технологии поставят основата за предоставяне на нови, иновативни и базирани на данни бизнес модели. Например, производителите могат да вземат данни от индустриални IIoT от сензори на техния продукт, за да предоставят свързани услуги като отдалечена диагностика или прогнозна поддръжка.

Интелигентно отдалечно наблюдение и управление на производства с CNC машини, електо-механични съоръжения, пресови производства, интеграция и визулаизация на SCADA данни и още ... Вижте повече тук.


Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
images.jpg
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: spacecad@david.bg

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD