• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Solid Edge представя нови термо-флуидни симулации със Simcenter FLOEFD

Simcenter FLOEFD™ за Solid Edge предоставя водещия в индустрията инструмент за анализ на изчислителна динамика на флуидите (CFD) за флуиден поток и пренос на топлина. Напълно вграден в Solid Edge, Simcenter FLOEFD включва интелигентна технология, за да помогне за по-лесно, по-бързо и по-точно решаване на проблеми с изчислителна динамика на флуидите. Simcenter FLOEFD™ за Solid Edge позволява на конструкторите да изпълнят предварително CFD или да преместят симулацията в началото на процеса на проектиране, което им позволява да идентифицират и коригират проблемите по-рано, спестявайки време и пари и повишавайки производителността до 40 пъти!  Simcenter FLOEFD за Solid Edge предоставя допълнителни модули за разширени термо-флуидни анализи. Три нови допълнителни модула вече са налични в Solid Edge.

Структурен модул

Насочен специално към електронната индустрия, новият структурен модул е ​​предназначен за анализ по метод на крайните елементи (FEA) на кутии за охлаждане на електрониката, използвайки модела SmartPCB FE. Той позволява директно използване на натоварвания от температура и налягане от CFD симулацията в рамките на една симулация. Използването му в комбинация с електромагнитни и термични анализи осигурява истинска мултифизична симулация. За да видите как работи това, гледайте видеото по-долу:

554

Модул за разширено изследване на дизайна (HEEDS)

С този модул можете да разширите функциите за параметрично изследване и сравнение на дизайна в Simcenter FLOEFD, за да стимулирате иновациите с проучване на дизайна, преминавайки отвъд отстраняването на неизправности и оценяването на проекти към по-бързото откриване на по-добри проекти. Ефективната и стабилна оптимизация и функционалност за търсене на вградения алгоритъм HEEDS™ SHERPA използва множество глобални и локални стратегии за търсене и адаптира търсенето, докато изследва повече алтернативни решения в пространството за проектиране. Той не изисква специализиран опит в алгоритмичното търсене и включва интуицията на потребителя със своите възможности за съвместно търсене. Процесът ви позволява да идентифицирате по-ефективни фамилии от проекти с минимално време и разходи за симулация. Повече информация за Siemens HEEDS може да намерите тук: https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/simcenter/simcenter-heeds.html 

558

 Електромагнитен (EMAG) модул

Новият електромагнитен (EMAG) модул симулира нискочестотни електромагнитни ефекти на индуцирани от променлив ток (AC) омични загуби и загуби на желязо, както и постоянни магнити с директно свързана CFD симулация, за да отчете тези загуби при термичната симулация на компонентите като например в трансформатори, шини и индукционни нагреватели.

559

 Насладете се на силата на инструментите за симулация на Solid Edge

Използването на тези нови модули изисква лиценз за Solid Edge и лиценз на Simcenter FLOEFD. Solid Edge в момента има специална промоция с 50% отстъпка за всички продукти за симулация до края на март, така че сега е чудесно време да заявите тези нови модули!

 

 


Последни новини

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG
Industry Info

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.