Защо Solid Edge ?

3d cad software solid edge siemensЧесто производителите на машини и механизми са малки и средни предприятия, които имат ограничени ресурси за работа с информационни технологии. Те се нуждаят от професионална CAD/CAM система за проектиране и производство, която е достъпна, високо производителна, лесна за работа и с лека техническа поддръжка.

 

Solid Edge предоставя решения за проектиране  машини и механизми, което отговарят на тези изсисквания и позволява на потребителите да:

 • Дигитализират инженерните процеси. Дигитализирайте целия процес за разработване на продукти, и трансформирайте бизнеса си. Рационализирайте инженерните процеси с 3D цифрови модели. Добавете интелигентност към 3D моделите през целия жизнен цикъл на разработката и производство на продукта.
 • Достигат върхова производителност с 3D CAD от следващо поколение. Направете цифрови модели на съществуващи машини с помощта на реверсивен инженеринг. Използвайте технология за моделиране на големи асемблирани модели с над 100 000 отделни детайла. Оптимизирайте масата и теглото на детайлите с генеративен дизайн .
 • Ускоряват механичния дизайн в 3D CAD със Сонхронна Технология. Използвайте подхода за 3D CAD без историята със Синхронна Технология на Siemens. Проектирайте сложни детайли и възли бързо и гъвкаво. Работете директно с геометрията на дизайна и правете промени незабавно.
 • Визуализират дизайнерските намерения. Създайте фотореалистични изображения и анимации на предлаганите продукти с 3D изобразяване. Съобщавайте стойността на новите продукти на потенциалните клиенти. Валидирайте дизайна в реални настройки, като използвате разширена реалност .
 • Лесно създават детайли от метални листове. Създайте 3D модели на детайли от метални листи чрез 2D скици. Използвайте уникални функции, като например сложни контурни фланци и релефни изпъкналост, за да изградите сложни модели от листов матал.
 • Интегрират електро-механичните задачи при проектиране. Създайте напълно функционални електро-механични проекти, използвайки доказани в индустрията възможности за електо - проектиране, окабеляване и трасиране на кабелни снопове. Активирайте безпроблемно ECAD-MCAD сътрудничеството, необходимо за електрическите и механични инженери.
 • Интегрирайте задачите при проектриране на електронни печатни платки (PCB). Доверете се на  удобни инструменти за проектиране на електонни схеми и печатни платки, които опростяват сложните задачи при проектиране на електроника.
 • Прилагат модерни производствени методи. Изпълнете широк спектър от традиционни и нови производствени процеси, включително програмиране за обработка с CNC машини чрез Solid Edge CAM Pro, оптимизиран разкрой, рязане, огъване, формоване, заваряване, монтаж и други.
 • Отговарят на изискванията на клиентите и регулаторите. Управлявайте клиентските и регулаторни изисквания, като използвате вградените в Solid Edge функции за управление на изискванията . Направете изискванията лесно видими за инженерите по проекти, и проследете изпълнението на тези изисквания.
 • Използват безхартиена 3D документация.
  Комуникирайте по-ефективно и намалете производствените разходи, като използвате анотирани 3D модели, а не 2D чертежи за дефиниране на модела . Прекарвайте по-малко време за изготвяне и преглед на хартиена документация.
 • Валидират и подобряват ефективността на продуктите. Валидирайте и подобрете работата на продуктите с мащабируеми симулационни инструменти, които използват виртуални прототипи и нова интегрирана симулация на движение и вибрации. Комуникирайте вашата дигитална дизайнерска документация в световен мащаб с превод на език XLIFF.
 • Споделят данни за продукта през облака. Облачното сътрудничество предлага сигурен начин за споделяне на информация за продукта, независимо от произхода.
 • Опростяват повторната употреба и миграцията на данните. Опростете повторната употреба и миграцията на 3D модели и 2D чертежи от други CAD решения. Поддържайте интелигентност на 3D модел и асоциативност на 2D рисуване.
 • Управляват данните лесно и сигурно. Търсете, управлявайте и споделяйте инженерните данни за продуктите и измененията в тях ефективно и сигурно с вградения, безплатен Solid Edge PDM или Teamcenter.

Придобивайки Solid Edge, Вие притежавате неговата собствена технология - включително Parasolid, D-Cubed и JT - софтуерни компоненти, разработвани от SIEMENS Digital Industries Software и лицензирани за използване от други компании, включително и такива конкурентни на SIEMENS!

Parasolid e лицензиран на повече от 130 независими доставчици на софтуер, които разработват CAD приложения, включително на SolidWorks, GrabCAD, Onshape, Fujitsu, IronCAD, Onshape, Top Solid,  ANSYS, COMSOL, MSC Software, Simscale, DP Technology, GO2cam, Missler, Renishaw, Vero Software и много други ...

Ето едно сравнение между интегрирана CAD/CAM система със SIEMENS Solid Edge CAD и SIEMENS Solid Edge CAM Pro и алтернативни CAD/CAM системи, изградени с компоненти от различни производители:

se comparison


Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD