Блог

NX CAM FBM - 90 % по-бързо генериране на CNC програми

Автоматизацията на процесите при NC програмирането предоставя голяма възможност за конкурентни бизнес предимства. Модулът на SIEMENS NX CAM за Feature-Based Machining осигурява възможности за създаване и модифициране на автоматизирани процеси за механична обработка, управлявани от правила в Machining Knowledge Editor в NX CAM. 

Тези възможности са особено ценни за производители, които искат да достигнат до следващото, по-високо ниво на NC автоматизация за бързо генериране на високо производителни програми за механична обработка върху машини с ЦПУ.

 

 

Модулни дефиниции на фичъри

NX CAM Feature-Based Author дефинира “фичъри” като съвкупност от най-базови компоненти на детайла. Вие можете да задавате опции за обработка на всеки отделен компонент, така че промените да засягат всички фичъри, които използват този компонент. Тази модулност на процеса на създаване поддържа нисък брой процеси и минимизира поддръжката, необходима за актуализиране на процесите на автоматизация..

Интеграция със NX Product Manufactiring Information (PMI)

PMI решението на Siemens в NX предлага 3D анотации, което позволяват на продуктовите екипи да улавят и свързват производствените изисквания директно към 3D модела, както и да предават тази информация до производствените приложения надолу по веригата. В правилата на NC процеса Вие можете да включите данни за модела, включително данни за PMI, като данни за обработка на повърхнини или закръгленост. Това увеличава интелигентността на процеса на автоматизация с връзки към всички данни, свързани със Solid модела.

Интерактивно обучение на функции

Вие можете интерактивно да дефинирате различни типове нови NC операции в графичната среда. След това лесно да дефинирате процеса на обработка в NX CAM и да определите специфичните за всяка отделна операция параметри.

Ползи

  • Значителни подобрения в ефективност на програмирането с автоматизирана обработка на добре дефинирани функции
  • Последователна обработка в мрежата с организацията общи методи
  • Стандартизация на най-добрите практики

Характеристики

  • Модулни функции за механична обработка с CNC машини
  • Интерактивно обучение на функции

Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD