• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

Solid Edge - По-важното ново ...

3d cad software solid edge siemens

 

 

Новото в Solid Edge 2022:

Нови дизайнерски итерации с едно натискане на бутона. No alt text provided for this imageАвтоматично генерирайте нови проекти въз основа на определени параметри и правила с вградения софтуер Solid Edge® Design Configurator. Solid Edge Design Configurator е приложение за автоматизация на процеса при конструиране, което добавя автоматизация, базирана на правила, към познатата на потребителя среда за механично проектиране в Solid Edge. Напълно вграден в Solid Edge, той позволява бързото персонализиране на продуктите въз основа на параметри и правила. Това спомага за увеличаване на производителността и скоростта на проектиране.

No alt text provided for this imageБезпроблемно интегриране на всяка CAD геометрия. CAD Direct, новата вградена възможност при 3D проектиране, подобрява производителността при работа с външни геометрия от други системи. Вмъквате директно 3D файлове без да е необходимо да транслирате файла отделно, като запазвате неговта асоциативност. Данните се съхраняват във файла за асемблиране на 3D проекта, предотвратявайки дублирането на данни.

 

Фрезоване по 2.5 оси - вече включено в механичния дизайн на Solid Edge. Solid Edge Classic, Foundation и Premium вече включват напълно функционални възможности за фрезоване по 2,5 оси за клиенти в активна поддръжка. Напълно интегриран с Solid Edge, Solid Edge CAM Pro 2.5 Axis позволява на потребителите да поддържат пълна асоциативност с проектните данни, автоматизирано създаване на път на инструмента и визуализации за оптимизиране на обработките.

No alt text provided for this image


Сътрудничество с колеги, партньори и клиенти.
 Xcelerator Share, следващото поколение, базирано на "облака" решение за сътрудничество от Siemens Digital Industries Software използва инструменти, ориентирани към конструктора, като 3D и 2D CAD изглед и маркиране, разширена реалност (AR), виртуални прототипи, сигурно споделяне, базирано на проекти и още ... Работете отвсякъде-вкъщи, в офиса или по пътя - с достъп, базиран на браузър. Не се изисква допълнителна ИТ инфраструктура.

No alt text provided for this image


Визуализирайте дизайна в контекста на реалната среда
. Пълноцветната визуализация на "облаци" от точки при асемблиране осигурява увереността, от която се нуждаете, за да позиционирате ново виртуално оборудване във всяка среда, което е особено полезно при модернизиране на фабрики или заводи. Инструментите за измерване и преглед в Solid Edge могат да се използват за позициониране и проектиране на оборудване в контекста на "облаците" от точки.

No alt text provided for this image


Използвайте b-rep и мрежова геометрия в един и същ модел - без преобразуване! 
Уникалните функции за работа с хибридни модели позволяват на геометрия с b-rep и мрежи да съществуват съвместно в един и същ модел за използване при асемблиране надолу по веригата, за ускоряване на работните потоци и превръщане на мрежовите модели в още по-полезни. Премахването на необходимостта от преобразуване на мрежова или b-rep геометрия, за да работят заедно, намалява времето за разработка на модела.

No alt text provided for this image


Не позволявайте на сложните възли да ви забавят.
 Бързото отваряне на асемблиран модел позволява на потребителите да влязат в режим на визуализация, който намаля количеството на заредените данни. Режимът за моделиране на сглобени модели от няколко тела е в нова среда за моделиране на вътрешни компоненти в рамките на монтажен файл. Новият инструмент за търсене на компоненти поставя интуитивното търсене на компоненти за сглобяване "на една ръка разстояние" с автоматично попълващи филтри за подсказване.

No alt text provided for this image

Преоткрийте закръгленията без усилие. Solid Edge въвежда уникална за индустрията команда за закръгляне, позволяваща лесно редактиране на радиусите в асемблирани модели. Това повишава производителността ви позволява едновременно да редактирате диаметъра на съществуващата кръгова геометрия. Въз основа на синхронна технология, тази възможност позволява на сателитните лица да се движат радиално при извършване на операция, като същевременно се запазва проектното намерение. Лицата на шаблоните се намират и редактират автоматично. Заключените размери на шаблона се отпускат по време на излъчване и се заключват обратно, когато операцията приключи.

No alt text provided for this image

No alt text provided for this imageУскорете хода на симулациите. Новите автоматизирани процеси за генериране на мрежи в Solid Edge Simulation осигуряват висококачествена мрежа с минимални усилия, чрез контролиране на мрежата без нужда от параметри. Производителността на симулационния дисплей сега до 10 пъти по-бърза от преди, и оптимизира времето за зареждане за резултатите. Задоволете нарастващите изисквания за висока производителност и ефективност на хидравличните системи с нов тип натоварване с хидростатично налягане, което определя максималното и минималното налягане, което се упражнява от флуид в равновесие поради ефекта на гравитацията.

ПодоNo alt text provided for this imageбрете потока в дизайна на тръбопроводни системи. Базиран на водещият 1D изчислителен флуиден симулационен инструмент (CFD) за инженеринг на флуиди, Simcenter ™ Flomaster ™ за Solid Edge позволява на потребителите лесно да моделират и анализират флуидните и топлинните потоци в техните тръбопроводни системи. Той автоматично извлича 3D геометрии, за да генерира модели на системно ниво, което намалява времето, необходимо за изграждане на симулационен модел с до 90 процента. С вградени съветници, Simcenter Flomaster за Solid Edge е лесен за използване от начинаещи, но е подходящ и за експерти по симулация с неговите разширени възможности, като симулация на бързи динамични събития и скок на налягането.възможности, като симулация на бързи динамични събития и скок на налягането.

No alt text provided for this imageГенерирайте ясен изглед на вашите проектни данни. Новите вградени персонализирани отчети за Solid Edge и динамична визуализация, предоставят динамични методи за преглед и сортиране на монтажни части и компоненти. Визуалните отчети са изградени върху правила, които лесно се създават с филтри, които приличат на софтуер за електронни таблици на Excel в интерактивни таблици.

 

Нови за Solid Edge 2021 функции:

 • Разширена виртуална реалност - позволявайки на инженерите да валидират своя дигитален дизайн във физическа среда
 • Светкавично бърз реверсивен инжеринг от съществуващи детайли
 • Дефиниция, базирана на модели. Реализирайте значителни предимства в производството, като използвате дефиниции, базирана на модела, които осигуряват пълно цифрово описание на детайли и възли, използвайки данни за 3D проектиране.
 • Дизайн за адитивно производство (DfAM). Опростете достъпа до най -новите производствени методи, като гарантирате, че вашият процес за 3D печат е правилен за първи път.
 • Нова технология за subdivision моделиране за индустриален дизайн
 • Нови адаптивни възможности на потребителския интерфейс, които ползват изкуствен интелект, за да предсказват следващите стъпки въз основа на поведението на потребителите
 • Рационализиран процес на намиране на 3D модели с помощта на интелигентни функции за търсене чрез интеграция с 3D моделите и каталожните детайли на Cadenas
 • Бързо създаване и оценка на множество сценарии за проектиране, активирани чрез моделиране на концепция
 • Бързо, точно 2D оформление на промишлени контролни панели с нови възможности за проектиране на панела на шкафа
 • Оптимизирана интеграция между потока и структурната симулация
 • Нова база данни CAM пост-процесори, в която може да се търси
 • Подобрени възможности за грубо и адаптивно CAM фрезоване
 • Подобрени опции за сътрудничество, базирани на облака, с въвеждането на Teamcenter® Share, които могат да се използват със Solid Edge за синхронизиране при съхранение в „облака“.

В резултат на това можете:

 • Да конструиране готови за производството модели от първия път
 • Да постигнете значително повишаване на производителността при проектирането на големи асемблирани модели с нов високопроизводителен режим и автоматично активиране при увеличаване размера на монтажа
 • Да изграждате по -лесно сложни 3D модели от листов метал, като използвате подобрени фланци и уникални възможности за моделиране на изпъкналости в 3D CAD среда
 • Да осигурите ново фотореалистично изобразяване чрез интеграция на Keyshot 8.1, която поддържа заявките на клиентите за разрези
 • Да опростите миграцията на данни от 3D модели и 2D чертежи от други индустриални софтуери към Solid Edge.

Ако сте пропуснали виртуалното стартиране, можете да видите видеото по заявка в YouTube и Facebook. За повече информация относно Solid Edge 2021 разгледайте тези ресурси:


Нови блог публикации

Вземете под наем

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG
Industry Info

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.