• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СИМУЛАЦИЯ

Siemens Star CCM+

Siemens Star CCM logo

 Инженерни иновации чрез мултифизични симулации с изчислителна динамика на флуидите (CFD)

За да предскажете точно работата в реалния свят на вашия продукт, трябва да използвате симулационни инструменти, които улавят цялата физика, която ще влияе на неговата ефективност по време на експлоатационния му живот, включително тези въздействия, които преминават границите на традиционните инженерни дисциплини. За да подобрите продукта си, трябва да можете да предскажете как се променя производителността в отговор на множество промени в параметричния дизайн.

Simcenter STAR-CCM+ е цялостно мултифизично решение за симулация на продукти и проекти, симулиращо работата им в реални условия. Уникално, Simcenter STAR-CCM+ предлага автоматизирано проучване и оптимизация на инструментариума за симулацията на всеки инженер, което му позволява ефективно да изследват цялото проектно пространство, вместо да се фокусира върху сценарии за проектиране в отделни зони. Допълнителното разбиране, получено чрез използването на Simcenter STAR-CCM+ в крайна сметка води до по-иновативни продукти, които надхвърлят очакванията на клиентите.

Заредете подробно описание на STAR-CCM+ от тук (PDF, 4.5 MB) ...

STAR-CCM+ е един от най-модерните, в сравнение с конкурентите софтуерен пакет, предназначен да решава проблемите на механиката на флуиди. С изключителна лекота на използване, STAR-CCM+ включва най-новите цифрови алгоритми, като разширени решаващи устройства, разпределени (сегрегирани решаващи устройства) и сдвоени (сдвоени решаване). В допълнение, той е създаден с помощта на най-модерните методи за програмиране. Всичко това позволява STAR-CCM+ да осигури безпрецедентна точност, надеждност и гъвкавост при решаване на проблеми на изчислителната механика на флуиди.

fluidsСимулация динамиката на флуиди

Simcenter STAR-CCM+ предлага водещ в индустрията софтуер за изчислителна механика на течностите, който ви позволява да симулирате почти всеки технически проблем, засягащ потока на течности, газове (или комбинация от двете) и цялата свързана с тези процеси физика.  

Симулация на литиево-йонни батерии

batteriesSTAR-CCM+ предлага дигитално валидиране на литиево-йонния дизайн на клетки в батериите, включително геометрични спецификации на клетките и производителност на клетката. На разположение са обширни компоненти на батерийна клетка, както и база данни с материали, които да подпомогнат потребителя при разработването на неговия модел.

 

Съвместна симулация

planewingStar CCM+ може да работи като допълващо решение към други инструменти за симулация чрез специализирани интерфейси или интуитивен API. Това дава възможност за мултифизични симулации с различни времеви мащаби, вариращи от микросекунди до хиляди секунди, осигурявайки по-бързи и по-точни анализи и по-кратки времена на оборот за разработване и оценка на сложни проекти.

 

Проучване и анализ за оптималност при проектиране

designВместо просто да симулирате процеса в една работна точка, проучете какъв е вашият продукт в целия спектър от експлоатационни условия, с които ще се сблъска по време на работния си живот, и използвайте интелигентно проучване на дизайна, за да откриете по-добрите решения, по-бързо.

 

Симулация на електрически машини

electric machinesИзчерпателните аналитични модели включват всички аспекти на дизайна на електрическите машини, включително термични, електромагнитни и такива за управление на задвижването. От особено значение е ефективното използване и дори елиминирането на магнити. Нашите инструменти за симулация са структурирани така, че да осигуряват безпроблемна възможност за проектиране върху цялата гама машини с постоянен магнит и алтернативите, включително хибридни комбинации, като обхващат целия диапазон на мощност, напрежение и скорост, използвани в системите за превозни средства.

Електрохимия

electrochemistryСимулирайте сложни електрохимично задвижвани процеси, включващи йонна и електронна обмяна между течна и твърда фаза. Simcenter STAR-CCM + предлага електрохимичен подход с общо предназначение, който ви позволява да симулирате потока, енергията и електрохимията заедно и да отворите вратата за реални приложения на химията в 3D.

Симулация на двигатели с вътрешно горене

enginesСимулациите на двигателя включват движещи се компоненти, многофазен поток, горене и пренос на топлина. Вече не е нужно да сте експертен потребител, за да симулирате двигатели с вътрешно горене: използването на специфичен за приложения работен процес и опростен интерфейс ви позволява бързо и лесно да настройвате симулации на двигателя. Експертните потребители могат да използват тези симулации като отправна точка за извършване на по-сложни мултифизични симулации на двигатели, които използват пълния набор от възможности за симулация на Simcenter STAR-CCM+.

Анализ на обекти в движение

movingobjectsПроблемите, които включват множество движещи се и взаимодействащи компоненти, могат лесно да се симулират, като се използват „overset“ мрежи, преобразувани мрежи или комбинация от двете. Възможностите за подвижна мрежа могат да се използват и за параметрични изследвания при стабилни или нестабилни симулации, осигурявайки лесен начин за пре-позициониране или замяна на обекти за изучаване на множество дизайнерски конфигурации.

Механика на твърдото тяло

solidbodyПочти всички инженерни проблеми в реалния свят в крайна сметка зависят от взаимодействието между течности и твърди структури. Simcenter STAR-CCM+ предлага изчислителна динамика на базата на ограничен обем (FV) и изчислителна механика на твърдото тяло (CSM) на базата на ограничен обем в лесен за използване единен интегриран потребителски интерфейс. Използвайки този подход, можете да решавате статични, квази-статични и динамични проблеми, включително тези с нелинейна геометрия и множество детайли, като използвате свързани и малки плъзгащи се контакти.

Реология

RheologyИзчислителната реология се използва за моделиране на не-нютонови или виско еластични материали при индустриални проблеми. Солврът за реология прецизно разрешава доминиращата физика на сложния реологичен материален поток и помага да се прогнозира неговото поведение.

Заредете подробно описание на STAR-CCM+ от тук (PDF, 4.5 MB) ...Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал", етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

Повече от 25 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.