• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Фабричната рамка на Quinx повишава производителността на CNC производства

Една фабрика използва голям брой различни CNC машини и системи за тяхното управление. Зареждането на управляващите програми често се извършва ръчно, чрез Flash памети, а получаването на данни за изпълнението от CNC машините не винаги е лесно. Информационната платформа na Quinx  управлява и събира производствени данни в реално време от производства с CNC машини.

Quinx и неговият партньор  - СпейсКАД са в състояние да решат проблемите с DNC управлението и наблюдението на CNC производства, поддържайки с различни комуникационни интерфейси като OPC UA, MT Connect, MQTT или FOCAS

Quinx Manufacturing Information Platform


Програмите се съхраняват и управляват от централен сървър в цеха, а събираните данни от CNC машните се съхраняват постоянно в структурирана база данни (Data Warehouse). Приложения като ERP, BI (Business Intelligence Tool, Cockpit), MES (Manufacturing Execution System) или CAQ имат достъп до тези данни по всяко време чрез различни интерфейси.

QUINX DNC

Решението на Quinx за мрежово DNC управление на CNC производства се основава на принципа DNC-in-the-Box (DITB), разработен от Quinx. Това прави решението Quinx DNC по-надеждно, просто и гъвкаво от всяка друга DNC система. Когато другите имат проблеми, Quinx има решение!

QUINX MDC

Quinx MDC записва и анализира събраните производствени данни, за да изчисли общата машинна ефективност (OEE) на всяка производствена система. QUINX MDC записва непрекъснато производствения процес: кой детайл е произведен, с коя програма, в кой завод, на коя машина, и от кого. Това е съществен аспект при проследимостта

Ако дадена система има необходимите сензори, може да се изчисли консумацията на енергия за произведена част. Енергийната ефективност става все по-важна. Има пряко влияние върху CO2 баланса на компанията. Разходите за инструменти са важен разходен фактор. С модула за управление на живота на инструмента, Quinx може да оцени живота и да наблюдава абразията на инструмента. 

Превантивната поддръжка предотвратява спирането на системите в най-лошия възможен момент. Ако интервалите за поддръжка са по-кратки от необходимото, се губи ценно производствено време. Поради това Quinx оптимизира интервалите за поддръжка въз основа на реални производствени и процесни данни. Интервенциите за превантивна поддръжка се показват в производственото планиране на JOBDISPO и се вземат предвид при планиране на клиентски поръчки.

Вижте подробно на тази връзка: https://www.spacecad.bg/quinx 


Производството на формообразуващи инструменти с най-новите функции на NX CAM

Да започнете деня си с успокояваща чаша кафе от кафемашина е приятно изживяване. Но докато отпивате първата глътка и гледате машината, чудили ли сте се някога как са направени тези машини? Формоването и инструменталната екипировка играят ключова роля в тяхното производство и цялостно CAD/CAM решение, като софтуера на Siemens - NX, за проектиране и производство на форми и матрици, може да улесни тяхното производство.


Новото в NX CAM за производство на формообразуващи инстрменти

Пренасяне на формата в CAM

Първата стъпка включва импортиране на формата за кафе машина в NX CAM среда. В интегрирания NX, CAD/CAM споделената среда елиминира необходимостта от прехвърляне на данни или зареждане на данни от трети страни, като гарантира, че цялата информация за дизайна безпроблемно преминава в производствения процес.. Като използваме синхронно моделиране в NX, можем да елиминираме сложни детайли, които не са необходими за операциите на фрезоване, както е обяснено по-долу.

Cloud Connect Tool Manager

Правилният избор на режещи инструменти е ключът към постигане на прецизност, персонализиране и желания краен вид на формованите продукти. С най-новия Cloud Connect Tool Manager изборът на правилния инструмент е лесен. Имате достъп до обширна библиотека от фрезови инструменти чрез удобен за потребителя интерфейс, опростяващ процеса на избор на инструмент.

cloud connect 768x432

Cloud Connect Tool Manager – обширна библиотека, базирана на облак, за инструмент за фрезоване

Можете също да търсите и импортирате режещи инструменти от каталози на доставчици. При липса на конкретен инструмент в библиотеката, можете да създадете такъв от нулата. В случая с матрицата за кафемашина ние разглеждаме предварително конфигурирана 80-милиметрова челна фреза от библиотеката.

3D адаптивна груба обработка

След като изберем правилните режещи инструменти, ние ще използваме 3D адаптивна груба обработка, за да създадем ефективна траектория на инструмента, премахвайки бързо по-голямата част от материала. В най-новата версия нови възможности помагат за по-бързо генериране на траектория на инструмента, като същевременно предотвратява сблъсъци на държачи и автоматично открива и обработва плоски повърхности. Така 3D Adaptive Roughing може да намали времето за обработка с 60%, генерирайки високоскоростни траектории на инструмента за обработка.

3d adaptive roughing 768x432

3D адаптивна груба обработка – високоефективна траектория на инструмент за бързо отстраняване на материал

Повторно използване на геометрията между машинните операции

След като грубата обработка е завършена, се настройва операция за почистване чрез фрезоване за сърцевината на матрицата, за да се елиминира всеки останал материал, останал след процеса на адаптивна груба обработка. Използвайки фрезата със сферичен нос от каталога с инструменти Frasia, който е импортиран в инструмента Cloud Connect Manager, можете да обработвате елементите върху сърцевината на формата. Преди да продължите, важно е да изберете зоната на рязане за горната част на сърцевината на формата.

resue geometry 768x432

Опростете създаването на операции чрез повторно използване на вече избрана геометрия в предишна операция

С най-новата версия на NX CAM, създаването на операция е опростено чрез повторно използване на предварително избрана геометрия от избрана операция, което ви позволява да генерирате зона на фрезоване, като използвате тези зони на рязане чрез просто щракване с десен бутон.

Довършителна операция

Завършването на процеса на обработка включва изпълнение на довършителна операция за постигане на желаната точност на формата и качество на повърхността. Използвайки водещи криви с фиксирана ос, усъвършенстваната техника за финишно фрезоване насочва траекторията на инструмента по естествената форма на обработвания детайл, като поема подрязвания. Ключовата стъпка е изборът на модела на рязане Morph, гарантиращ производството на висококачествена форма, като същевременно елиминира необходимостта от ръчни настройки и намалява времето за изпълнение.

Morph cutting pattern 768x432Нов тип шаблон – Morph шаблон за рязане за висококачествена форма

Постобработка и симулация  

Последната стъпка е да се симулира процесът на обработка и след това да се генерира програмата за управление на CNC машините в цеха. С Post Hub, обширна базирана в облак библиотека от машинни комплекти, пост процесори, учебни материали и CAM добавки с повече от 1200 пост процесори и 100 уникални решения за интелигентни машинни комплекти (SMKS), от които да избирате. В този случай ще изберем машинния комплект с контролера DMU 100P4 dV GTBC S840D и ще го изтеглим директно в NX. 

SMKS 768x432

Post Hub е обширна базирана в облак библиотека от 100 машинни комплекта, 1200 пост процесора, учебни материали и CAM добавки

В най-новата версия на NX позиционирането на детайла върху машината е опростено, осигурявайки по-голяма степен на контрол върху това как е поставен детайла, което е от решаващо значение за точното възпроизвеждане на производствените сценарии в реалния свят.

postion part on machine 768x432

Функцията за позициониране на детайла върху машината осигурява по-голяма степен на контрол

Преди да изпратим CNC програми в цеха, ние симулираме процеса на обработка с помощта на управлявана от G-код симулация в NX CAM. Тази цифрова технология помага за точно показване на движението въз основа на CNC програмите и предотвратява производствени грешки, гарантира безопасност, ускорява настройката, оптимизира използването на машината и намалява консумацията на енергия.

simulation 768x432

Симулация, управлявана от G-кода в NX CA

Гъвкавостта означава по-ниска цена... 

С базирано на стойност лицензиране, разширение на нашите съществуващи софтуерни пакети NX, можете да получите достъп до рентабилен, мащабируем достъп до водещи в индустрията инструменти за производство. За тези, които вече използват базирано на стойност лицензиране, вашите CAM програмисти могат да се докоснат до съществуващия ви набор от токени, за да отключат разширени CAD/CAM функции за инструменти. Разгледайте нашите подобрени възможности на NX в производството на форми, които ви дават възможност да доставяте най-предизвикателните форми по спецификация и навреме, за да останете конкурентоспособни. 

Научете повече -> на тази връзка  


По-иновативни машини за храни и напитки с усъвършенствани инженерни решения

Усъвършенстваното проектиране на машини и апарати за храни и напитки е подход с три стълба, насочен към подпомагане на производителите на машини да проектират, произвеждат и пускат в експлоатация машини за храна и напитки, които отговарят на спецификациите на клиентите, изискванията за съответствие и сроковете за доставка.

Вижте инфографиката по-долу за обобщение на високо ниво на този подход.

Инфографика - машини за храни и напитки ...

Три стълба на усъвършенствано машинно инженерство за машини за храни и напитки

Производителите на храни и напитки искат продукт, който отговаря на техните индивидуални нужди. Те го искат с възможност за проследяване и устойчивост, и го искат бързо. Ако не можете да доставите това, което искат, те ще потърсят някой, който може да им осигури това, от което се нуждаят, в рамките на техния график. С този холистичен подход можете да доставите адаптивните, интелигентни и свързани машини, които вашите клиенти изискват. Пътят към успеха се състои от гъвкави и модулни машини, проектирани с авангарден софтуер и изградени с услуги с активирани данни.

Гъвкавост и модулност на дизайна 

Гъвкавият и модулен дизайн прави доставката на машини за храни и напитки по-ефективна и рентабилна. Изцяло персонализираните машини могат да доведат до проблеми с дизайна, множество повторения и забавяния. Гъвкавият и модулен подход на Siemens в Solid Edge и NX позволява на производителите на машини да доставят машини, които максимизират повторната употреба, за да отговорят на нуждите на различни потребители. Времето за разработка се свива значително с предварително конфигурирани инструменти и библиотеки, които позволяват много задачи да бъдат автоматизирани. Резултатът е гъвкав дизайн на машина и линия, които могат да бъдат интегрирани в цял завод.

Scene.122

Цех за творог - един проект в Solid Edge на Донидо Машин Индъстри АД Хасково 

Дизайн на машини от следващо поколение

Дизайнът на машини от следващо поколение отключва способността за проектиране в едно на всички функции - механични, електрически, софтуерни и автоматизирани с изискванията на клиента. Управлението на офертите, концептуалният дизайн, планирането на проекта и качеството на продукта могат да бъдат интегрирани в една система. Така ще доставяте повече машини – по-бързо. Можете допълнително да ускорите и оптимизирате процесите си с функционалност за дизайн, управлявана от симулация, резултати от симулация, които могат лесно да се споделят благодарение на новосвързани области и процеси.

Предимствата на CAD технологията на Siemens са високо оценени от производителите на машини за хранителната промишленост в България. Между потребителите на Solid Edge могат да бъдат посочени фирми като Индекс -6 Пловдив, Донидо Машин Индъстри Хасково, ПИМ ООД Хасково и много други.

slide 1

Машина за бутилиране на Индекс 6 Пловдив

Услуги с активирани данни

Устройствата за индустриален интернет на нещата (IIoT) могат да улавят и предават ценни данни, генерирани от отделни машини, процеси или цели линии. Тези вградени сензори подобряват гъвкавостта, проследимостта и ефективността и дори могат да отворят нови пътища за подобряване на продукта и разработката на продукта. Така ще можете да предложите на клиентите доживотен пакет от възможности за дистанционно обслужване като предсказуема поддръжка и оптимизиране на надеждността.

Seats8 topaz enhance 4x exposure sharpen color

ПИМ ООД Хасково - съдове за преработване на пчелен мед

Заключение

Производителите на машини за храни и напитки трябва да отговорят на нуждите на своите все по-взискателни клиенти. Нуждата на вашите клиенти от иновативни машини, които лесно се интегрират в тяхната съществуваща екосистема, направи съществуващите методи и решения остарели. За да произвеждате усъвършенствани и съвместими машини бързо, трябва да приемете усъвършенстваното машинно инженерно решение. С тази рамка вие разполагате с гъвкавостта на процеса, за да посрещнете заявките за персонализиране на клиентите, проследимостта на процеса, за да постигнете правилния първи път, и модерната симулация и функционалността на IIoT за прогнозиране, тестване и оптимизиране на вашите процеси непрекъснато.


Archimed IoT с AI за сервизиране на индустриални машини

Давид холдинг обяви, Archimed IoT, еволюция на Archimed eDMS, която съчетава дълбочината и мощта на Архимед за управление на процеси и документи със специално разработения за индустриални приложения front end „dataFRUIT“, предлагащ хардуер и AI софтуер за наблюдение и управление на индустриални контролери, работещи в производствена среда.

IoT компонентът в  Archimed IoT позволява на всеки производител да наблюдава в реално време производствено оборудване, с цел оценка на параметрите на избрани наблюдавани сигнали – вкл. форма, непрекъснатост, температура, отклонения, вибрации. Натрупването на наблюдаваните сигнали в дълги периоди от време (месеци и години) позволява изграждане на работен профил на всяка наблюдавана машин.  Наличието на алгоритми с изкуствен интелект (AI) позволява разграничаване на типичните за всеки сезон флуктуации от пред-аварийни състояния на наблюдаваното оборудване.

dashboard

Примерни рецепти за наблюдавани процеси включват:

 • Тенденциозно покачване на температурите, макар и без достигнат лимит
 • Намалено време за достигане на нормализиране на работната температура
 • Намалено или увеличено време на въртене по инерция при процедура по спиране
 • Учестено включване на хидравличните помпи
 • Достигане на по-ниска мощност при дадена позиция на работен орган
 • Достигане на по-ниска мощност при същия дебит и налягане (намалено КПД).

Какво предлага управлението на сервизната дейност с Archimed IoT?

 • Наблюдение на техническото състояние на избрани процеси и индустриални контролери в производството на потребителя
 • Натрупване на наблюдавани сигнали в дълги периоди от време за дефиниране на стандартни работни условия и сезонност на сигналите
 • Средства за оценка на сигналите чрез дефиниране на прагове и условия за уведомяване при устойчиви тенденции за отклонение на наблюдавани параметри
 • Средства за аварино уведомяване и управление на сервизния персонал
 • Среда за запис и история на отклоненията и свързаните с тях сервизни действия.

typical workflow 01

При установяване на реално пред аварийно състояние, Archimed IoT автоматично инициира поредица от действия, необходими за изпълнение на сервизна процедура:

 • Спира машината, намираща се в пред аварийно състояние
 • Уведомява по е-мейл и SMS дежурния в производството
 • Изпраща уведомления до членовете на сервизния персонал.
 • Предоставя нужната сервизна документация и инструкции към сервизния екип
 • Регистрира инцидента, записва причините за неизправността и изпълнените операции за отстраняване на проблема в журнала на машина.

ОБЛАСТИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ - ЕНЕРГЕТИКА

 • Водно-електрически централи
 • Топло-електрически централи
 • Соларни паркове
 • Ветрогенераторни паркове
 • Централи за биомаса
 • Подстанции

ОБЛАСТИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ - ПРОИЗВОДСТВО

 • Производствени поточни линии
 • Метал форминг оборудване
 • Хранително-вкусова промишленост
 • Комплексни електро-механични машини и съоръжения
 • Други

Страница 1 от 29

Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.