ПРОИЗВОДСТВО

Мониторинг и събиране на данни за производството (MDC 4000)

Quinx Logo 2014 ManSol smlMDC 4000 е лесна за работа и ползване мрежово базирана система. Тя събира данни от цеха и визуализира актуалното състояние на всички машини, постъпващи от CNC контролерите и работните места с баркод скенер или терминал. Тя е идеалният управленски инструмент подкрепящ производството, чрез който можете да повишите ефективността на машините чрез вземането на бързи коригиращи решения зна база наличните данни в реално време. 

Ползатa на клиента: 

  • Можете да видите състоянието на вашите машини в реално време
  • Можете да се оптимизира използването на вашите машини, като анализирате и съкращавате престойте 
  • Можете да мотивирате служителите си, като им покажете как да повишават производителността.

MDC4000

         

Процес на събиране на данни

Промяната в статуса на всяка CNC машината са регистрират автоматично от хардуерното устройството Netcube WEB-IO. Същото устройство следи броя на произведените детайли. Причините за престоя, а също така номер на поръчката, операцията, продуктовия код и идентификацията на оператора могат да бъдат регистрирани по различни начини: чрез бар-код скенер, web-базирани терминали посредством компютър или мобилно устройство.

Netcube WEB-IO е уникално устройство, което може да се използва едновременно с MDC и DNC. На втория RS 232 интерфейс може да бъде свързан бар-код скенер. За визуализация на данните е предвиден MDC Monitor – On-Line WEB базиран портал за визуализация на състоянието и публикуване на стандартни отчети и справки за състоянието.

MDC Monitoring
The MDC Monitor e онлайн уеб базиран портал, независим от хардуер. Посредством портала стандартни справки и доклади могат да бъдат извършвани по всяко време от всякъде.

 

csm mdc 4000 monitor 2bc0115c29

 

MDC Конфигурация
MDC SoftClient, може да се използва за различни цели и информация, в зависимост от правата на потребителя:
     • Редакция на събраните данни
     • Конфигуриране на MDC 4000
     • Редакция на сменните графици
     • Отчети и експорт на данни

Отчети
Всички данни за производството се съхраняват в Microsoft SQL база данни. Това хранилище може да бъде достъпвано чрез всеки вид инструмент за бизнес анализ. Quinx използва SSRS (SQL Server Reporting Services) като стандартен инструмент. Отчетите могат да са на разположение на уеб базиран фронт- енд, например в Интернет. Примерни отчети и справки:

 

Текущ статус на машината и технологични детайли
Цветът показва действителното състояние на всяка машина и схемата показва текущия ден. Дебели ленти показват статус, предоставен от PLC, тънки ленти показват ръчно въведените причини за престой.

Работен прозорец показва допълнителна информация, свързана със състоянието на машина например ред, оператор, изделие, брой парчета.

mdc4000-machinedetails

  Подробна информация за машината
Показва историята на избраната машината. Цветен фон показва данните за отделните смени

mdc4000-currentmachinestatus

Въвеждане на причини за престоите
Възможно е да въведете причина за прекъсване на машината или на компютър

mdc4000-shifts

Статистика и времево сравнение
По всяко време предлага статистическа информация могат да бъдат създадени чрез избиране на период от време, отдела и машината. Резултатите могат да бъдат сравнени с различен период от време.

mdc4000-productivity

Потребителски отчети и експорт на данни
Quinx може да програмира специфични за клиента отчети при поискване. Всички данни могат да се експортират в MS-Excel за по следващо редактиране.

shift-report 01

Отчет за сменно натоварване на машината

machine statistics 01

 

 


Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD