• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Parasolid: Скритата цена при смяна на ядрото…

През последните няколко години най-разпространения 3D CAD продукт е на кръстопът - след утвърдено лидерство в последните 10 години и с геометрия, базирана на Siemens Parasolid, днес въпросният лидер е в дълъг преход към новото, собствено ядро - CGM. Какво да предприеме потребителят на текущата версия на CAD софтуера? Кога да го направи? И на каква цена?

През 40-годишната история на търговските CAD системи, доста доставчици на решения са заменяли графичните ядра, движещи техните CAD продукти. Някои направиха това, защото видяха ограничения в ядрото което използваха, и искаха да предложат възможности, които текущото ядрото не поддържа, други поради финансови причини или причини, свързани с управление на продукта. Но всеки преход има цена!

Какви са възможните решения за потребителя на софтуера при смяна на графичното ядро, вижте цялата статия тук ...

 

Pic01 2

 

Промяната на графичното ядро е предизвикателство както за разработчика на софтуер, така и за потребителската общност и не е нещо, което трябва да се предприема без внимателно обмисляне. Историята показва, че дори най-добрите конвертори вероятно ще успеят да конвертират само с 90 % до 95 % от детайлите, което означава, че останалите 5% до 10% от детайлите ще трябва да бъдат реконструирани ръчно. Ако трябва да бъдат конвертирани 100 000 детайла, 5000 до 10 000 ще трябва да бъдат възстановени, ако се приеме, че новото ядро ​​поддържа тяхната геометрия.

Решението на разработчика да смени ядрото в CAD система ще засегне всички потребители, които решат да останат с този CAD продукт. Всеки потребителски екип трябва да реши дали оставането при доставчика на такъв продукт оправдава причиненото прекъсване при промяната в „двигателя“ на техния CAD продукт, и да разгледа относителните разходи заради престои поради такова превключване.

Въздействието върху предприятия с много CAD работни места, голям брой налични детайли и по-сложни процеси ще бъде по-значимо от върху тези с по-скромни параметри. Всички потребители, обаче, ще се сблъска с подобни проблеми:

  • Потенциално значителна загуба на данни за съществуващи детайли, която може да наброява хиляди - не забравяйте, че дори най-добрите инструменти за превод изглежда имат успеваемост от 90 % до 95 %.
  • Възможен престой по време на преобразуване на детайли и загуба на производителност по време на преквалификация за работа с нов CAD инструмент.
  • Разходите и забавянето във времето, причинени от наемането на външна услуга за почистване на данни, могат да бъдат значително, ако вътрешните ресурси са недостатъчни за едновременно извършване на текуща работа и задачи, свързани с преобразуване.
  • Неизвестна производителност и надеждност. Може би най-значимият риск при превключване на ядрото е преход от познат, признат инструмент към недоказан.
  • Изготвянето на добър график на задачите при промяна и всички бъдещи планове за операции върху наследените и нови модели.

 

Ladys Hand

Какви са възможните решения за потребителя на софтуера при смяна на графичното ядро, вижте цялата статия тук ...


Последни новини

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG
Industry Info

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.