• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Figure 4 - малките серии пластмаса са вече изгодни!

Първото мащабируемо, напълно интегрирано 3D производство на детайли без инструментална екипировка!

figure 4 pro blk 10 bauteilДиректното производство, предлагано от 3D Systems с революционното решение Figure 4 превръща 3D производството в реалност - с повишена производителност, издръжливост, повторяемост и по-ниска обща цена на операциите.

За малки серии, Figure 4 доставя Six Sigma производителност с повторяеми, точни пластмасови детайли с доказана производителност и в разнообразна гама от материали. 

Figure 4 осигурява изключително бързи и гъвкави адитивни производствени процеси чрез отделни производствени модули, което позволява да бъдат изграждани гъвкави автоматизирани линии за директно производство, интегрирана с модули за вторични процеси, включително на измиване, изсушаване и втвърдяване на детайли за крайна употреба.

Вижте подробности за тази нова производствена технология от тази връзка (BG, PDF) ...

Дигиталното формоване намалява разходите за разработка и увеличава производителността, чрез елиминиране на разходите и времето на проектиране/производство на скъпоструващи инструменти. Процесът на дигитално формоване ускорява и опростява производството с автоматизация на производството на пластмасови детайли в малък и среден обем. Figure 4 изгражда бързо точни, повтарящи се детайли в гъвкав, поточен производствен процес.

Водеща производителност

Figure 4

Комбинацията от скорост и точност, допълнена от светлинен процес за UV втвърдяване, който отнема минути срещу часове с термично базирани процеси на втвърдяване, дават най-високата производителност и най-ниско време за производство при адитивните производства. Последните данни показват скорост на печат на детайли с Figure 4 до 65 мм/час, скорост на прототипиране до 100 мм/час, висока точност и повторяемост на детайлите във всички използвани материали.

Широка гама материали

Широката и разширяваща се гама от материали за Figure 4 включва над 30 различни материала. Индустриалните пластмасови смоли отговарят на широк спектър от нужди за приложения, включително за функционално прототипиране, директно производство на детайли за крайно използване, формоване и леене, с ABS-подобни, поли-пропиленови, подобни на каучук, леещи се, термоустойчиви и био-съвместими материали.

figure 4 roadshow

Ползи и предимаства

  • Освобождаването на производствения процес от необходимостта от инструментално оборудване означава по-бързо време за производство, по-голяма гъвкавост и възможност за създаване на няколко продукта едновременно.
  • Специфичните ползи в рамките на производствения процес включват:
  • Без време за изчакване за инструментална екипировка
  • Без минимално количество бройки за поръчката
  • По-ниски разходи при малки/средни серии: Директното цифрово производство намалява разходите за труд, обработка, итерация и тестване.
  • Гъвкаво конфигуриране на отделен брой модули според всяка конкретна нужда
  • Работа с хибридни материали, които демонстрират широк спектър от физически свойства, подобни на тези, използвани при леене под налягане.
  • Мащабируемост съгласно производствени нужди: Системите могат лесно да се мащабират чрез просто добавяне на модули.
  • Без време за изчакване на формообразуващи инструменти
  • Бързо производство на различни детайли с разнообразна геометрия
  • По-голяма сложност на детайлите: 3D принтерите могат да произвеждат детайли със сложни форми и оптимизирани функции, които биха били невъзможни за създаване с традиционно леене под налягане.
  • По-ефективно производство на персонализирани детайли
  • Допълва съществуващите производствени методи: Конфигурациите на Figure 4 могат да бъдат интегрирани с съществуващи процеси в цеха, и да се използват за първоначално производство

Вижте подробности за тази нова производствена технология от тази връзка (BG, PDF) ...


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.