Блог

Parasolid - на кого принадлежи сърцето на Вашия CAD продукт?

parasolid 3D modeling tcm55 56809

 

Parasolid - графичното ядрото, собственост на Siemens, се използва от много популярни CAD продукти, както и в собствените продукти на Siemens - NX и Solid Edge. Това прави Parasolid най-широко използваното геометрично ядро в света!

SOLIDWORKS и Onshape, водещи конкуренти на Solid Edge, използват ядрото на SIEMENS Parasolid, и никога не са показали желание да разработят свои собствени такива. От Siemens твърдят, че компанията ще спечели повече от лицензирането на компонентите си, отколкото ако държи Parasolid изключително за собствени цели. Това изглежда съмнително, като имаме предвид, че конкурентът ще престане да съществува с изтръгнато Parasolid сърце, а продуктите на Siemens ще поемат господстващото положение на пазара на софтуер, за продуктов дизайн на стойност милиарди.

Кога за първи път се появява Parasolid?

Parasolid v1.0 е публикувана през 1988 от Shape Data Ltd., за да замени продукта ROMULUS. Основната разлика между двата продукта е, че ROMULUS поддържа една единствена, аналитична геометрия FORTRAN, докато Parasolid е с двойна точност, поддържайки аналитична и NURBS геометрия.

Можете да прочетете цялата статия на тази връзка ...

Какви са предимствата на Parasolid пред конкурентните продукти?

Основно предимство е културата на Parasolid, която винаги е била фокусирана върху решаването на най-сложните проблеми с геометрията, чрез иновации и прецизен софтуер. От това следва набиране на най-добрите таланти, изграждане на дългосрочни връзки с клиентите и инвестиране в процеси за оптимизиране на функционалността, производителността и качеството на нашия продукт. Това се потвърждава от многобройните технологични новости, които са реализирани на пазара, включително толерантно моделиране, двустранна съвместимост на данните, поддръжка на iOS устройства и в момента Convergent Modeling. Също така предоставената възможност на малки и големи компании да тестват технологията и поддръжката на клиента, преди да вземат крайното решение за взаимно сътрудничество.

parasolid designer tcm55 24946


Какъв процент от световните
solid модели са създадени с Parasolid?

Трудно е да се оцени точно колко модела са създадени с Parasolid ядрото. Въпреки това, ние сме лицензирали над 130 независими доставчици на софтуер и преценяваме (консервативно), че имаме 4,000,000 крайни потребители, които създават и редактират своите моделите. Компании като SoldWorks, Onshape, Vero, Missler, Vectorworks, Bentley, Fujitsu и разбира се, Siemens PLM (NX, Solid Edge, Tecnomatix, SimCenter) използват Parasolid-базирани приложения.  Може би два, до три пъти по-голям брой крайни потребители използват приложения, базирани на Parasolid, за по-малко взискателни модели, за визуализиране, маркировка, оперативна съвместимост и подобни задачи.  Файловият формат на Parasolid XT се публикува като част от спецификацията ISO JT и се поддържа от JT Open Toolkit. Това означава, че много милиони модели, съдържащи точна геометрия, съвместима с дефиницията на Parasolid XT, се създават и споделят глобално в цялата индустрия.

Вижте компаниите, които използват Parasolid в своите продукти на тази връзка ...

По–близо ли е Parasolid до монопол след избледняването на ACIS? 

По отношение на Parasolid лицензо-получателите, ние имаме водеща позиция на пазара, но не виждаме да се развива монополна ситуация. Често се конкурираме с други ядрa в ситуации на продажби и сме наясно с нововъзникващите технологии и пазарните промени, които представляват нови предизвикателства, например генеративните модели. Имаме много възможности да направим Parasolid по-силен, за да помогнем на лицензираните от Parasolid да станат по-конкурентоспособни на своите пазари.

Можете да прочетете цялата статия на тази връзка ...


Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD