Блог

Новият подход в Solid Edge при съвместна разработка на електрически и механични системи

Проектирането на съвременни електро-механични системи не е лесна задача като цикличен процес с широк спектър от ограничения. Предприятията се нуждаят от нови, автоматизирани и интелигентни решения, които гарантират сътрудничеството на специалистите.

Въпреки това, досега мнозина решават да не разработват интегриран процес на проектиране, оправдавайки го с факта, че той изисква значителни разходи. В тази връзка е необходимо да се зададе още един въпрос: какви загуби ще възникнат, ако продуктът не излезе на пазара в подходящ момент?

 

Solid Edge Wiring Design 2019

 Вижте подробно информация за това решение на SIEMENS на тази връзка ...

 Заредете безплатно Solid Edge 2020 за 30 дневен тест от тази връзка ...

Вижте подробно описание на Solid Edge на Български език тук ...


Качеството на електрическата част има огромно влияние върху успеха или провала на нов продукт, а численото моделиране и изчисления служат като основа за ефективен контрол на дизайнерските решения в ранните етапи. 

Числената симулация на електрически системи в самото начало на развитието е в състояние да идентифицира проблеми, изискващи цялостна промяна на цялата основна архитектура на електрическата част. Електрическата система е тясно свързана с механичните компоненти, така че промените в електрическата част често изискват корекции и в механичната част. Такива промени както в електричеството, така и в механиката са много по-прости и по-евтини за извършване на най-ранните етапи на продукта.

Въвеждането на нови системи за интелигентен дизайн предоставя на разработчиците пълен достъп до цялата информация за продукта. Въз основа на тази информация се извършва числено моделиране - основата на процесите на проектиране на интегрирани електромеханични системи, с помощта на които се намалява необходимостта от прототипи, спестяват се време и пари.

Компютърните методи за моделиране и контрол на проектните решения на електрическата част са съществена стъпка напред по отношение на проверката на целостта на конструкцията. Възможностите на този подход са много по-широки, отколкото при използване на традиционните прототипи.

След присъединяването на водещата в областта на електро-проектиране световна компания Mentor Graphics към SIEMENS, потребителите на SIEMENS Solid Edge получват високо ефективни инструменти за електро-проектиране и пректиране на печатни платки, напълно интегрирани с превъзходните инструменти за механично проектиране в SIEMENS Solid Edge.

Вижте подробно информация за това решение на SIEMENS на тази връзка ...


Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD