Всички новини

архивни публикации

Сега безплатно изтегляне на Siemens Femap софтуер вече е на разположение на студентите, за да им помогне с тяхното обучение, и това е същия усъвършенстван софтуер за симулация, използван в индустрията. Използването на инженерна симулация в промишлеността се увеличава, задвижвано от необходимостта от съкращаване на цикъла на проектиране и подобряване на дизайна, намаляване на разходите и подобряване на качеството на производство, по тази причина софтуера за симулации играе все по-важна роля в университетите.

Познанията в инженерни анализи може да Ви даде огромно предимство сред инженерните кадри. С безплатната версия на най-съвременната инженерна среда за анализ на пазара – Femap, Вие можете да изградите набор от умения, от които се нуждаете.

Научете повече за безплатна академична версия FEMAP.

Изтеглете своята безплатна академична версия FEMAP от тук.

femap ads 360x203 tcm29 2027 femap perpetual license tcm29 2120

 

 


Машините за печат на 3D Systems и материала неръждаема стомана  дават възможност за реализация на първокласния, луксозен кран за мивка на KALLISTA, който ще бъде в търговската мрежа през 2018 година.
Когато главният дизайнер на KALLISTA, Бил Мкиани, започва проектирането на нова линия Решетъчни кранове за мивка, той решава да захвърли традиционните правила за дизайн: вместо да разработи дизайн на база заобикалящите го ограничения на традиционното производство той проектира това, което си представя и след това търси начин, как да бъде произведено. Решението за тази изключителна дизайнерска идея е в 3D печат в метал или както 3D Systems го наричат Директен печат в метал /DMP/.


Решетъчният кран за мивка на KALLISTA e първия от този тип в голямото продуктово портфолио на Kohler. Дизайнът му се противопоставя на стандартните изисквания на външния корпус, за да осигури отворена форма, като използва дискретни вътрешни канали, които позволяват на водата да тече през основата.

Адитивното производство доставя ключови предимства, които позволяват нов начин на мислене по отношение на дизайна на продукти: Например, способността да се интегрират точни, но миниатюрни канали за течности в част, която не могат да бъдат произведени, чрез традиционните методи за производство позволява по-добра работа на флуидните потоци в детайла.

Дизайнерския и производствен екип на KALLISTAзапочва да работи с 3rd Dimension, производител на високо качествени метални изделия, , специализиран в директния 3D печат в метал, базиран в Индианаполис. Инженерният екип на 3rd Dimension работи за проектирането на уникалния дизайн в единична конструкция, идеална за 3D печат в метал с фокус върху интегрираните канали за вода. 3rd Dimension, също така предоставя пълно оборудване за обработка, фрезоване и довършителни работи, за да могат проектите за метални части да бъдат бързо изпълнени.

Използвайки материала на 3D Systems Laserform® 316L неръждаема стомана и 3D принтер ProX DMP 320, екипът на 3rd Dimension бързо създават метални прототипи и изделия за крайно потребление, управлява и изпълнява всички операции от допълнителната обработка, за да създаде зашеметяващите кранове за мивки, които виждаме днес.

Свържете се с нас, ако искате да разпечатате Вашия детайл в метал.

 


Solid Edge Community и списание Design World обявиха конкурс „Генериране на идеи”. Наградата е настолен 3D принтер от BeeVeryCreative заедно с 1-годишен абонамент за Solid Edge Premium!
С този конкурс Design World и екипът на Solid Edge ви предизвикват да проучите възможностите за генеративения дизайн за един от вашите ключови компоненти или предизвикателства в дизайна на продукти.

large

Това, което трябва да направите е да представите Вашата идея за компонент или продукт, желателно е да изпратите изображение/я на вашата идея, както и с 500 или по-малко думи да опишете предизвикателството да проектирате този компонент или продукт, използвайки подхода за генеративно проектиране, заедно с технологията за 3D печат.

Крайният срок е 28 Февруари 2018 г. Победителят ще бъде обявен на 09 Март 2018.

Повече инфромация за конкурса и формата за участие можете да намерите на този линк: https://www.designworldonline.com/generative-design-contest/.

Спейскад пожелава успех на всички участници!


Подкатегории

Страница 1 от 20

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
Факс: 0431 63365
e-mail: spacecad@david.bg

 

© 2015 SpaceCAD