ПРОЕКТИРАНЕ

NX за проектиране на инструментална екипировка

Процесно ориентираните “магьосници” в NX предоставят на конструктора заредени със знание работни потоци с подредени стъпки за конструиране, избягващи лутането и грешките. Тези модули значително съкращават времето до пазара и гарантират, че крайното изделие ще бъде успешно произведено от първия път.

moldNX Mold Design. Позволява на потребителя да съкрати повече от 10 пъти времето за проектиране на пресформа за леене на пластмасови изделия. Това високо автоматизирано приложение, нямащо аналог на пазара, позволява на потребителя да проектира напълно асоциативно с геометрията на отливания детайл инструменти за формообразуване даже за детайли, геометрията на които е била импортирана в NX от други CAD системи.

Вижте подробно тук ...

Die Engineering Wizard. Предназначен за моделиране на щампи, включвайки планиране на процеса и проектиране на повърхността на матрицата и поансоните. Die Engineering облекчава проектирането на щамповани листови изделия.

maxresdefaultМодулът формира оптимално процеса на производство на щамповани детайли, порядъка за изпълнение на операциите, построяване на кантовете и повърхностите за захващане. Резултатът от работата на конструктора в този модул е набор от пресформи за всяка операция от производството на щампованото изделие.

Progressive Die Wizard. Проектиране на щанци с прогресивно изтегляне. В този модул напълно асоциативно от модела на детайла и неговата разгъвка се изгражда лентата (Blank Layout), посочва се отпадъкът (Scrap Design), указват се работните позиции и местата на поансоните (Strip Layout), изчислява се центърът на натоварването и необходими усилия (Force Calculation).

Resim 1268950043След това от вградените в NX библиотеки на производители за готови елементи (Die Base) се създава модел на щанцата, чертежи и спецификация.

Die Design. Автоматизира процеса на проектиране на инструменти за щамповане/топло затворено пресоване.

Weld Assistant. Проектиране на заваръчни съединения с използване на най-широко прилаганите в промишлеността методи на заварка. Конструкторът може да проектира заварени конструкции чрез автоматично избиране на подходящ процес, електроди, режим на заварявае и т.н. След създаване на модела на заварената конструкция, NX автоматично създава съответния 2D план/чертеж за производството.

med gallery 4 1 50862Sheet Metal Design. Предоставя на професионалните конструктори завършен набор от инструменти за ефективно моделиране и управление на детайли от листов материал, основани на познанията за материалните свойства и производствените процеси на металните листове. Те включват набор от обекти и модулни процедури, съдържащи информация за металите и процесите на огъване и обработка на листовете - огъване, изрези, легла и други. Този модул позволява на фирмите да прилагат стандарти и методики, основани на най-добрите индустриални практики или такива, разработени в самата компания.

За разлика от подобни модули в други CAD системи, NX позволява пълно взаимодействие на обектите за листов материал с други параметрични обекти вътре в контекста на детайла.


Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD