• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Hyundai KIA Motors заменят CATIA и Windchill в полза на Siemens

Hyundai Kia Automotive Group US Sales Figures

Еngineering.com разкрива нова сделка в автомобилната индустрия, която беше обявена в разговора относно печалбата на Siemens за финансовата 2021 г. Петата по големина автомобилна група в света, южнокорейската Hyundai KIA Motors (HKMC), избра решения от Xcelerator на Siemens за следващо поколение PLM, заменяйки съществуващите решения чрез преминаване от CATIA към NX за CAD/CAM и от Windchill към PLM пакета на Siemens Teamcenter за PDM. Освен това, досега HKMC използва CAD решението Creo на PTC в дизайна на задвижващия агрегат, който също ще бъде заменен от Siemens NX.

Не са разкрити по-дълбоки подробности за сделката, но въз основа на наличната информация до момента общото тълкуване е, че това е необичайно голяма сделка в автомобилната сфера. Тъй като HKMC понастоящем работи в Dassault (CAD) и PTC (PLM/PDM/CAD) среди, това би означавало, че CATIA V5 на Dassault Systèmes и решенията Windchill и Creo на PTC губят голям клиент, като тези решения се оттеглят от използване в компанията.

Според изчисления, общо тази сделка може да съдържа от 3 000 до 4 000 лиценза от страна на NX CAD/CAM и до 10 000 лиценза на PLM пакета Teamcenter. Изчислението по "листовите цени" показва, че сделката може да струва от 30 до 40 милиона долара.

Вижте цялата публикация на тази връзка: https://www.engineering.com/story/siemens-wins-big-hyundai-kia-motors-swaps-out-catia-and-windchill-in-favor-of-siemens-xcelerator 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.