Solid Edge и NX

3d cad software solid edge siemens

Често срещаме въпросът: „ Кой продукт да избера? Трябва ли да работя със Solid Edge или с NX.?“ Нашият отговор на този въпрос е: „Нуждата и задачите определят с какво да работите.“

 

Резултат с изображение за „solid edge nx screen“

 

Ето нашите отговори:

  • Очаква ли някой да използвате NX? Ако дадена компания изисква от своите доставчици да използват NX, това е краят на дискусията - Вие се нуждаете от NX.
  • Имате ли нужда от напълно интегрирана CAD/CAM/CAE среда? Ако имате нужда от CAD/CAM и CAE заедно, първо трябва да разгледате NX. Solid Edge има добри инструменти в тези области, но те не са така 100% интегрирани, както в NX.
  • Имате ли нужда от специализирани приложения, които са насочени към вашия бизнес? В нашата област това обикновено е дизайн и производство на матрици и шанци с прогресивно изтегляне, за които NX има отлични приложения. Ако имате нужда от тях, първо трябва да разгледате NX.
  • Има ли други специализирани инструменти в NX, от които се нуждаете? Това, което е най-видимо, е много висококачественото моделиране на тела с естетични повърхностти клас "А" - типично необходими за дизайн на луксозни потребителски продукти (парфюмери и козметика) или автомобилни каросерии. Solid Edge има много добри инструменти за моделиране на повърхнини, но те не са от класа на NX. 

Има няколко други инструмента в NX, които не съществуват в Solid Edge и които може да са от ключова важност за дадена компания. Студиото за продуктови шаблони в NX е добър пример за това.

Като цяло, ще намерите Solid Edge по-лесен за учене и използване, но в някои случаи по-малко гъвкав от NX. Ако търсите продукт за конструиране и генериране на техническа документация, първо погледнете Solid Edge. Оценявайки решението в процеса на тестване, Вие сами ще прецените дали Solid Edge покрива Вашите нужди или имате нужда от NX.

Другият въпрос е цената - хората имат убеждението, че NX струва скъпо като начална инвестиция, но не така. Можете да получите конфигурация на NX за конструиране, асемблиране, чертане и симулации с фиксирана към компютъра лицензия за 11,500 EUR. 

И накрая, това не са мнения на Siemens, но поемаме пълната отговорност за тях!

Изтеглете SIEMENS NX Core Designer със Синхронна Технология от тук ...

Изтеглете SIEMENS Solid Edge 2020 със Синхронна Технология от тази връзка ...


Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD