ПРОИЗВОДСТВО

Mашинна симулация

NX logo

Валидиране на ппрограмите за механична обработка

Ключово предимство на NX CAM е наличието на интегрирана симулация и проверка, която дава възможност на програмистите да проверяват обработката в рамките на програмната сесия на NX.

На разположение на технолога са множество нива на възможни проверки. Например, симулация върху модел на металообработваща машина, задвижвана от G-код показва движение зададено във финалния NC код след постпроцесирането от NX. 3D модела на машината - с детайла, режещите инструменти, крепежните елементи и заготовката – се движи по траекторията, по която ще се движи и машината, когато G-кодът се зареди.

Важно е да се знае: Симулацията в NX CAM е напълно достоверна, защото за разлика от други CAM системи, където симулацията се извършва от вътрешно генерираните пътища на инструмента (т.е. проверявам сам себе си), NX CAM симулаторът чете външния G-код за машината, генериран от пост-процесора (т.е. другите ме проверяват)!!! 

В допълнение, ако към NX CAM се добави Siemens Virtual NC Controller Kernel (VNCK), реалния софтуер на контролера се използва за управление на вашия машинен симулационен модел. Интегрираното решение предоставя възможно най-близко цифрово представяне на действителното движение на металообработваща машина с много точни скорости, ускорения, смяна на инструмента и цикли.


Комплекти за машинна симулация

За сложни машини, съществуват развити симулационните модели, които предоставят цялостно решение, което включва:

  • Проверен постпроцесор
  • Точен 3D модел на металообработващата машина
  • Шаблони и ръководства за работа
  • Примерни детайли и документация
  • Постпроцесори – наличности и развитие

SIEMENS NX CAM

Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD