• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

DMFpro за NX - проверка и валидация за производство

 

NX treatment RGB SandDFMPro за NX ускорява откриването на проблеми и предлага корективни действия въз основа на най-добрите инженерни практики, наръчници и хранилища на знания. Той използва съществуващата, позната и доказана работна рамка на NX CheckMate, и осигурява HD3D интерфейс за навигация и маркиране на потенциални проблеми.  

DFMPro за NX дава възможности за:

 • Проверка за технологичност на детайли
 • Идентифициране на проектни области, които са трудни, скъпи или невъзможни за производство
 • Осигуряване на механизъм за най-добра практика за улавяне на знания и повторна употреба за непрекъснато усъвършенстване
 • Намаляване на брака и разходите за преработки

DFMPro за NX улеснява проверката на валидността на конструктивни решения и тяхната пригодност за производствени процеси като:

 • Шприцване на пластмаси
 • Механична обработка на детайли
 • Производство с метални листове
 • Леене на метали под налягане
 • Операции за асемблиране 

Валидация на матрици за пластмаси

DFMPro for NX e1342457004819DFMPro за NX помага на конструктори на формообразуващи инструменти да  валидират автоматично дизайна на матрици за шприцови пластмасови детайли. Проверките на дизайна включват стандартни правила и насоки за подобряване на процеса и живота на матрицата, увеличаване на експлоатационния живот на детайла и намаляване на производствените разходи. Някои от най-важните правила, поддържани за проверка при леене под налягане включват проверки за постоянна дебелина на стената, подходящи ребрени проектни параметри, минимална дебелина на стената на матрицата, откриване на подрязвание, минимални радиуси на върха / основата и минимални леярски ъгли. Поддържа се и проверка за изнасяне в няколко направления за случаи, в които са необходими странични операции върху матрицата.

Валидация на операции за механична обработка

maxresdefaultМодулът за валидация на операции за механчина обработка помага за ефективното и бързо производството на детайли, като същевременно гарантира постигане на високо качество с лесно достъпни обработващи инструменти. DFMPro за NX има правила за проверка и валидация на процеси на обработка за пробиване на отвори, фрезоване на призматични детайли и стругови обработки. Някои от общите насоки за конструиране, вградени в продукта ви дават възможност да избягвате дълбоки отвори с малки диаметри, проверка за обработка на области за фрезоване за потвърждаване на достъпността на режещия инструмента в предпочитаната ориентация на обработката.

Валидация за производство с метални листове

dmfpro SMМодулът на DFMPro за провека на технологичност в NX поддържа няколко типа проверки за ламарина, които помагат на потребителя да произвеждат по-бързо и с по-добро качество. Някои от проверките,  включени в модула са за минимално разстояние между отвори, прорези, изрези до ръб на детайла, и сгъвки; множество сгъвки в една и съща посока и минимален радиус на огъване; минимален радиус на валцувани подгъви, отворен и затворен подгъв, минималната ширина на фланец и минимален размер на слотове и отвори.

nxx3Валидация за леене на метали

Модулът за проверка на отливки помага на конструкторите да валидират автоматично дизайна на детайли, произвеждани чрез леене. Някои от най-важните правила за проверки, поддържани от модула за отливки включват радиуси на закръгления, повърхностно покритие за обработваните повърхности, постоянна дебелина на стената, дебелина на стрна в мартицата, вариация на дебелината на стените, ъгъл на леярски налкони и откриване на подрязвания.

Валидация на операции за асемблиране

dmfpro asmblyDFMPro за NX поддържа не само анализа на детайли, но също така и на семблирани възли. Потребителя може лесно да дефинира набор от правила или проверки за както индивидуално, така и за набор от компоненти. Резултатите от анализа могат да бъдат експортирани и споделяни с други потребители. Това драстично намалява времето, необходимо за клирънс анализ в сборки, и едновременно гарантира спазването на номиналните характеристики на асемблирания модел. Модулът за сглобяване също така проверява интерференцията между компонентите при сглобяване. Той е незаменим при проектиране на големи и сложни възли. Допълнтелно, има предвидени проверки за подравняване на отвори и  клирънс на скрепяващи компоненти.

DFMPro за NX носи следните ползи:

 • Води до общо намаляване на разходите
 • Заснема грешки в началото на етапа на проектиране
 • Осигурява минали грешки не се повтарят, особено от нови инженери дизайн
 • Осигурява перфектни резултата на базата на  експертни знания
 • Намалява общата продължителност на цикъла
 • Улеснява обучение на проектанти директно на работното място 

Packaging и наличността DFMPro за NX [NX30626] се предлага като добавка върху софтуерен модул за NX  изисква лиценз Check/Mate.

 

Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.