ПРОИЗВОДСТВО

DNC управление на CNC машини


DNC системата на SIEMENS позволява на NC програмистите, производствените мениджъри и операторите с лекота да организират, управляват и обменят коректните NC програми до определените за това машини. Софтуерните решения за механична обработка и производство в SIEMENS NX са комбинирани по такъв начин, че да гарантират производството на детайлите в планираните срокове и съгласно изискванията на клиента за стандарти и качество DNC системата може да бъде конфигурирана за автоматично директно зареждане на NC програмите, генерирани от NX CAM към правилните машинни контролери в мрежата. Това гарантира че вярната NC програма винаги се зарежда на вярната обработваща машина. 


Ползите

 • Съкращаване на времето и разходите за управление на NC данните в цеха
 • Лек и дружелюбен потребителски интерфейс за управление на NC програмите
 • Съкратени времена за подготовка
 • Автоматичен трансфер на NC програми към машинните контролери
 • Гарантирана сигурност и съхранение на NC данните
 • Използване на SINUMERIK контролери без допълнителен софтуер
 • Мащабиране към производствената среда

Автоматично разпращане на програмите към цеха

dnc updt

Вие можете да генерирате функционално развити програми от NX CAM, включващи специални команди към DNC системата за прехвърляне към специфицирани машинни контролери и оператори в цеха. NC файловете могат да включват специфични инструкции и информация като имена на машини, имена на програми, тип на данните, версия на детайла, партиден номер и име на потребителя.

DNC за CNC програмисти

Програмистите на CNC машини могат да използват DNC системата за да проверяват кои програми са заредени на машините (за машини управлявани от SINUMERIC 840D контролери). За да предотврати изпращането на незавършени програми в производството, NC програмиста може да постави в “hold” състояние програми, които са в процес на текущо редактиране. NC програмистите могат да проверяват колко често специфична програма е била променяна в цеха, както и направените съответно редакции.  

Управляване на NC данните в цеха

Вие можете да централизирате управлението на информацията от плана за производство в цеха, за да намалите разходите за програмиране, настройка и подготовка на машините. DNC приложението осигурява проста и прегледна файлова структура, съобразена с машините в цеха, за бързо и лесно организиране, преглед и изпълнение на всички типове производствени файлове. 

Функционалност

 • Централизирано управление на NC програмите в цеха
 • Прехвърляне и зареждане на NC програмите към машинните контролери
 • Възможност за проверка и сравняване на NC програмите
 • Автоматичен backup на NC данните
 • Конфигуриране на потребителски профили и функции
 • Възможности за свързване към Siemens SINUMERIK и различни от Siemens CNC контролери.

Връзка на данните с CNC машините

Вие можете да инсталирате DNC на SINUMERIK Controller Human Machine Interface (HMI) или на друг специализиран DNC компютър за да преглеждате NC програми, за да присвоявате версии и утвърждавате файлове за производството, и да обменяте NC програми с контролерите.

Винаги ползвате верните програми

Вие може да използвате DNC за сравняване на подобни NC програми за да показвате разликите, кодиране с различно оцветен текст. Вие можете да сравнявате програмите, заредени в SINUMERIC контролерите с тези във Вашия DNC архив.

Съхранявайте сигурно данните

 • DNC Ви позволява да съхранявате данните за производство по наистина сигурен начин - архивирани и правилно управлявани. Многото неподредени NC данни могат да доведат до скъпо струващи последствия.
 • SIEMENS DNC осигурява възможности за автоматично архивиране за запазване на програми, под-програми и потребителски цикли, архивирани по график.

Конфигурации от потребителски профили

Вие можете да конфигурирате DNC потребителски профили и приложни интерфейси за поддръжка на специализирани процеси с функции за показване, проверка, сравняване, редактиране, печат, copy/paste, изтриване и изпълнение на файлове (Jobs). Вие може да използвате DNC, за да предотвратите непланирани модификации и зареждане на програми. Наред с това, Вие можете да конфигурирате потребителски профили за контрол на достъпа до определена информация в DNC.  

Мащабируемо решение

Вие може да стартирате с ценово ефективно DNC решение за една отделна машина със SINUMERIC управление, след което да добавяте контролери или даже цялата цифрова производствена инфраструктура в предприятието. DNC решението на SIEMENS е Windows базиранa Client/Server система, която поддържа както SIEMENS, така и други CNC контролери. 


SIEMENS Tecnomatix

Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD