СИМУЛАЦИЯ

ESI Virtual Welding - оптимизация на заваръчни процеси


weld


ESI Virtual Welding Engineering е специализран продукт за симулация и оптимизация на заваръчни процеси с виртуални компютърни модели, предназначен за предотвратяване на типични производствени проблеми, типични за този производствен процес.

ESI Virtual Welding Engineering е безценно решение за планиране, анализ, симулация и оптимизация на технологии за заварки в комплексни детайли. В продукта е вграден авангарден математически модел, специално предназначен за симулиране на заварки.  

Съществуващата база данни с характеристики на заваръчния процес покрива най-често използваните материали в автомобилната, аеро-космическата, химическата, тежката и атомно-енергийната промишленост, и могат да бъдат използвани като основа за нови бази данни с материали.

Предназначение

За бърза симулация на деформациите при заваряване, решението използва специализирания солвър на Virtual Welding Engineering- иновативен инструмент, който предлага несравнима производителност за големи заварени възли чрез DMP (Distributed Multi Processing). За симулации, включващи физиката на сложни материали, се използва солвъра на ESI SYSWELD - най-точният мулти-физичен солвър на процеси за заваряване и топлинна обработка на пазара. Въпреки сложността, решението е напълно автоматизирано.

Благодарение на напредничави методи за инженерна симулация, редица сложни производствени проблеми при изработката на големи заварени конструкции - транспортни средства (вагони, автобуси), съдове за преработка и такива под налягане (със стотици метри заварки), могат да бъдат решени в рамките на разумен период от време, без да се пренебрегва физиката на материалите или методите за производството.

Процес

Най-съвременен графичен потребителски интерфейс ви позволява да се създаде виртуален процес на производство със заваряване за кратко време, без да са необходими подробни инженерни познания в сферата на заварките. След изчисляване на процеса, специализиран пост процесорен инструмент визуализира и интерпретира резултатите в графична среда. Той осигурява дълбоко представяне на процесите на заваряване и свързаните с това производство въздействия върху заваряваните детайли.

Няколко изчислени резултата могат да се преглеждат едновременно в няколко синхронизирани прозореца, водейки технолога през развитието на производствения процес. Мощен инструмент за сравняване на резултатите позволява да се сравняват и да показват разликите между различни алтернативни варианти или стъпки на процеса, с цел оценка и оптимизация на заваръчния план и процес за постигане на желания краен продукт при минимални отклонения на целевата геометрия и промяна на характеристиките на материала.

Ползи

  • Минимални разходи за прототипи
  • Минимални разходи за доработки поради изкривяване  
  • Оптимален заваръчен план за минимално време
  • Минимални деформации от заварките
  • Гарантирано най-високо качество на заварките
  • Управляван процес за минимални остатъчни напрежения и деформации

Симулация

Допълващи продукти

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD