• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

KUKA печели наградата Red Dot Design Concept!

Концептуалното представяне на строителния робот "KUKA NOX" убеди журито на Red Dot в категорията "Най-добър от най-добрите" ...

Устойчиво дигитализиране на строителните обекти: Това е целта зад концептуалното проучване "KUKA NOX" , което KUKA Corporate Research разработи заедно с швейцарски студенти по дизайн. Мобилният строителен робот помага при измерване и чертане на строителни обекти, като прави цялата важна информация достъпна точно там, където е необходима. Концептуалното проучване вече е отличено с наградата Red Dot Design Concept 2021 в категорията „Най-добър от най-добрите“. От 2005 г. наградата Red Dot Award: Design Concept признава необходимостта от откриване и награждаване на нови дизайнерски концепции и иновации - проправяйки пътя за настоящите дизайнерски предизвикателства и за значимите продукти на бъдещето.

Picture1221
Умовете зад концептуалното проучване: Том Клаудер, разработчик в KUKA Corporate Research, студент по дизайн Лукас Хилфикер и д-р Мартин Ридел, ръководител на клъстер и разработчик на концепции в KUKA Corporate Research с награда Red Dot Award 2021. 
KUKA Group

Концепцията е разработена от обширен анализ на строителната индустрия, включително интервюта с експерти, посещения на място, анализ на дейностите, картографиране на заинтересованите страни и други изследвания. Това е резултат от тясно сътрудничество с Лукас Хилфикер, студент по дизайн от Швейцария. Устойчивата дигитализация на строителната индустрия и подкрепата на строителните работници на място бяха в центъра на разработването на концепцията.

Работи и през нощта

Строителният робот "KUKA NOX" работи през нощта, повече или по-малко като мобилен 2D принтер . Той автоматично прехвърля всички важни данни от цифровия модел към строителната площадка чрез отпечатване на маркировки и информация, напр. инструкции под формата на QR код , във всички съответни точки.

Picture2443

 

По този начин майсторите разполагат с цялата актуална информация директно на място всяка сутрин. Обратно, роботът също сканира строителната площадка през нощта и прехвърля текущото състояние на цифровия модел – цифровия близнак на строителната площадка – към компютъра. Това позволява на клиентите и архитектите да разглеждат строителната площадка практически по всяко време от всяка точка на света. По този начин тромавата и податлива на грешки работа с планове, нивелири, ролетки или моливи ще стане нещо от миналото.

Повече за роботите на KUKA, предлагани от СпейсКАД може да научите на тази връзка: https://www.spacecad.bg/roboti-kuka    


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.