• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Роботизирано решение в комбинирана  заваръчна клетка

За базираната в Денкинген KAUTH GmbH und Co. KG компания, специализирана във висококачествена обработка на метали, ENKO Staudinger разработи компактна универсална заваръчна клетка, съчетаваща набор от различни заваръчни процеси в една клетка с минимални изисквания за пространство. „Изискването на клиента Kauth беше изграждането на заваръчна клетка, която беше подходяща както за точково заваряване, така и за дъгова заварка, като се вземат предвид всички изисквания за достъпност“, обяснява Бернд Менхарт от ENKO Staudinger. Базираният в Аугсбург производител е изградил клетката около два робота KUKA, които изпълняват заваръчните задачи.

KR 6-2 (отдясно) изпълнява дъговата заварка, докато KR 210 води серво-пневматичния роботизиран пистолет


Въртящата се маса позволява зареждане без ефект върху времето на цикъла

Универсалната клетка е центрирана върху H маса с робот KUKA от тип KR 6-2, монтиран в средата. Използването на въртяща се маса означава, че в производствения процес винаги има едно заваръчно приспособление, докато второто приспособление се зарежда от оператора без влияние върху времето на цикъла.

На първо място, операторът зарежда детайлите в заваръчното приспособление и стартира системата. Масата завърта затегнатото приспособление на 180 ° под робота в зоната му на заваряване. В Кука KR 6-2 , оборудван с Fronius CMT факел за електродъгово заваряване, се движи в опората и заварява детайлите. Втори робот от тип  KR 210 R2700 Еxtra , оборудван със серво-пневматичен роботизиран пистолет X 100 от Düring Schweißtechnik , след това отново се премества в приспособлението и се присъединява към детайлите чрез точково заваряване. След приключване на процеса на заваряване, масата H се завърта и второ, новозаредено устройство влиза в работното пространство на робота. Въртенето на масата премества първото устройство обратно в работното пространство на оператора. Скобите се отварят пневматично и операторът може да свали заварените части. Товаренето/разтоварването от оператора не оказва влияние върху времето на цикъла.

Два робота съчетават мобилност с прецизност и скорост

С ниския си капацитет на полезен товар от шест килограма и обхват от 1600 мм, роботът KUKA от тип KR 6-2, монтиран на масата, е идеално подходящ за стандартни задачи с дъгова заварка. Рационализираният дизайн на китката гарантира, че роботът е подложен на минимални разрушителни контури и има максимална свобода на движение. По този начин роботът за заваряване може лесно да достигне до всички позиции на заваряване на детайла. В допълнение, KR 210 R2700 осъществява задачата за точковите заварки задачи с висока точност и при висока скорост. Както при всички роботи от серията  KR QUANTEC , той се характеризира с намалени изисквания за пространство и голямо разнообразие от потенциални приложения. С полезен товар от 210 кг и обхват от 2 926 мм, той е предопределен за точковото заваряване в универсалната клетка.

Силно гъвкаво решение за често променящи се задачи

Клетката предоставя на клиента широка гама от възможности за универсално изпълнение на различни заваръчни процеси или дори комбинация с други роботизирани задачи. Тази гъвкавост прави решението от особен интерес за малки серии и производство на прототипи, тъй като клетката може да бъде адаптирана много бързо и лесно към нови детайли.

Заредете цялата статия от тази връзка:
https://www.kuka.com/en-hu/industries/loesungsdatenbank/2016/07/solution-robotics-enko-staudinger

Вижте повече за KUKA роботите, доставяни от СпейсКАД ООД, прочетете тук:
https://www.spacecad.bg/roboti-kuka

 


Teamcenter X е вече и в "облака" ...

Най-широко използваният PLM софтуер в света вече е наличен директно и в "Облака"! 

 Teamcenter X - Cards PLM Solutions

Siеmens Teamcenter X предоставя управление на екипния развоен процес в конструктивните отдели, централизирано управление на инженерните данни и инженерните изменения в "облака", за да поемете контрола върху данните за продуктите и процесите - с лесен достъп и видимост за всички във вашия бизнес. 

С вградените типови конфигурации и най-добри практики, Teamcenter X може да ви помогне да започнете бързо и безболезнено да управлявате развойните процеси и внасянето на инженерни изменения - без нуждата да доставяте, инсталирате и поддържате сложен и скъпо струващ сървърен хардуер, без необходимост да поддържате скъпо струващи ресурси за системна администрация!

Teamcenter PLM носи стойност!

Computer Aided Drafting in Engineering - Semester Learning & Development Ltd

 

Независимо дали сте избрали Teamcenter PLM в облака или локално, разгледайте по-отблизо Teamcenter, за да свържете хората от вашия бизнес с правилната информация и процеси за дефиниране, разработване и доставяне на печеливши продукти. С Teamcenter PLM можете да управлявате всичките си данни за продуктите - включително механични, електронни, електрически, софтуерни и симулационни данни и документи - в спецификация за материалите с много области (BOM). 


Вижте тези демонстрации:

Управление на BOM спецификациите
Управление на инж. изменения
Управление на файловете
Интеграция със Siemens NX

Всяка информация, създадена през жизнения цикъл на продукта, се управлява ефективно - от идеята, проектирането и производството до обслужването и рециклирането. PLM софтуерът дава възможност на хората от вашия бизнес да вземат решения, основани на информацията. Качествата на Teamcenter PLM включват широчина и дълбочина на решенията, лекота на използване, ниска цена за закупуване, 3D лидерство, мащабируемост и модерна архитектура, която позволява на компаниите да възприемат изцяло новите технологии.

Независимо дали ще ползвате Teamcenter PLM при Вас или в облака, ще оцените ползите от него за сметка на по-краткото време на развойния цикъл, намалените разходи и по-добрите продукти. 3D лидерство, мащабируемост и модерна архитектура, която позволява на компаниите да възприемат изцяло новите технологии.

Наличен директно за всяка ваша CAD система - за машиностроене, електроника (PCB) и електро проектиране:

  • Teamcenter X осигурява управление на данните в основните системи за механичен дизайн (MCAD) - NX, Solid Edge, Creo и SolidWorks в една сигурна среда. Потребителите на NX, Solid Edge, Creo и SolidWorks могат
    да работят eдновременно и заедно в среда за мулти-CAD сътрудничество.
  • ECAD интеграция с продукти за разработка на печатни платки (PCB)
    дизайнът и инструментите включват Xpedition, PADS, Altium Designer и Cadence Alegro.
  • Интеграцията на Teamcenter със системи за дизайн на електрически проводници поддържа Capital и VeSys.

Вижте подробна информация за Teamcenter X тук:
https://www.plm.automation.siemens.com/media/global/en/Siemens-SW-Teamcenter-X-FS-81991-C7_tcm27-94092.pdf 

Тествайте безплатно Teamcenter X за 30 дни от тази връзка:
https://trials.sw.siemens.com/teamcenterx-cloud-plm/  

 

 


Находчивостта излита ...

Преди почти 2 седмици марсоходът на НАСА Perseverance кацна на Марс със своя пътник Ingenuity. Това беше 3 -тият космически кораб, който пристигна на Марс през февруари, след посещения от ОАЕ („ Надежда “) и Китай („ Tianwen-1 “, англ .: „Небесен въпрос“). До момента от 1960 г. са проведени 49 мисии на Марс - 16 полета, 28 орбитaлни обиколки, 18 кацания, 9 роувъра.

Много от тези системи имат множество сензори като специални камери, температурни сонди, сонди за скорост на вятъра или спектрометри за анализ на пробите, които те събират. За съжаление с всички тези мисии до най-близкия ни съсед не всички от тях успешно пристигнаха в цялост или дори не стигнаха до началото на своята мисия. Някои дори не са напуснали ниската орбита на Земята (LEO), където са ги доставили ракетите, други са били унищожени по време на влизането в атмосферата на Марс. И все пак човечеството не се предаде! Ето защо мисля, че името, избрано за 49 -та мисия на Марс, е перфектно - Постоянство!


Това, което може би не знаете и което прави тази мисия толкова специална и уникална, е, че в нея се проведе първия „управляван“ полет на друга планета! Тази част от мисията все още предстои през следващите 1-2 месеца. Мисията на НАСА Марс 2020 не само носи роувър, но също така носи роботизиран хеликоптер на име „Изобретателност“.

Това е първият полет на чужда планета с управляван летателен апарат. Инструментите за реверсивен инженеринг в Solid Edge и Siemens NX бяха използвани за превръщане на облаци от STL файлове обратно в CAD геометрия, базирана на NURBS, и това е направено от модела, изтеглен от уебсайта на НАСА, и Бен Вайзенбергер от екипа на Solid Edge свърши брилянтна работа за да помогне. 

С данните за атмосферата на Марс и оборотите на въртене на лопатките на ротора е изпълнена симулацията и оптимизация на оборотите на ротора в Simcenter FLOEFDРазбира се,  натоварванията са много по-високи на Земята, отколкото на Марс и това се дължи на по-плътната атмосфера. Извличането на тези резултати от множество проекти въз основа на техните цели, но също така и на парцели може лесно да се направи с функцията за сравнение в Simcenter FLOEFD.

 

Вижте цялата статия тук: https://blogs.sw.siemens.com/simcenter/ingenuity-is-taking-off/ 


Синхронната Технология на Siemens в Solid Edge

Много доставчици на CAD системи твърдят, че предлагат „гъвкаво“ моделиране - но не всички версии на този подход са еднакво създадени. 

За разлика от другите CAD продукти, продуктите на Siemens - Solid Edge и NX предлагат „синхронен“ подход за моделиране, използвайки силните страни на традиционното и директното моделиране - в една среда. Със сихнронната технология на Siemens, няма нужда от преизчисляване след редакция и скрити фючъри, които да усложняват ненужно модела. Синхронната технология позволява на конструкторите да моделират и редактират както собствени, така и импортирани 3D CAD модели до 100 пъти по-бързо отколкото в CAD системите, в които са първоначално създадени!

lavina.47


Синхронната технология в Solid Edge съчетава най-добрите аспекти на директното и историческото моделиране - едновременно в една проектна среда. Това позволява задвижван от проектните намерения прецизен контрол и способност да уловят намерението и целта на проекта. Синхронната технология в Solid Edge съчетава най-добрите аспекти на директното и историческото моделиране - едновременно в една проектна среда. Това позволява задвижван от проектните намерения прецизен контрол и способност да уловят намерението и целта на проекта. 

mold1


Възможността да се оразмерява и да се разбират съществуващите геометрични взаимоотношения води до бърза и интелигентна промяна за модели, базирани на фючъри, както и такива с импортирана геометрия.
Но всичко това са технически възможности. Синхронната технология в Solid Edge наистина ви позволява да се концентрирате върху проектирането, вместо върху CAD приложението. Това означава, че прекарвате по-голяма част от работното си време в проектиране на продукти.

Не е ли това, което трябва да бъде кариерата ви? И с по-малко дейности без добавена стойност при работа, вие получавате повече от вашето лично време.

Изтеглете цялата статия за сихнронната технология на Siemens от връзка (PDF, 9 Mb) ...  


Страница 1 от 14

Последни новини

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.