Блог

Фесто България стартира пилотен проект с Plant Simulation

Фесто България стартира пилотен проект с Plant Simulation

След провеждане на специализирано обучение за дигитална симулация с дигитален двойник на производствения процес, Фесто България и СпейсКАД ООД стартираха пилотен проект за симулация и оптимизация на процесите на асемблиране на продуктите на компанията със софтуера на SIEMENS Tecnomatix Plant Simulation.Резултат с изображение за plant simulation


Plant Simulation е удобен визуален софтуерен инструмент, позволяващ бързо и лесно пространствено моделиране на работните поредици и действия на операторите върху 2D или 3D подложка на производствения участък. В дигиталния двойник на производствения процес от наличните в Plant Simulation библиотеки могат да бъдат пространствено позиционирани всички стандартни компоненти в едни производствен участник - работни центрове, машини, роботи, транспортни линии, кари, буферни складове, обособен участъци, оператори и други.

За обекти от производството, които са специфични за потребителя, Plant Simulation предлага SYMTALK, скриптов език за описание геометрията и поведението на собствени производствени обекти.

След това, с помощта на прецизни алгоритми, Plant Simulation симулира всички поредици и взаимодействия на производствения процес, откривайки потенциалните „тесни места“ и предлагайки „какво – ако“ алтернативни сценарии за оптимизация на производството.

Наред с това, Plant Simulation симулира, анализира и оптимизира консумацията и енергийната ефективност на производствения участък чрез програмирано превключване на състоянието на машините между „Изключено/Off“, “В очакване/Stand-by”, „Включено/On” и „Работно/Load”. Това позволява икономия на енергия до 40 %, за значително намаляване на себестойността на продуктите.

Повече за Plant Simulation може да прочете на тази връзка…

 


Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD