SprutCAM - мощно CAM решение за малки фирми


SprutCAM

SprutCAM е мощна и достъпна CAM система, предлагаща всичко необходимо за програмиране на CNC машини и индустриални роботи. С цени, започващи от 1,500 EUR SprutCAM предлага най-доброто съотношение цена/качество в CAM индустрията днес! 

 • SprutCAM Machinist. Идеален за фирми, които искат опростено NC програмиране на 2 и 2.5D фрезови операции. Независимо дали искате да изградите геометрията на детайла директно, или да го заредите в стандартен CAD формат (DXF / IGES / PostScript/3dm) SprutCAM е идеалното решение.
 • SprutCAM Lathe. Продължава традицията да предоставя възможно най-простите, но едновременно с това полезни функции. Ако импортирате модел, или го създавате директно, SprutCAM е генерира автоматизирано технологията и CNC програмите за стругови обработки, съгласно индустриалните стандарти.
 • SprutCAM EXPERT. Развива функциите на Machinist, като добавя операции за обработка на свързани повърхнини и Solid модели. EXPERT е идеален за фирми, които обработва детайли с фрезово операции по 2 / 2,5 & 3D оси и такива с 3 - 4 или 5 осови машини.
 • SprutCAM MASTER.  Добавя стругови операции към конфигурацията EXPERT. Така може да получите всичко в един пълен пакет с 3D фрезоване и струговане, вкл. машина симулация и 5-осово фрезоване!
 • SprutCAM Wire EDM. Предлага автоматизирано програмиране на нишкови ерозийни машини (EDM), включително пост-процесори и опции за 2 и 4-осова ерозийна обработка, мостови секции, автоматично и ръчно синхронизиране.
 • SprutCAM Robot. Ефективно решение за offline програмиране на роботи с бързо изчисляване на сложни 3D движения без колизии по собствени 6 или повече оси. Поддръжка на Fanuc, Kuka, Staubli,Yaskawa Motoman, Toshiba, Mitsubishi, Nachi, ABB други.
 

SprutCAM се доставя в 2 конфигурации: SprutCAM Machinig и SprutCAM Robot: 

SprutCAM Machining

Идеален за фирми, които искат опростено NC програмиране за стругови, фрезови и комбинирани операции. Независимо дали искате да изградите геометрията на детайла директно, или да го заредите в стандартен CAD формат (DXF / IGES / PostScript/3dm) SprutCAM е идеалното решение.

 

 

Потребителят може да избете конфигурация с един или повече от следните специализрани модули: 


 • Фрезоване по 2,5 оси. 2.5D стратегиите се използват за детайли с джобове, острови, вертикални стени, плоски стени и отвори. Обикновено, те са корпуси за електронната промишленост, щампи, вложки и други. SprutCAM създава груби и финишни пътища на инструменти. SprutCAM използва автоматично разпознаване на геометрия - всички типове отвори се поддържат. 
 • Фрезоване по 3 оси. Специфичното при 3D фрезоване е възможността, инструмента да се движи по 3 оси едновременно, съгласно геометрията на детайла. Зада създадете такава операция в SprutCAM, трябва да имате 3D модел на детайла.
 • Ротационни oбработки. Ротационните обработки са предназначени за изработване на детайли със сложни повърхнини, като лопатки на турбини, винтове, разпределителни и колянови валове. Имат широко приложение в самолетостроенето, петролната и газовата индустрия, както и в процеса на производство на декоративни фигури и други сложни детайли.
 • 5 осова обработка с позициониране. 5 осова обработка с позициониране осигурява всички 2.5D и 3D стратегии на механична обработка. Позиционирането се определя на базата на 3D модела и изключва грешки, опростява и ускорява работата на производствения CNC инженер.
 • 5 осова обработка с постоянно движение по осите. SprutCAM има 5 осови обработки с постоянно движение по осите, като се създава база данни CLData за всякакъв тип многоосни машини. Тази база данни се създава, като се вземе предвид схемата на машината и движението на подвижните части, което позволява да се избегнат сблъсъци по време на обработката при преобразуването на координатите. 
 • Струговане. SprutCAM съдържа пълен набор от стратегии за струговане и обработка на детайли с всякаква сложност, всички известни цикли се поддържат. Траекториите на инструментът са построени, като се взема предвид остатъчния материал, режимите на рязане се настройват автоматично. Всеки един от механизмите на струга може да се контролира от програмата
 • Струго - фрезови операции. Модула на SprutCAM за струго - фрезови операции включва методи за програмиране на многосови машини, като струго - фрезови центрове, CNC стругове - швейцарски тип. Лесният интерфейс и достъпните функции на този модул, дават възможност да се програмират груби и финишни обработки, нарязване на резби и други операции.
 • Обработка на многошпинделни машини. SprutCAM има възможност за програмиране на многоосни стругове с два и повече шпиндела.Тя дава възможност да се създаде NC програми за едновременна обработка на няколко части от множество инструменти.
 • Ерозийни обработки. EDM модула позволява да се създват програми за външна и вътрешна контурна обработка с вертикално положение на нишката или в наклонено положение.Заложени са стратегии за автоматична и прецизна синхронизация при 4 осови машини.
 • Рязане на метални листове. SprutCAM позволява да създадете бази данни - CLData за машини с кислородно, плазмено, водно и и лазерно рязане. Стратегията на рязане осигурява контрол на последователността на изрязване на детайлите, създават се " мостчета ", отчитат се топлинните деформации. 
          

Демо филми

Job and Restrict Zones - SprutCAM 10

Работа в ограничени зони

Adding a Slitting Saw to the Tool Library- SprutCAM 9
Добавяне на инструмент в библиотеката 

Adaptive Roughing - SprutCAM 9
Адаптивна груба обработка

Roughing Steps for a 2D Contour Operation - SprutCAM 9
Груба обработа по контур

Вижте още тук ...

 SprutCAM Robot

Ефективно решение за offline програмиране на роботизирана машинна обработка с бързо изчисляване на сложни 3D движения без колизии по собствени 6 или повече оси. SprutCAM Robot дава възможност да се създават и проверяват програмите в автономен режим, без да се използва самия робот.Позволява ефективното използване на Fanuc, Kuka, Staubli,Yaskawa Motoman, Toshiba, Mitsubishi, Nachi, ABB и други промишлени роботи в области на механична обработка, където традиционно се използват скъпи 5-осни обработващи центри. Вижте повече подробности за SprutCAM Robot тук (PDF) ....  


Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD