Всички новини

архивни публикации

Премахване на разходи и сложност с техниките на адитивното производство

Олекотяването на детайла може да доведе до добавяне на разходи и сложност, когато се използват стандартни методи като леене под налягане, формоване и механична обработка.Предимството на адитивното производство е способността му да избегне тези проблеми. 
От видеото  научаваме, какви са другите предимства предлага индустриалния 3D печат от Патрик Дюн,  вицепрезидент стратегическа разработка в 3D Systems.
„Добавената стойност на адитивното производство започва от дизайна” казва Дюн. „” Традиционно, това което наричаме „Дизайн за производство”е компромис с функционалността за да се направи изделие, което е изгодно за производство с традиционните методи. С адитивните технологии можете да проектирате от нулата без ограничения за функционалността, тъй като тук няма пряка зависимост между разходите и сложността на продукта.
Във видеото, Дюн илюстрира, как аерокомсмическата индустрия са възползва от адитивното производство за олекотяване. Разглеждат се два смукателни колектора – един, кой то тежи 968гр, направен с традиционната технология, и друг с тегло 417,2гр. Изработен чрез 3D печат.
 
 87520789 12a5f4f1 4c52 43aa 8468 36b3ded13dbd
           Детайли изработени чрез 3D печат
 
 „Детайла произведен чрез 3D печат е с наполовина по-ниско тегло и има забележително ниво на консолидация на компонентите или по друг начин казано намаляване на броя на частите” обяснява Дюн. „ Традиционно, отливките е  необходимо да се комбинират с четири или пет компонента в процеса на асемблиране и има възможност за грешка , което изисква повече работа и теглото се удвоява. С 3D печата , в случая е използван DMP 320  принтер и материал титан,  детайла е олекотен с 50% и е от единична структура.
Както и при детайлите произведени с традиционните методи, така и при детайлите произведени с 3D печат в повечето случаи се изисква допълнителна обработка.
Изграждащите „пликове” за директен печат в метал, които използват високо енергийни лазери и селективно топене на пластовете материал, имат ограничителна кутия от  45 до 50см., разказва Дюн.
При леярските процеси, ограничението е върху размера на обекта, който можете да направите. Това не е така ограничено при 3D печата, но колко метал може дадена фабрика да стопи и излее. Съществуват множество примери  за отделни отливки, съставени от сглобени излети модели. Това ние наричаме „индиректен” 3D печат, където се печата модел , който има цялата сложност и оптимизиран  дизайн на 3D принтираната част, но се вписва в традиционния процес.”
Повече информация, за това как 3D Systems работят по отношение на намаляването на  сложността и разходите в адитивното производство ще намерите на сайта на 3D Systems.
 

 


Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: spacecad@david.bg

 

© 2015 SpaceCAD