• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

Корабно проектиране

Disciplines BKE 3Dmodfair

NX Ship Structure Basic Design
Проектантите могат бързо да моделират предварителен макро изглед на кораба въз основа на наличните данни от етапа на проектиране на неговата концепция. Потребителите могат лесно да моделират и модифицират структурен макро изглед на кораба, за да поддържат анализ през ранния етап на проектиране, генериране на чертежи и преход към детайлно проектиране. Основният модел на проекта включва корпусни, плочи и профилни системи, които могат да бъдат допълнително разделени с шевове на по-малки подсистеми. Проектантите могат да определят палуби, прегради, стълбове, подсилващи елементи и подсилвания на ръбовете. Към основния дизайнерски модел могат да се добавят стандартни детайли, скоби и изрезки. Получените модели могат да се използват в оценки на брутния материал и изчисления на теглото и центъра на тежестта. Този базов модел преминава безпроблемно към детайлен дизайн.

NX Ship Structure Detail Design
Предоставя инструменти, необходими за дефиниране и модифициране на детайлите на корабната конструкция. Те включват дефиниране на параметрични детайли за бързо поставяне и модифициране на плочи, греди, скоби, дупки, профилни изрези, скоби и яки, фаски, крайни елементи, ъглови елементи, ръбови елементи и фланцови плочи. Той също така подпомага създаването на структурни стълбове и прилагането на изолационен материал върху стоманени повърхности. Всички данни, генерирани от детайлния дизайн, могат да се използват за производство и планиране на продукцията.

NX Ship Structure Manufacturing Preparation
Дава възможност за създаване на данни за производството на конструктивните конструираните детайли. Производствените части могат да бъдат създадени от детайлите на проектирането в рамките на производствена единица и могат да бъдат преструктурирани, за да се подготвят детайлите и да се даде възможност за разпределение на заварките в структурата на производствения монтаж.

NX Ship Drafting
Помага при създаването на чертежи на кораби, необходими за одобрение от надзора. Потребителите могат да създават рамкови ленти върху изгледи на чертежи заедно със специфичните за корабостроенето основни методи за оразмеряване. Изгледите на чертежи на разрез на кораба могат да бъдат автоматично анотирани, за да включват символи за сечения на греди за усилване, символи за идентификация на структурата, представяния на линиите за запълване, информация за ограничения и символи за непрекъснатост. Конструкторите могат да добавят анотации към всеки обект на корабната структура и да контролират цвета, шрифтовете и ширините на линиите на корабните чертежи.

NX Ship General Arrangement Design
По време на фазата на проектиране на концепцията, корабните конструктори могат да създават бързи и точни модели на нови кораби въз основа на изискванията на клиентите. Модулът предоставя инструменти за създаване на 3D модел на общото устройство на кораба и съответните 2D чертежи. Приложението включва възможност за инициализиране на процеса на проектиране на общо устройство въз основа на конфигурируема продуктова структура, заедно с дефинирането на концептуалния модел на мрежата и разбивката на кораба на базата на палубите. След това всяка палуба може да бъде детайлизирана от различни проектанти в стайни пространства въз основа на конкретна цел. За всяко пространство се изчисляват нетен и брутен обем и повърхност. Осигурена е и възможността за добавяне на стандартно оборудване, като детайли и елементи, свързани с управлението на библиотеки за повторна употреба към тези пространства.

NX Issue Management
Добавя интерфейс в NX за директно интегриране с базирани на Teamcenter възможности за управление на проектни проблеми. Инструментът позволява на потребителите на NX директно да създават, редактират и управляват проблеми и да свързват 2D изображения и други файлове с конкретни проблеми.

NX Rules-based Structure Welding
Позволява на корабостроителите да дефинират автоматично заварки в 3D модела. Това приложение генерира лек обект за представяне на всяка заваръчна фуга, което позволява да се дефинират и обработват много големи количества заварки в NX. Софтуерът създава заваръчни съединения автоматично въз основа на геометрията и материала на 3D детайла, включително конфигурацията на разположението и скосяването. Поддържа различни повърхнини, 3D подготовка на ръбове, информация за автоматизирано производство на продукта и чертане на символите за заваряване.


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 25 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.