• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Новини

Siemens NX - лидерът в CAD/CAM, преглед Q1/2024

Ако проектирате водни турбини или формообразуващи инструменти, вероятно го правите на Siemens NX. Това ниво на продуктов дизайн включва множество етапи и големи екипи в сътрудничество, което е една от причините корпорациите да се обръщат към NX. Той е предназначен да бъде стабилно решение, насочено към производствени предприятия, които искат да рационализират своя дизайн и производство на продуктите, и да имат по-голяма гъвкавост за спазване на крайни срокове и намаляване на разходите. И все пак Siemens се стреми да направи NX по-привлекателен за малкия и среден бизнес, вместо само за OEM производители с хиляди работни места.

Прочетете пълната статия (PDF, 15 страници на Български език) тук ...

NX 2024 1


За какво е Siemens NX?

Siemens NX е върхът на продуктовия дизайн, инженеринга и CAM софтуера за производство. В сравнение с друга фантастична опция - SolidWorks, NX има повече инструменти извън CAD, включително симулация, CAM, управление на жизнения цикъл на продукта (PLM), анализ на крайните елементи (FEA) и изчислителна динамика на флуидите (CFD), за да назовем само няколко. 

Налични функции

Това, което прави Siemens NX толкова гъвкав пакет, са характеристиките и гъвкавостта. В основата си CAD/CAM софтуерът има следните централни функции:

  • Моделиране на продукти
  • Проектиране за адитивно производство
  • CAM и NC програмиране
  • Контрол на качеството на детайлите
  • Роботизирано програмиране
  • Проектиране на инструменти и приспособления
  • Планиране на производствената линия
  • Управление на данни и процеси.

NX 2024 2

 
Първи стъпки с NX

Най-добрият информационен портал за NX несъмнено са форумите на общността и те са пълни с активни потребители, полезни съвети, ръководства и често задавани въпроси. Разделът на общността има различни подтеми като NX дизайн и времето за реакция обикновено е бързо. Дизайн форумът е тук:
https://community.sw.siemens.com/s/topic/0TO4O000000MihTWAS/nx-design

При желание от страна на потенциално зинтересован потребител, СпейсКАД ООД ще съдейства за получаване на тестова конфигурация на NX, и ще помогне за лицензиране на продукта. 

NX 2024 4

NX CAD и NX CAM Manufacturing

NX CAD е само за проектиране и разработка и обхваща целия обхват на CAD, включително създаване на работни потоци, автоматизиране на дизайни и крайно внедряване. От друга страна, NX CAM Manufacturing се грижи за целия процес и позволява на бизнеса да трансформира своето производство в различни области, включително адитивно производство с 3D печат, проектиране на инструменти и приспособления, програмиране на машини с ЦПУ и роботизирани операции. 

Специализирани версии на софтуера NX CAD & CAM

Пробните версии на NX CAD & CAM са разделени на шестте функционалности по-долу. Можете да получите достъп до няколко едновременно, но си струва да отделите няколко седмици с всеки, ако имате време, за да се справите наистина с него.

  • NX CAM: Програмиране на CNC машини и роботи, многоосево фрезоване и струговане, плюс функции за подобряване на производителността на машината и времето за работа.
  • NX Core Designer: Мощни CAD инструменти и 3D моделиране както за параметрично, така и за директно моделиране.
  • NX Advanced Designer: По-богата на функции версия на NX Core Designer с възможности за работа с листов метал плюс безброй инструменти за оформяне, маршрутизиране и анализ на повърхности.
  • NX Mold Designer: Рационализирайте процеса на формоване с дизайн на части на матрицата, дизайн на инструменти, валидиране и оформление на инструмента.
  • NX Mold Connect: Подобрява работния процес, намалява ръчните задачи, свързани с формоването, и позволява сътрудничество между OEM производители и доставчици.
  • NX Scan to Part: Инструменти за обратно проектиране, позволяващи импортиране на 3D сканирания, които могат да бъдат интегрирани във вашите съществуващи проекти.

NX 2024 3

NX безплатна академична версия

Тази версия съдържа всичко, от което се нуждаете, за да научите ключовите елементи на NX, включително инструменти за 3D дизайн за Solid, повърхностно, телено-рамково и синхронно моделиране; пълен набор от инструменти за CAM програмиране на 2- до 5-осеви многофункционални CNC машини; и инструменти за моделиране на тела със свободна форма с непрекъснатост на повърхността, анализ и визуализация.   

Минимални системни изисквания

  • ОС: Windows 10 32-bit или по-нова версия
  • Процесор: 3+ GHz или по-висок, Apple M Series, или Intel Core-i7
  • RAM: 8GB
  • HDD място: 8GB за инсталация.

 

Прочетете пълната статия (PDF, 15 страници на Български език) тук ...


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.