• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

NX за FEM/FEA симулация и оптимизция

nx logo grey

Често срещани като CAE (Computer Aided Engineering), цифровите симулации позволяват разглеждането и оценката на повече варианти на конструкциите, което намалява директните разходи свързани със скъпо струващи физически опитни образци и позволява по-бързи и по-добре обосновани дизайнерски решения. Крайният резултат е по-добри продукти, по-скоро на пазара и на по-ниска цена.

Чрез оползотворяването на повтарящи се добри практики, Siemens PLM software позволява на конструкторите да използват пълната мощ на цифровите симулации с разширени възможности директно в средата за моделиране:

  • NX8 Simulation roof crush3NX Design Simulation е лесно за използване приложение, позволяващо на потребителите да предвидят структурната издръжливост, вибрациите, изкълчванията и топлинните характеристики на конструираните от тях изделия. NX Motion Simulation помага на потребителите да симулират работата на сложни механизми, да отчетат техните кинематични и динамични характеристики и да ги сравнят с техническите изисквания за производителност на изделията.

  • NX Motion Simulation включва пълен набор от инструменти за анализ на скорости, ускорения, въртящи моменти, траектории и др., като използва солвърите Function Bay RecurDyn и Function Bay RecurDyn. Siemens PLM software предлага настроени електронни работни потоци, които да помагат на инженерите без опит в областта на FEM/FEA да извършват цифрови симулации. Това гарантира, че потребителите ще получат реалистични резултати в началото на развойния процес, без да имат нужда от специализирани познания или помощ.

  • NX Simulation Process Studio е графичен инструмeнт за създаване, редактиране и персонализиране на “магьосници” на базата на предефинирани работни потоци и добри практики.

  • NX Optimization Wizard е автоматизиран инструмент, който помага на потребителите да решават сложни проблеми свързани с оптималната конструкция на изделията си бързо, точно и сигурно.

Допълнително, NX Advanced Simulation Environment предлага среда за цифрови симулации с разширени възможности, която включва:

  • motorbike 800570NX Advanced Simulation - решение, което комбинира вградения солвър NX Nastran с NX Advanced FEM, широк набор от инструменти за създаване и настройка на симулации, както и за визуализиране на резултатите от тях. Обширните възможностти за идеализиране на геометрията позволяват бързото създаване на сложни математически модели, които позволяват дизайнерските решения да се вземат на базата на реална представа за производителността и качествата на изделията.
  • NX Nastran е "де факто" признат като индустриален стандарт солвър с възможности за пресмятане на модели, включващи голям брой физични явления като линейна статика, вибрации, изкълчвания, нелинейност на материалите или геометрията, големи деформации и т.н. NX Nastran предлага и автоматизирана оптимизация на конструкциите на базата на различни гранични условия и товари.
  • NX Flow предлага богат набор от възможности за прецизни симулации на флуидни потоци. Продуктът поддържа както установени, преходни и комбинирани процеси, така и различни турбулентни модели. Инструментите на NX Flow са напълно интегрирани в средата за цифрово конструиране на NX, което гарантира работа с винаги актуалната геометрия.
  • NX Thermal е предназначен за анализ на топлинни ефекти и симулиране на топло обмен. Продуктът е напълно интегриран с NX и в комбинация с NX Flow представлява мощен инструмент за симулиране на комбиниран ефект от флуидни потоци и топло обмен, например естествена конвекция. И при NX Flow и NX Thermal е предвидена поддръжка на Teamcenter за управление на жизнения цикъл на продуктите. 

Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.