• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

CAM/Техническа подготовка

Развитие в NX CAM

NX logo

NX CAM 10

Новите възможности за изпълнение на специфични производствени задачи в NX CAM 10 ще ви помогнат да програмирате по-бързо и с по-добро качество обработката на сложни машинни детайли. Тук ще разгледаме някои от последните подобрения, които са насочени към обработка на комплексни детайли.

Няколко нови актуализации помагат за подобряване на действията при рязане и качеството на обработка на повърхността при 5-осови операции:

Обработка с периферията на инструмента (Swarf cut) на турбинни лопатки за най-добри финишни обработки

Точно подравняване на инструмента с геометрията на лопатката може да бъде постигнато с прецизния „swarfing" в модула за NX Turbomachinery. Лопатка със сложна форма може да бъде завършена с едно преминаване при ползване на цялата дължина на инструмента, като се постига повърхнина с високо качество. Когато геометрията на компонент не е напълно обработваема или не може да бъде перфектно обработена с операция „swarfing", потребителят има възможност да дефинира толеранс за отклонение от реалната повърхност, за да игнорира този тип проблеми. Това осигурява подравняване на инструмента въз основа на най-добро решение, в рамките на малък толеранс от повърхността. Така обработка чрез „swarfing" е възможна при много по-голямо разнообразие на геометрични конфигурации на лопатки.

Плавното навлизане на инструмента в материала осигурява обработка с намалени вибрации, което в последствие води до подобряване на качеството на повърхността. Челно-цилиндрични, сферични и конусни фрезови инструменти могат да бъдат използвани за генериране на пътя на инструмента при „swarfing", при обработка на цялата лопатка на един пас.

Подобряване на операциите при рязане при 5-осна обработка на ротационни детайли

Подобрените стратегии в NX 10 правят по-лесно създаването на ефективни 5-осни обработки за големи въртящи се детайли, като корпуси на авиационни двигатели. Изберете един от ръбовете и NX ще генерира всички необходими операции за обработка на цилиндрични чела. Опцията за страничен офсет на инструмента ви дава възможност за лесно създаване на точни и безконфликтни 5-осни обработки на множество пасове. За някои въртящи се части, този метод може да ви спести часове на изграждане на геометрия и подготовка на модела.

NX CAM 5-axis rotary parts Tool shift

Фигура 2 - Oтместване на инструмента за подобряване действието при рязане за този тип ротационни обработки

Това отместване изтласква зоната с почти нулева скорост на рязане около центъра на челната повърхност на инструмента, за да се гарантира много по-ефективно рязане с външния диаметър на инструмента.

Deburring

NX CAM Chamfer Milling

Също така 5-осни фаски и фасонни операции могат лесно да бъдат генерирани с помоща на тази стратегия за рязане. Този стил на ротационно рязане работи най-добре, когато инструментът навлиза в материала с водещия си ръб. NX осигурява контрол над точката на контакт и предлага възможности за отместване на инструмента, с цел оптимизиране на условията за рязане. Това води до по-добри скорости на рязане на материала, удължава живота на инструмента и подобрява качеството на повърхността. 

 

Прогресът в NX v.9 CAM 

Ново при механична обработка на призматични детайли

nx cam moldВ NX CAM 9, интерактивното управление на обработваемите региони осигурява ново ниво в контрола и планирането на стратегиите на работа. Новата функционалност за обработка на остатъчния материал предоставя хибридни стратегии за по-висока прецизност в съответните необработени зони. Високоскоростни свързани движения – нова техника за съкращаване на спомагателните времена на обработките при подвеждане, отвеждане и придвижване между преходите, намаляваща общото време на високоскоростната финишна обработка.

2097i747CEA1010B37489Новото програмиране за обработка на множество детайли  ускорява обработката на множество детайли в едно приспособление, интелигентно разпределяйки инструменталните пътища между позиционираните компоненти. NX CAM 9 осигурява бързина и удобство чрез разпознаване на геометрични обекти при стандартния процес на свредловане. Отворите се идентифицират, филтрират и групират автоматично, което ускорява 
програмирането.

Ново при механична обработка на комплексни машинни обработки

Автоматичното трансформиране на 3-осни инструментални пътища в 4 и 5-осни, позволящо предпазване на държачите от колизии, е разширено в NX CAM 9. Новото в тази функционалност е възможността това да бъде направено в грубите операции за увеличаване дълбочината на отнемания материал. Подобрените 5-осови груби и чисти обработки в Turbomachinery Milling модула увеличават ефективността и качеството на обработваните повърхнини. За програмиране на обработка на цилиндрични детайли, NX 9 доставя специализиран 4-осов метод на рязане, гарантиращ оптимизирани и сигурни машинни обработки.

undercut

Новото в NX 8.5 CAM

NX 8.5 въвежда нова функция за отнемане на материала в обем чрез 2.5 D фрезоване. Потребителите, работещи при първоначалното въвеждане на този подход, основаващ се на solid геометрия при механична обработка на детайли с призматичнаa форма ще отчетат значително по-добра лекота на използване и в пъти по-бързо програмиране.

Също така, въведени са нови функции за автоматизиране на множество детайли и многоетапни обработки. Тези нови NX 8.5 CAM функции са от особено значение за детайлите, които често се срещат в производството на машини. Високо автоматизираните възможности за програмиране на процедури за измерване на качеството, предлагани от NX CMM модула са разширени в NX 8.5 с анализ на резултатите от измерване и показване вътре в NX. NX CMM увеличава стойността на NX като единно, широкообхватно решение за производството.

В допълнение, новите библиотеки с инструменти за рязане подпомагат по-бързото NC програмиране и правят по-лесен достъпът и многократното използване на вече създадени шаблони за обработки, за гарантиране на коректните NC данни за механична обработка с CNC машини. Вижте демонстрации на тази връзка ...

Новото в NX 8 CAM:

machinery-172x172 tcm1023-132807

  • Интегрираните възможности за симулация на металообработваща машина с нови автоматизирани, контекстно-специфични функции
  • Опростено генерирането на интелигентни пътища на инструмента за призматични части.
  • Нови операции за обемно базирано 2.5D фрезоване за по-бързо програмиране
  • Автоматично следене на не-изрязания материал в многоетапен машинен процес
  • Автоматизация на програмиране за много детайлен машинен процес, NX CAM осигурява решение за бърза и с висока точност обработка.

 За по-подробна информация за всички нови функции в NX 8, следвайте тази връзка ...

Новото в NX 7.5 CAM

Фрезоване на лопатки и турбини

75_camNX 7.5 Turbomachinery CAM е ново приложение за обработка на лопатки и турбинни витла, което предлага набор от автоматизирани, контекстно-специфични функции, които улесняват генерирането на интелигентни пътища на инструмента за тези типове детайли. Вграден в NX CAM, това приложение е обезпечено със симулация, която помага за валидиране на програмните решения, оптимизация на пътя на инструмента, както и широк набор от помощни функции - всички в една система.

Програмиране на измервателни машини

75_cmm2NX 7.5 увеличава ефективността при програмирането на измервателни машини чрез работа в рамките на 3D моделната среда, която включва машина и детайл. Водени от автоматизация, контролните функции и измервателните пътища се генерират директно от интуитивно насочените PMI (Product and Manufacturing) моделни данни. Предоставя измервателни резултати,включително DMIS стандарт и специфични машинни формати. Вградено в NX, това приложение е допълнено от симулация и предпазване от сблъсъци, помагайки за валидиране на CMM програмното решение.

 

Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.