ПРОИЗВОДСТВО

Планиране и управление на процедури за контрол на качеството

Quinx Logo 2014 ManSol smlCAQ 5000 е цялостна обхватна система за компютърно управление на качеството, използваща средства за графична  интерактивна проверка и измерване. С CAQ  5000 одитите за контрол на качеството се превръщат в чиста формалност. С CAQ 5000 съответните данни и документи са на разположение само с натискането на един бутон.

Модулите на CAQ 5000:

 • Управление измервателна апаратура
 • Оценка на способността на измервателно оборудване
 • Наблюдение на оборудване за измерване
 • Администриране на графици за инспекция
 • Процедури за вътрешна инспекция
 • Събиране на измервателни данни
 • CAQ статистически контрол на процеса (СПК)
 • Статистика и анализи
 • Управление на доклади за несъответствия
 • FMEA анализи (грешка, вероятност за грешка и въздействия)
 • Управление на одитни процедури
 • Управление на работния процес и задачите
 • Статистически анализ, например Гаусово разпределение.

Заредете описание на всички модули в QUINX MES на Български език от тук (PDF) ...

caq gauss statistik

CAQ 5000 ползи за потребителя

 • С CAQ 5000 всички данни за измерването и качествения контрол  са електронни, постоянно достъпни за вас и Вие нямате повече нужда от хартиени тестови листове, които често създават проблеми при съхраняване, търсене и обработка на данните в тях. Сега всички данни за производителността са на Ваше разположение с натискането на един бутон.
 • С CAQ 5000 всички измервателни инструменти са под контрол. Няма да има неочаквани липси на изпитателно оборудване, изведени от работа за външно калибриране.
 • CAQ софтуерът на  Quinx  дава възможност за ефективно генериране и администриране на планове за инспекции на качеството чрез прилагане на интелигентен софтуер за електронен печат и поддръжка на  графична концепцията за “фамилия“ от планове за инспекция на качеството.
 • CAQ 5000 е завършено решение „от край до край“, което обхваща всички аспекти на управление на качеството.

caq micrometer inspection tool 640

Специални възможности на CAQ 5000

Въвеждане на измервателни данни. CAQ 5000 свързва всички измервателни устройства с модули за комуникация, включително ръчни уреди, измервателни проектори, многоточкови  измерващи средства или HELIOPAN от Helios.

caq inprocess measurement2Машинно измерване с  инструмент-сонда в CAQ 5000. CAQ 5000 може да събира измервателни данни от едновременно до 32 сонди. Резултатите от измерванията могат да бъдат комбинирани по логичен начин.

CAQ 5000 и IBB Technology Twinner. Специален софтуерен пакет, интегрирани в CAQ системата позволява интерактивно графично измерване на ротационно-симетрични части. В същото време измерванията на форма и позиция като концентричност или радиус на въртене на ос, на детайла могат да бъдат определени. Така измервания, немислими в миналото са възможни с помощта на специални измервателни макроси в системата на Quinx CAQ.

CAQ 5000 и Теса профили за измервателни уреди. В CAQ 5000 могат да бъдат въвеждани и он-лайн регистрираниданните за профилите на TESA измервателната апаратура. Въвеждането на данните се извършва напълно автоматично. В допълнение, възможен е импорт на данни от всякакви измервателни машини чрез RS-232 или чрез споделяне на файлове.

Автоматична корекция на измерващ инструмент в CAQ 5000. CAQ 5000 свързва машината в производство директно с управляващия компютър. Различни процедури за регулиране коригират директно компенсациите на инструментите. При нарушаване на лимитни граници, съответните инструменти се коригират пряко в таблиците на корекция инструмента в CAQ чрез съответни  методи.

 

 

 


Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD