• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

CAM/Техническа подготовка

SIEMENS DNC

Чрез директното свързване на CNC машините към NX CAM файловете, DNC системата на SIEMENS позволява на NC програмистите, производствените мениджъри и операторите на машини със SINUMERIC и FANUC контролери с лекота да организират, управляват и обменят коректните NC програми до определените за това машини.

Ползите. Софтуерните решения за механична обработка и производство в SIEMENS NX са комбинирани по такъв начин, че да гарантират производството на детайлите в планираните срокове и съгласно изискванията на клиента за стандарти и качество. DNC системата може да бъде конфигурирана за автоматично директно зареждане на NC програмите, генерирани от NX CAM към правилните машинни контролери в мрежата. Това гарантира че вярната NC програма винаги се зарежда на вярната обработваща машина.

dnc

DNC за NC програмисти. Програмистите на CNC машини могат да използват DNC системата за да проверяват кои програми са заредени на машините (за машини управлявани от SINUMERIC 840D контролери). За да предотврати изпращането на незавършени програми в производството, NC програмиста може да постави в “hold” състояние програми, които са в процес на текущо редактиране. NC програмистите могат да проверяват колко често специфична програма е била променяна в цеха, както и направените съответно редакции.

Управляване на NC данните в цеха. Вие можете да централизирате управлението на информацията от плана за производство в цеха за да намалите разходите за програмиране, настройка и подготовка на машините. DNC приложението осигурява проста и прегледна файлова структура, съобразена с машините в цеха, за бързо и лесно организиране, преглед и изпълнение на всички типове производствени файлове.

Функционалност

  • Централизирано управление на NC програмите в цеха
  • Прехвърляне и зареждане на NC програмите към машинните контролери
  • Възможност за проверка и сравняване на NC програмите
  • Автоматичен backup на NC данните
  • Конфигуриране на потребителски профили и функции
  • Възможности за свързване към Siemens SINUMERIK и различни от Siemens CNC контролери.

dnc1Връзка на данните с CNC машините. Вие можете да инсталирате DNC на SINUMERIK Controller Human Machine Interface (HMI) или на друг специализиран DNC компютър за да преглеждате NC програми, за да присвоявате версии и утвърждавате файлове за производството, и да обменяте NC програми с контролерите.

Винаги ползвате верните програми. Вие може да използвате DNC за сравняване на подобни NC програми за да показвате разликите, кодиране с различно оцветен текст. Вие можете да сравнявате програмите, заредени в SINUMERIC контролерите с тези във Вашия DNC архив.

Съхранявайте сигурно данните. DNC Ви позволява да съхранявате данните за производство по наистина сигурен начин - архивирани и правилно управлявани. Многото неподредени NC данни могат да доведат до скъпо струващи последствия. SIEMENS DNC осигурява възможности за автоматично архивиране за запазване на програми, под-програми и потребителски цикли, архивирани по график.

Конфигурации от потребителски профили. Вие можете да конфигурирате DNC потребителски профили и приложни интерфейси за поддръжка на специализирани процеси с функции за показване, проверка сравняване редактиране, печат, copy/paste, изтриване и изпълнение на файлове (Jobs). Вие може да използвате DNC за да предотвратите непланирани модификации и зареждане на програми. Наред с това, Вие можете да конфигурирате потребителски профили за контрол на достъпа до определена информация в DNC.

Мащабируемо решение. Вие може да стартирате с ценово ефективно DNC решение за една отделна машина със SINUMERIC управление, след което да добавяте контролери или даже цялата цифрова производствена инфраструктура в предприятието. DNC решението на SIEMENS е Windows базиранa Client/Server система, която поддържа както SIEMENS, така и други CNC контролери.


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.