• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

Solid Edge - NX оперативна съвместимост

3d cad software solid edge siemensНивото на интеграция между Solid Edge и NX е уникално в CAD индустрията. Siemens е поел ангажимент да разработва мащабируеми софтуерни продукти, и Solid Edge е ключов елемент в тази стратегия .

1

Кабина на хеликоптер МИ-8, моделирана изцяло в Siemens Solid Edge


Нивото на оперативна съвместимост позволява на компаниите, предпочели Solid Edge и NX на Siemens да увеличат максимално потенциала си за разработка и доставка на продукти, като същевременно оптимизират инвестициите си в CAD/CAM решения. Асоциативната технология на Siemens вече е доказана при много клиенти, използващи различни комбинации от NX и Solid Edge софтуер. Всеки продукт съдържа изключителна технология, която позволява безпроблемно прехвърлянето на информацията за детайли, асемблирани модели и атрибути между двата продукта.

Mi8 Final pic 003

Дигиталем макет на  хеликоптер МИ-8, асемблиран изцяло в Siemens NX 


Детайлите на Solid Edge могат да се използват в NX асемблирани модели, като конструкторите имат възможност да актуализират всеки детайл в асемблирания модел в NX. Атрибути като информация за отвори, които са дефинирани в Solid Edge, могат да бъдат прехвърлени в NX за използване при генериране на CAM програми за механична обработка. Детайли, създадени в NX могат да бъдат директно отворени в Solid Edge за операции надолу по веригата, като например при проектиране на приспособления. Така 3D модели на всяка от двете системи ще бъдат разпознати от другата, и това позволява поддръжка на съвместни проекти по всяко време.

 pic 102 09 2019

FEM/FEA симулация в хеликоптер МИ-8, изпълнена в NX/Simcenter


Наред с това, трябва да се има предвид, че някои 3D модели на NX ще бъдат безпроблемно прехвърлени с тяхната геометрия в Solid Edge, но атрибутната им информация, свързана с някои специфични за NX процесни функции няма да бъде четима в Solid Edge. Тази съвместимост между двата продукта на SIEMENS позволява на потребителите да получават уникално предимство да конфигурират гъвкаво хибридни решения с NX и Solid Edge, без транслиране на геометрия.


Нови блог публикации

Вземете под наем

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.