Блог

Siemens STAR CCM+ помага за спасяване на застрашени от COVID-19

Повечето хора дори не мислим за собственото си дишане. Ние поемаме от 17 до 23 хиляди вдишвания на ден и в по-голямата си част това се случва несъзнателно. В момента пациентите с корона вирус COVID-19 - предимно възрастни и инвалидизирани хора - имат затруднено дишане и буквално се борят за живот.

Със създаването на цифрови двойници чрез Simcenter компания Vyaire Medical драстично намалява времето за разработка, като помага за спасяването на човешки живот.

„Традиционно, когато разработвахме дишащи маски, трябваше да използваме опростени модели. Хидродинамичните изчисления използват опростени модели на главата с идеализирани дихателни пътища “, казва д-р Кристофър Варга, водещ изследователски инженер и старши директор на научноизследователската и развойна дейност във Vyaire Medical.

mask CCM plus


„Благодарение на създаването на цифрови двойници на нашите продукти, използвайки портфолиото от решения Simcenter, драстично намалихме времето за разработка, като успяхме да премахнем дългия процес на производство и тестване на прототипи. 

Още в ранните етапи на цикъла на развитие на новите продукти се опитваме да постигнем предварително зададени технически и икономически показатели. В същото време цялата работа се извършва с дизайнерски цифрови модели, а не с скъпи прототипи. Това значително намалява времето за проектиране."

Вижте цялата статия за STAR CCM+ срещу COVID-19 на тази връзка ...

 


Вземете под наем

img_3807_004.jpg

Историята...

Вече 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
quinx.jpg
3d_systems.png
zuken-all.png
industryinfo_logo_b_o.gif

Контакти

6100 Казанлък, България
ул. Стара река 2
Дом на културата "Арсенал", ет.3, офис 310
Тел.: 02 90 33 999
          0431 63568
e-mail: [email protected]

 

Най-четеното

© 2015 SpaceCAD