ПРОЕКТИРАНЕ

NX - предимствата на високия клас

 
nx logo greyПотребителски интерфейс. Иновативният потребителски интерфейс съчетава възможностите на продукта от високия клас с лекота на усвояване и използване, типични за продуктите в средния клас. NX предлага интерфейс, базиран на роли, с удобни радиални менюта, намаляващи движенията на мишката и позволяващи на потребителите да работят по улеснен начин.

 

 
Управление на инженерните данни и процеси в NX. NX поддържа въвеждането на проектна информация по време на създаването или записването на файл. Навигаторът на Teamcenter в NX позволява едновременно задаване на принадлежност на множество файлове към множество проекти. Обектите в навигатора могат да бъдат филтрирани на базата на проектите към които принадлежат. NX предоставя възможност за търсене на CAD модели в Интернет търсачката Geolus, чрез задаване на размери и форма или по подобие със създадена от потребителят геометрия.

 

Инженерен дизайн на естетични изделия в NX. Мигновената визуализация повишава продуктивността при дизайна на сложни форми. С помощта на тези усъвършенствани инструменти, NX предлага 40 процента повече възможности и намалява времето за дизайн с 20 процента спрямо конкурентните специализирани решения. Режимът на работа на цял екран в NX значително подобрява потребителското усещане при инженерния дизайн. Сравнителните тестове показват, че новият режим на работа на цял екран допада на дизайнери, които досега са използвали специализирани продукти. Заедно с Trueshade, NX включва множество инструменти за рендеринг, които придават високо качество на реалистични изображения на продукта.

 

 
Моделиране в NX с Design Freedom. Design Freedom технологията включва нови дедуктивни методи, които подразбират логиката и зависимостите между конструктивните елементи, дори и при използването на други файлови формати. NX предоставя средства за динамично редактиране на 3D детайли и възли, като запазва ограничения като допиране, успоредност, симетричност и създава нови връзки и релации. Design Freedom мигновено визуализира резултатите при редактиране на геометрия. Към 3D модела могат да бъдат добавяни нови размери и релации по всяко време, включително и за модели създадени с други CAD системи.
 
Листов материал в NX. Сложни компоненти от метални листове бързо могат да бъдат генерирани чрез ефективно моделиране на твърдото тяло, което трябва да бъде обгърнато и след това генериране на обвивката около него от листов материал. Този подход е изключително полезен при конструирането на детайли от листов материал, които имат сложни ъгли и радиуси на подгъване. Тази функционалност е пренесена от I-deas като изражение на дълга на Siemens към обществото от потребители на I-deas.

 

 
Цифрови симулации в NX. Унифицираната среда на NX включва пълен набор от мощни и изчерпателни решения за симулация, които отговарят на нуждите на експертите в тази област, дизайнерите и инженерите. NX предлага усъвършенстване на възможностите на NX Nastran в множество сфери - контакт между различни мрежи, производителност на пресмятане, линеен и нелинеен контакт, динамика на ротори и паралелно пресмятане. Новите възможности позволяват на инженерите да проверяват резултатите от цифровите симулации спрямо резултатите и измерванията от реални тестове на прототипи и спрямо предишни симулации.

 

 
Инструментална екипировка в NX. NX Mold Design предоставя готови конфигурации на проекти, които предлагат подобрени подходи за сътрудничество с клиентите, едновременна работа и асоциативност на промените. Промяната на координатната система на инструмента и автоматичното обновяване на целия проект без да се налага поправка на делителните повърхнини са възможни в NX. NX поддържа възможността за копиране и повторно използване на електроди в множество позиции и ориентации. В NX геометрията на електродите може да бъде създадена автоматично според движението и параметрите на разстоянието на искрата.

 

 
NX CAM - Ключови предимства.  "Streamline" стратегията за път на инструмента предоставя голяма гъвкавост при работа със всякаква геометрия и при контролиране на посоката на пътя. Надлъжните и напречните криви автоматично се позиционират като криви, могат да бъдат добавяни и редактирани, за да определят пътя на инструмента и топологията на детайла. Streamline функциите гъвкаво определят дефинирането на обработваните повърхнини, a Streamline пътят автоматично нагласява линията на рязане и оста на инструмента, за да осигури плавно преминаване от една област на рязане към друга. NX 7.5 добави специализирани модули за фрезоване на турбини и лопатки и програмиране на процедури за измерване.

Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD