Блог

ВМЗ Сопот ЕАД пое по пътя на дигитализацията на бизнеса

ВМЗ Сопот ЕАД пое по пътя на дигитализацията на бизнеса

ВМЗ Сопот ЕАД, най-голямото предприятие от военно-промишления комплекс в България стартира процес на внедряване на последно поколение CAD/CAM/CAE система от висок клас от SIEMENS PLM Software.

 

За внедрител на системата след проведен търг е избрана СпейсКАД, фирма от ДАВИД Холдинг АД. Решението е реализирано със SIEMENS XN и Siemens Solid Edge и включва над 40 броя CAD, CAM и CAE софтуерни лицензии за дигитално проектиране, симулация, програмиране на CNC машини и изготвяне на документация за производството на специални изделия.

Изпълнителният Директор на ВМЗ ЕАД Сопот Иван Гецов коментира: „Като първа стъпка в изпълнението на своята стратегия за трансформация на бизнеса чрез внедряване на иновативни процеси и високи технологии, ВМЗ се довери на водещата световна инженерна компания – SIEMENS, и нейният партньор СпейсКАД ООД за плавен преход към дигитализация на инженерните процеси във фирмата. Успешното изпълнение на тази първа стъпка ще създаде устойчив инженерен фундамент за реализиране на стратегията чрез предстоящото изграждане на научно-технологичен парк към ВМЗ ЕАД Сопот, където науката, знанията, дигиталните инструменти и иновациите ще подпомагат усилията на ръководството към подравняване на производството към високите критерии на инициативата ИНДУСТРИЯ 4.0.

Бальо Динев, Изпълнителен Директор на ДАВИД Холдинг АД казва: „За СпейсКАД, проектът във ВМЗ ЕАД Сопот е не само предизвикателство, но и възможност да достави измерими стойности на ВМЗ ЕАД чрез трансформация на съществуващите конвенционални инженерни процеси във високо ефективна дигитална платформа за проектиране и производство на изделия чрез „дигитални двойници“ на продукта и процеса (Digital Tweens). Като водещ доставчик на решения за ИНДУСТРИЯ 4.0, SIEMENS предлага доказани софтуерни CAD, CAM, CAE и PLM инструменти, способни да посрещат нуждите и едновременно с това да надминават очакванията на взискателни потребители“

След приключване на текущия етап на внедряване – обучение на инженерните специалисти и трансфер на технология, СпейсКАД и ВМЗ ЕАД ще извършат оценка на нуждите и подготовка за внедряване на PLM система за централизирано управление на инженерния процес, инженерните данни и измененията през целия жизнен цикъл на изделията на ВМЗ ЕАД Сопот.

Повече за ВМЗ Сопот ЕАД може да намерите на http://vmz.bg/

За решенията, продуктите и услугите на СпейсКАД, посетете http://www.spacecad.bg


Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD