• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СИМУЛАЦИЯ

Moldex3D - симулация на запълване на шприц форми

Moldex3D е водещ в света CAE софтуерен продукт за симулация и визуализация на процеса на шприцване на пластмаса при процеси на формообразуване, за оптимизиране на конструктивните решения за матрици и технологичния процес при производство на пластмасови детайли. 
 

2015 04 10 09 16 32 postcard

 
Moldex3D поддържа оперативна съвместимост с масовите 3D фромати на данни и CAD системи - вкл. ACIS, CATIA, Creo (Pro/Engineer), Inventor, NX (Unigraphics NX), Parasolid, Solid Edge, SolidWorks. Това позволява изграждането на гъвкави интегрирани решения за целия процес конструиране - валидация-техническа подготовка - производство на детайли от пластмаси.
 
Симулацията на процесите при запълване и изстиване на пластмасата в матрицата чрез 3D модел позволява да се изследват, анализират и оценят повече алтернативни продуктови идеи чрез удобно визуализиране на потока и термичните свойства.  Moldex3D eDesign помага на компаниите да създават продукти с високо качество, като наред с това намаляват разходите за развойна дейност и да съкращават времето до пазара.

 

eDesign предлага интерактивен интерфейс на потребителите за бързо и лесно изграждане на детайлите в матрицата. Автоматизирани "магьосници" ви водят през стъпките за създаване на системата за топене и запълване,  включително вертикални леяци, пътеки и точки на подаване, и при изграждане на охладителните канали и плочи, с автоматично откриване на грешки. Инструментите за автоматично зацепване опростяват създаването на модел и позволяват на дизайнерите да валидират проектите по-ефективно.

Извършване на прецизен числен 3D анализ 

Мощният инструментариум в 3D решението симулира и валидира сложни матрици с увереност. След задълбочени анализи, конструкторите могат да получат задълбочени знания, необходими за разкриване на причините за потенциални дефекти. Вградената база данни с пластмасови материали и "съветника" за процеси на шприцване, позволяват на потребителите лесно да въвеждат промени в дизайна на матриците и оптимизират своите процеси в ранните етапи на техническата подготовка за производство.

Автоматично генериране на отчети по няколко алтернативни начина

Инструменти за последваща обработка, дават възможност на потребителите да илюстрират визуално процесите и продуктовите характеристики и свойства на пластмасите с изчертаване в реално време на контури, графики и анимации. Генераторът на автоматизирани доклади предлага алтернативни справки за по-ефективна комуникация. Така Moldex3D ви носи увереност за конструктивните решения в инструментите за формообразуване и ви помага за успешното вземане на правилните решения. 

Какво предлага Moldex3D eDesign?

  • Moldex3D Flow позволява на потребителя да симулира моделите на пълнене при шприцване, помагайки да се предскажат потенциалните производствени проблеми, като например линии на сливане, въздушни капани, незапълени области и други свързани с баланса на потока при шприцване на пластмасата в матрицата.
  • Moldex3D Pack поддържа модели за уплътняване на материала (Pvt изменения), симулира напълно промяната в плътността и поведението на потока на стопилката по време на процеса на уплътняване. 
  • Moldex3D Cool подобрява производителността и ефективността на системата за охлаждане с цел оптимизиране конструкцията на формата и охладителната верига, за да намали времето на цикъла, особено за матрици със сложна геометрия. .
  • Moldex3D Warp осигурява надеждна възможност за 3D анализи за ​​симулиране на ключови потенциални проблеми в тънки пластмасови детайли, такива като остатъчно свиване и изкривяване, за допълнително контролиране и превенция на дефекти в шприцвания детайл.
  • Moldex3D MCMразнообразява развитието на формовани продукти от пластмаси. Възможностите за Expisit анализи дават възможност на потребителите да оценят ефективността на процесите при формоване чрез вложки, с отливане и многократно последователно инжектиране.
  • С помощта на Moldex3D Designer, конструкторите на матрици са в състояние да проверяват и оптимизират измененията в конструкцията на матрицата по-ефективно и по-гъвкаво.
  • Moldex3D Viewer е самостоятелен и безплатен инструмент, който визуализира резултатите от анализа. Той може да генерира отчети автоматично в HTML или PowerPoint формат. 
  • Паралелни изчисления  Всички Moldex3D решения поддържат многоядрени и мулти-CPU паралелни изчисления за значително съкращаване времето за симулация. Паралелните изчисления могат да се извършват на място върху работния плот или отдалечено на клъстърен компютър.
  • Moldex3D RIM е в състояние да анализира реактивен процес на леене под налягане за термореактивни материали. Типичните приложения включват шприцоване на ненаситена полиестерна, полиуретан, течен силиконов каучук, епоксидна формоване съединение и т.н. 


Истории на успеха на нашите клиенти

Plazology подобрява качеството на детайли с Moldex3D

TomTom решава проблем с деформацията с Moldex3D

Linear AMS съкращава на времето за охлаждане с Moldex3D

KOPLA решава проблем с деформация при охлаждане с Moldex3D

Водещ доставчик на автомобилни части оптимизира частите си с Moldex3D


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.