ПРОИЗВОДСТВО

Постпроцесори и CNC управление

NX logoNX CAM предлага богата библиотека с налични, доказани в реалната работа пост-процесори от най-разпространените CNC системи и машини за механична обработка, готови за работа веднага след тяхното зареждане от сайта на SIEMENS PLM Software.
 
Cam systems NX 22 b
 
NX CAM предлага над 300 стандартни шаблони на пост процесори за най-разпространените CNC машини и контролери, включително HERMLE, HAAS, DMG MORI, MAZAK, FANUC, MAKINO, FAGOR, OKUMA, MICRON, HEIDENHEINВижте всички пълния списък налични пост-процесори за машинни конфигурации и поддържани контролери на тази връзка
 
Потребителите на NX CAM с договор за обновяване и техническа поддръжка могат да зареждат директно нужните им постпроцесори след въвеждане на своята парола в глобалния сайт за техническа поддръжка на SIEMENS PLM Software.   
 

NX PostBuilder за разработка на собствени пост процесори

NX CAM се доставя стандартно със специализирания модул PostBuilder, който ви позволява да създавате собствени и/или редактирате съществуващи постпроцесори. Използвайки вградения графичен потребителски интерфейс, можете да зададете параметри за изискваните NC кодове без програмиране на ниско ниво. Вижте как да създадете бързо и лесно собствен пост процесор без програмиране ....

 

 

Оптимизиран постпроцесор за Siemens контролери

CNC контролерите SINUMERIK на SIEMENS са предпочитани от потребителите за голям брой машини. Широката гама от машинни опции и инструменти на контролера го правят предпочитан избор за  широк кръг производства. Simumeriк 840D осигурява възможно най-високата степен на производителност и гъвкавост за всички видове обработки, включително за сложни много шпинделни системи.

Ядрото на контролерния софтуер (VNCK) е достъпно за управление на комплексни машинни симулации в NX CAM или други виртуални машини. 802D предлага ефективна обработка на стандартизирана стругове, фрези, шлайф и други CNC машини.

NX CAM предлага разширено програмиране за оптимално използване на мощните възможности на SINUMERIK контролерите. NX съчетава както напълно автоматични, така и избрани от потребителя опции, за да се гарантира, че пост процесора осигурява оптимизиран изход за контролери SINUMERIK в области като висока скорост на рязане и 5-осови обработки. Ядрото в софтуера на SINUMERIK (VNCK) се доставя с NX CAM като добавка за осигуряване симулация, задвижвана от G-кода на контролера, с цел прецизно и точно валидиране на изходния код към машината. NX предлага широка гама от пост-процесорни шаблони и доказани пост процесори  за широк спектър от оборудвани със SINUMERIK машини.

sinumeric
NX CAM предлага оптимизиран Sinumerik постпроцесор, който автоматично избира ключови настройки на контролера въз основа на данните от проектираната обработка. Специализирано меню в NX CAM дава възможност за бърза и лесна настройка на ключовите функции на контролера Sinumerik.

Доставка и внедряване на постпороцесори

1. След инсталиране на NX, Вие разполагате безплатно с 12 примерни постпроцесора за Fanuc, Heidenhain и Sinumerik, готови за механична обработка с 16 типови машини с различна кинематика и брой управляеми оси. Важно е да се знае, че за тези машини са налични съответните симулационни модели. Можете да ги намерите във вашата инсталационна папка: ...\Siemens\NX10.0\MACH\resource\library\machine\installed_machines

2. Потребители с активен договор за обновяване и техническа поддръжка за Siemens NX с WebKey и парола могат да зареждат над 300 готови постпроцесора  300 постпроцесора за различни CNC машини от тук:
https://download.industrysoftware.automation.siemens.com/unigraphics/pb_posts/post_index.htm

3. След инсталиране на NX разполагате и с приложението PostBuilder, което ще намерите в стартовата папка на Siemens NX – Manufacturing. С него можете да отворите и коригирате всеки от споменатите по-горе постпроцесори, за да го пригодите към Вашите специфични изисквания.

4. Ако описаните дотук варианти не са достатъчни, екипът на СпейсКАД ООД ще настрои съществуващ, или ще разработи специализиран нов постпроцесор за конкретна Ваша машина. 

5. При изключително специфични машини и при нужда от бързо въвеждане на машина в производството (5 работни дни) СпейсКАД предлага партньорски решения от Janus Engineering (https://janus-engineering.de/home/) или CAMDivision (http://camdivision.pl/ )

6. Можете да посетите страницата за дискусии NX Manufacturing Forum за да намерите отговори на въпроси и филмчета - https://community.plm.automation.siemens.com/t5/Discussion-Forum-NX/bd-p/open_forum.

 

SIEMENS NX CAM

Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD