• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

OnRobot с нов, усъвършенстван магнитен грипер

OnRobot пусна - MG10, който описват като „универсален, високопроизводителен, лесен за използване магнитен грипер“ за индустриални роботи

OnrobotНапълно съвместим с всички основни марки роботи чрез One System Solution на OnRobot, MG10 предлага уникални регулируеми функции за захващане със сила и захват, които предоставят на потребителите безпрецедентни нива на контрол.

Стандартните магнитни грипери на осигуряват лесна функционалност за включване/изключване. За да регулират приложената сила обаче, потребителите трябва да добавят гумени „крачета“, за да създадат пространство между магнита и детайла.

Това е досаден и неточен процес, който не винаги гарантира перфектни резултати, особено при приложения, които включват обработка на тънки метални листове и малки метални детайли, където магнитните грипери често случайно избират повече от един лист или детайл, тъй като силата не може да бъде регулирана.

Вижте цялата информация за новия грипер на OnRobot на тази връзка ...

MG 10 3 smaller


Енрико Крог Иверсен, главен изпълнителен директор на OnRobot, казва: „Стандартните магнитни грипери са истинска главоблъсканица, защото почти всеки път, когато приложението или детайлът ви се променят, трябва да правите ръчни настройки, за да компенсирате липсата на нужната функционалност на грипера. С новият MG10 това вече не е проблем, а удобно и надеждно решение!  

За разлика от стандартните магнитни грипери, иновативният MG10 се предлага с вграден захват и сензори за откриване на детайли. За приложения, които включват боравене с ламарина - като например задачи за поддръжка на машини, които изискват роботи да вдигат ламарина от стека, да я поставят в пресова машина за огъване и да я отстраняват, когато машината приключи работата си - тази функционалност осигурява гладкост, последователна и безопасна работа.

MG10 осигурява прецизно и трайно боравене с обекти с абразивни, неравни или перфорирани повърхности, което го прави идеален за широка гама от приложения в производствения, автомобилния и космическия сектор. На всичкото отгоре, мулти-магнитната настройка на MG10 гарантира, че този грипер може да се справи с широк спектър от размери, тежести и части с нечетна геометрия.

MG10 е единственият магнитен грипер на пазара, който е достатъчно гъвкав, интелигентен и толкова лесен за използване, че може бързо да бъде пренасочен към задачи от поддръжка и палетизиране на машини до оттегляне на метални листове - и всичко това в едно - без шум, без грижи, просто „включи и пусни".

Джеймс Тейлър, генерален мениджър, APAC в OnRobot, казва: „Ние проправяме пътя за ново поколение роботи чрез нашите интелигентни, лесни за използване и гъвкави инструменти. „Автоматизацията за сътрудничество все повече се превръща в критично решение в съвременното производство и нашата цел е да осигурим на компаниите от всякакъв размер достъп до нея.“

Вижте цялата информация за новия грипер на OnRobot на тази връзка ...

Повече за продуктите на OnRobot, предлагани в България от СпейсКАД, можете да намерите на тази връзка: https://www.spacecad.bg/onrobot


Последни новини

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.