Блог

NX CAM за програмиране на роботизирани операции

NX на Siemens PLM може да осигури широка гама от софтуерни решения за инженерно проектиране. С водеща позиция в програмирането на CNC машини, роботи и роботизирани операции, NX CAM e доказан в продължение на много години като превъзходен инструмент за програмиране на широка гама машини с цифрово-програмно управление (CNC). 

Сега потребителите на NX CAM, произвеждащи детайли могат да използват същата NX среда, с която вече са добре запознати, за да програмират роботите в своето производство. Методът е подобен на машинното програмиране, инструментите за пост-процесиране и симулация са едни и същи и отново можем да кажем, че всичко е вътре в NX. 

Голямата стъпка напред е възможността на NX CAM да управлява едновременно повече от 5 оси, до които достигат все повече CNC машини. Роботите и свързаните с тях системи за захващане на детайли, както и роботизираните транспортни системи могат да имат управление по много оси, често едновременно във времето.

 Вижте повече за NX CAM Robotics на тази връзка …

Rys. 1 1024x575

 

Примерите за използване на NX CAM за програмиране на роботи за производство на детайли са много, и разнообразни. Първите приложения бяха насочени към операции за финишни обработки, такива като полиране, лакиране или обрязване. Общо изискване е инструментът да следва точния път спрямо геометрията на детайла. 

Тези тип финишни операции могат да бъдат роботизирани и за други функции, като напр. боядисване и нанасяне на покрития. И тук Siemens NX се възползва от доказаните способности в роботизираното програмиране, разработена в продуктовата линия Tecnomatix, и я използва в NX CAM за производството на детайли. 

Програмирането на роботи с NX CAM се използва и при подготовката за леки фрезови и пробивни операции. Всъщност, можем да отбележим, че тази адаптивна технология вече все по-често се използва успешно и в по-тежките форми на механична обработка,  с използване на специално оборудвани за тази цел роботи.

Вижте повече за NX CAM Robotics на тази връзка …


Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD