• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

NX 12 CAD - новото ...

NX 12 продължава агресивната линия на развитие на ключови функции за дизайн и производство от висок клас. Вижте по-важните функции за проектиране:  (Новите функциите за производство вижте тук...)  

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 multiple part

Визуализация на множество детайли в един екран.  Кой днес не използва повече от един монитор? Възползвайки се от пространството на екрана предлагано от двойните монитори, новото оформление с няколко прозореца в NX 12 прави бързо и лесно превключването между различни детайли и приложения. Можете да сравнявате детайли и дори да извършвате анализ от въздействието на промените. MDP е предпочитан за дългогодишните любители и потребители на NX, и със сигурност ще се използва!

Свързано изображение

Подобрена производителност при масивни асемблирани възли.  NX 12 осигурява значителни подобрения в производителността при асемблирани изделия.  Последните актуализации в начина на работа с асемблирани възли позволяват много по-бързо зареждане и използване на по-малко памет. Това пести време и ускорява работата с големи асемблирани възли, а по-малко изразходваната памет Ви дава възможности да зареждате по-големи модели от преди. В допълнение, Вашата асемблирана геометрия се визуализира още преди да бъде завършен процеса на зареждане, за да Ви даде по-добра представа за това, с което ще работите.

 

Дизайнер на анимация. С този нов, напълно интегриран инструмент в NX 12, Вие можете да анимирате почти всеки тип геометрия, от скици до детайли или монтажни тела, дори внесена от вън геометрия. Инструментът е лесен за използване: Определяте какво може и какво не може да се движи; идентифицирате ставите, трансмисиите и моторите; подреждате движенията в структурата на времевата линия и натискате бутона “Play”! Автоматичното откриване на колизии Ви помага да идентифицирате каквито и да са кинематични проблеми, без да е необходимо да правите скъпи прототипи. Можете да откривате и да поправяте проблемите във виртуалната визуална среда, след това да рестартирате инструмента за анимация отново. Това Ви позволява бързо да извършвате многократни проектни итерации, което води до продукти с по-високо качество.

 Резултат с изображение за siemens nx 12 P&ID

P&ID Дизайнер. Този инструмент за 2D тръбопроводи и инструменти Ви помага да създавате функционални или логически проекти на тръбопроводи и инструментални системи. Той е лесен за използване и редактиране, с плъзгане и пускане на компоненти, и с автоматично разположение на дюзи и джъмпери. Създавайки по-лесно диаграмата Вие имате повече време, за да се съсредоточите върху иновациите във вашия дизайн. Общите библиотеки между 2D диаграмата и 3D модела помагат да поддържате качеството на вашия проект. Тази интеграция също така гарантира, че правилните компоненти и оборудване се използват както във фазата на работно проектиране, така и в изграждането на обекта. Чрез P & ID Designer можете лесно да създавате 3D маршрутни пътища от достоверен 2D дизайн.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 Mentor

Интеграция с Mentor Graphics.  Благодарение на тясното интегриране с наскоро придобитите софтуерни решения на Mentor Graphics - Capital Harness and Xpedition, NX 12 доставя единствената, истинска мултидисциплинарна платформа на пазара. NX обединява електрически, механични и контролни системи, което насърчава съвместната работа и споделянето на знания в дизайнерски екипи от различни дисциплини. Чрез асоциативното свързване на електрическите схеми и триизмерния модел, наречен кръстосано сондиране, дизайнерите на схемите за окабеляване и конфигурациите на кабелните снопове могат да работят в тясно сътрудничество, за да се предотврати скъпоструващото и отнемащо време за преработване поради грешки.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 mentor

ELMA. Този самостоятелен, лесен за използване инструмент за визуализация увеличава сътрудничеството между ECAD и MCAD по време на преглед, по време на итерациите на проекта,  и при неговата проверка. С ELMA можете да идентифицирате несъответствията между конструктивните ECAD и MCAD файлове, като заредите ECAD файловете от всички големи доставчици заедно с NX JT файловете в една и съща среда. ELMA свързва файловете и позволява кръстосано сондиране на компоненти, основни връзки, като проследява обозначенията във файла. NX 12 осигурява уникална връзка с ELMA, която позволява пълен ECAD/MCAD анализ.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 p&id design

Трасиране и опроводяване. NX 12 осигурява значителни подобрения в електро/механичното трасиране и опроводяване. Атрибутите, поддържани от приложението сега са по-лесни за използване и осигуряват по-лесен достъп до необходимата Ви информация. Наред с това е улеснена  поддръжката на стандартни компоненти, защото сега можете да ги актуализирате в таблици, използвайки Refresh Stock Definition. Другите подобрения Ви дават повече контрол върху тангенциални и сплайн пътища при трасиране, и помагат да спазвате автоматично съответствията с индустриалните стандарти за проектиране на тръбопроводни и проводящи системи.

 

 Резултат с изображение за siemens nx 12 MCD

Mechatronics Concept Designer. MCD улеснява сътрудничеството между инженерни екипи, разработващи механика, електроника и автоматика в едно и също изделие. Чрез Mechatronics Collaboration Structure получавате автоматичен контрол за всички проекти създадени в NX, независимо от това кое NX приложение е било използвано. В допълнение, операциите в MCD сега се контролират чрез същият интерфейс като този до момента в NX, който поддържа групиране и логически опции. Физиката, която използвате за дефиниране на металообработващи машини и машинни обработки в MDC сега е подобрена, а добавените нови възможности улесняват моделирането и симулирането на машината.

 

Резултат с изображение за siemens nx 12 convergent

Разширения в конвергентното моделиране. Когато погледнете напредъка в разработването на продукти - независимо дали става въпрос за генеративен дизайн, производство чрез адитивни технологии или чрез реверсивен инженеринг си задавате въпрос – какво общо имат те? Те разчитат на фасетни лица, или мрежови структури. Това винаги е било проблем преди NX да въведе Convergent Modeling – иновативна технология, която Ви позволява директно да работите с фасетна геометрия, като бихте работили с всяко традиционно CAD тяло. Сега в NX 12 можете да извършвате CAE анализи директно върху фасетни тела, така че да можете да отидете директно от сканиране към анализ без да е необходим транслатор. В допълнение към CAE приложението са добавени и възможности за използване на конвергентни тела в PMI формат. Можете да избирате фасети по регион или според правило, разделяте и сливате фасетни лица, анализирате и редактирате фасетни тела, като всичко това улеснява редактирането на фасетни данни, получавайки желаните резултати.

 

Резултат с изображение

Дизайн за адитивни производства. В непрекъснатото усилие за намаляване на теглото на компонентите и подобряване използването на ресурсите, производителите търсят иновативни решения. Решетъчните структури са един от пътищата по които конструкторите могат да постигат тези цели без да компрометират здравината и структурната цялост на детайла. NX 12 предоставя нови подходи за адитивно производство на олекотени детайли с топологична оптимизация и решетъчни структури, задвижвани от софтуера на Materialalize. Този нов модул позволява на потребителите да създават обикновени решетъчни структури, наред с такива, генерирани по случаен закон, в рамките на един и същи обем. Когато се комбинира с технологията за конвергентно моделиране за директна работа с фасетна геометрия, създаването на авангардни структури е много по-лесно от всякога. Освен това, наличието на тези възможности в една единствена система спестява на компании скритите разходи за конвертиране на данни, типично необходими при едновременна работа с CAD и фасетна геометрия. С решетъчни структури и конвергентното моделиране в NX 12, производителите могат да доставят по-леки, по-здрави продукти на пазара за по-кратко време, задоволявайки нуждата от авангарден дизайн на леки детайли. 


 

NX11: Нова технология за развитие на продукти, в нова епоха на иновации!

SIEMENS NX 11 доставя нови инструменти, подобряващи драстично начина на разработка и производство:
 
Резултат с изображение за "siemens nx 11"
NX 11 за дизайн: Трансформация на продуктовия инженеринг. Най-новата версия на NX въвежда конвергентно моделиране с фасети от сканирани модели за бързо производство, подобрени анотации при изготвяне на документация, нов модул за супер фотореалистична визуализация и анимация. ActiveWorkspace в NX 11 е изграден около тези елементи, за да се осигури непрекъснат достъп до PLM процесите вътре в NX 11. 

 

Резултат с изображениеNX Simcenter 3D за симулация. В NX 11 вие разполагате с всички налични досега възможности на NX CAE, плюс нови модули за акустика, модели на автомобилни гуми в движение, разширени възможности за отчети и други. Simcenter 3D ускорява процеса на проектиране и производство на качествени продукти с висока добавена стойност в отбранителната промишленост, автомобилостроенето, мехатрониката и стоките за бита.
 

Резултат с изображение за siemens nx 11 CAMNX 11 за производството. NX CAM предлага ново ниво на ефективност за програмиране на всяка механична обработка, намаляване на цикъла на механичната обработка и повишаване на качество на изделията. Сега NX CMM позволява да създавате високоскоростни методи за инспекция на детайли. Наред с това, NX Tooling 11 осигурява по-висока производителност при проектиране на матрици и щанци с прогресивно изтегляне. 

Вижте повече тук: https://www.plm.automation.siemens.com/en_us/products/nx/11/


 

NX Wave Engineering - свързващ редактор

WAVE автоматизация
 
Технологията на WAVE Engineering, вградена в NX предоставя мощен набор от инструменти, който позволяват да се създават взаимно асоциативни копия на геометрията между отделни детайли в асемблирания модел. WAVE Engineering създава асоциативни връзки между възли и детайли в модела „отгоре-надолу“ на база правилата, дефинирани от конструктора. Така могат да бъдат копирани произволни геометрични обекти и зависимости – вкл. Solid и листови тела, потребителски дефинирани координатни системи, геометрични данни, скици, криви и точки, както и параметрични изрази.

 

E6 Links1

 

Всички промени в геометрията на детайла „родител“ по подразбиране се отразяват във всички негови копия. Възможно е да се създаде връзка в определен времеви отрязък в дървото на изграждане на модела. Възможно е също така временното потискане на актуализирането на избрани връзки, или създаването на не-асоциативни копия.

Създаването, поддържането и обновяването на WAVE връзките в управлението на моделната структура е напълно зависимо от решенията на конструктора. Потискане на актуализацията на определени връзки се използва за да даде възможност за прецизен контрол върху целия процес на проектиране. По този начин, промените в най-горното ниво се размножават до долните нива само в строго определени моменти и по зададената от конструктора логика.


ge3


Използван съвместно със Синхронната Технология в NX CAM/CAM Express, свързващият редактор на Wave Engineering позволява немислима досега автоматизация, позволяваща пълна асоциативност на измененията във външен за NX CAM детайл и инструменталните пътища за механична обработка, генерирани в него! 

 

 

Независими проучвания във фирми от космическите изследвания, автомобилната промишленост и проектирането на сложни машини, които използват NX WAVE в своите процеси за разработване на продукти, разкриват реални бизнес предимства от неговото използване:

  • Подобрена комуникация между работните екипи,
  • Намалено време на цикъла за разработка,
  • Рационализирано създаване на варианти на продукта.
Тези подобрения се комбинират, за да се подобри отзивчивостта на клиентите и рентабилността на фирмата разработчик.

 

Синхронна технология на SIEMENS в NX

 
Синхронната технология на SIEMENS.  
 
NX treatment RGB SandСинхронната технология, патентована от SIEMENS през 2007 година е революционен пробив в параметричното 3D/2D моделиране. Синхронната технология прави моделирането невероятно бързo и интуитивно със свободата да променяте геометрията, без да се налага да се знае как са били създадени моделите - с прилагане на прости операции върху лицата на модела и управляващи размери, които поставяте Вие – там където е нужно.
 

С помощта на Синхроната технология в NX, Вие можете да зареждате  3D модели от Catia, SolidWorks, Inventor, PTC Creo, да ги редактирате по-бързо отколкото в родните системи, да ги асемблирате в общ модел, и да го променяте интелигентно с директно редактиране вътре на всеки детайл вътре в асемблирания модел!

 

 
По-бързо, по-интуитивно 3D моделиране.  
 
Синхронната технология прилага операции директно върху модела,  управлявайки геометричните параметри и взаимоотношения чрез неговите лица, ръбове или напречни сечения с помощта на прости, директни инструменти за „издърпване-избутване“. 3D възможностите моделиране на Синхронна Технология позволяват да се работи с модели от всякакви източници, за лесно и ефективно едновременно ползване на модели от множество CAD системи. 

 

 
Оптимизирано моделиране на тела със свободни форми. Синхронната технология трансформира проектирането на тела със свободни форми чрез усъвършенстван инструментариум, който работи с всякаква геометрия, дори с внесени модели, и премахва много от трудоемките етапи, изисквани при конвенционалното моделиране. С прости операции за издърпване, избутване и ротация на лица, не е нужно да бъдете експерт, за създаване на сложни модели със свободни форми. Можете да започнете със Solid или повърхност с аналитична или B-Rep геометрия, и след това да построявате органични форми чрез преместване водещи контролни точки, образуващи линии и допирателни контроли. Вашите свободна форма модели са напълно многократна употреба, от концепция до производство.

 

 
Ускоряване на веригата от процеси за симулация и CAM.  Работата със синхронна технология значително да ускорява последващите задачи по веригата за FEM/FEA симулация и CAM за производствените процеси. Инженерите могат по-бързо да адаптират 3D модели за симулация, и да анализират повече алтернативни решения в по-кратко време. Технолозите могат да използват синхронното моделиране за да подготвят по-бързо 3D моделите на детайли, дори и на такива, въведени от външни CAD система за CAM/NC обработка. Наред с това, синхронната технология позволява асоциативно отразяване на измененията в CAD модела и NC инструменталните пътища, дори на на внесени модели от външни CAD системи! 
 
Ефективни 2D инструменти за разполагане, изготвяне и редактиране на чертежи. Синхронната технология за 2D е пробив в иновациите за работа с данни и 2D чертежи за продукта. Използвано в почти всяка индустрия, 2D CAD данните обикновено се съхраняват в различни несъвместими цифрови формати. Несъвместимостта на чертожните файлове, както и различните софтуерни технологии за изчертаване в 2D CAD могат да бъдат значителни бариери пред бързината и ефективността, и могат да направят работата с 2D CAD данни досадна и отнемащи много време. Синхронната технология за 2D елиминира тези проблеми чрез добавяне на интелигентност на 2D CAD данните без необходимост от транслиране, като дава възможност да интуитивно редактиране на 2D файлове до пет пъти по-бързо.
 
Бърза и лесна 2D модификация на скици и чертежи
Промяна на 2D CAD данни с директно скициране чрез синхронната технология е по-бързо и по-лесно, отколкото с конвенционални инструменти за редактиране на опорни скици. Интелигентните алгоритми разпознават взаимоотношенията в скиците, и позволяват лесно придвижване, офсет, преоразмеряване или изтриване на 2D елементи на данните, независимо от ограничения. Тъй като промените са локални в зоната на интерес, Вие можете да използвате синхронната технология в много големи чертежи, без това да се отрази на бързината.
 
 

 

Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.