• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

SprutCAM - Библиотека с компоненти на роботи

SprutCAM предлага най-развития софтуер за програмиране на роботи, на най-добрата за потребителите цена!

Библиотеката с компоненти на роботи може да бъде достъпна от уебсайта на SprutCAM Tech или от MachineMaker, приложение за създаване на цифрови близнаци на индустриални роботи и машини с ЦПУ в SprutCAM X и SprutCAM X Robot.

Използвайки библиотеката с компоненти на роботи на уебсайта на компанията, потребителите могат както да търсят робот по модел или производител (това е полезно за тези, които вече имат робот и тестват възможностите на SprutCAM X Robot), така и да използват филтри за съответствие с необходимите параметри (това е полезно за тези, които просто избират робот за задача). И след това с помощта на MachineMaker те могат да прехвърлят избрания робот в SprutCAM X Robot за програмиране.

 

May be a doodle of text that says 'Filter Clear Search Search text Componenttype compoe RH20-06 Robot (34) Type CR27-50 Industrial Robot Brand Type RH14-10 CRP IndusriaRobt Type RH20-06 EXTRUDERE4 CRP Search... Robot Type CR27-50 EXTRUDER E50 CRP Model Endeffet 6kg ToolBlock Brand Type RH14-10 Payload Model effector 50kg Repeatability Abicor Binzel (1) Payload EXTRUDERE40 mm CEAD (4) Model Repeatability EXTRUDERE50 440mm Axes Repeatability Payload, EXTRUDERS2 1700 A12 Reach, Brand xArm acum Gripper Model IndusriaRobt Type EXTRUDERS xArm Eidos Model Brand Endeffector uFactory KR16-3(Assembly) Cobot Model uFactory Model Workce Model (Assembly)'

 

Нови допълнения към библиотеката с компоненти на роботи:

✔️ През последната година бяха добавени приблизително 100 нови модела и компоненти на индустриални роботи, с което библиотеката достигна общо 768 елемента.
✔️ Списъкът с поддържаните производители се разшири до 57 марки.
✔️ 3D моделите на роботи, създадени в MachineMaker, вече са видими на уебсайта, което улеснява навигацията в обширната библиотека. Това позволява на потребителите да разберат кинематиката на робота и да оценят предварително границите на неговата ос.
✔️ Включени са описания на роботи и техните основни приложения (видове обработка).
✔️ Библиотеката вече включва роботизирани клетки, както изцяло от отделни производители, така и сглобени от компоненти от множество производители.

Вижте подробно описание на SprutCAM X Robot на тази връзка ...


Нови модели на роботи, кинематики и постпроцесори от SprutCAM

Софтуерната екосистема около  SprutCAM X , CAD/CAM система за производителите от следващо поколение, и  SprutCAM X Robot , офлайн система за програмиране всичко в едно, се разшири, за да включва три онлайн библиотеки – Robot Components Library, CNC Machine Digital Twins Библиотека и Библиотека на проекти.

maxresdefault

Библиотека с компоненти на роботи

Библиотеката с компоненти на роботи  е достъпна от уебсайта на SprutCAM Tech или от  MachineMaker , приложение за създаване на цифрови близнаци на индустриални роботи и машини с ЦПУ в SprutCAM X и SprutCAM X Robot. Използвайки библиотеката с компоненти на роботи в уебсайта на компанията, потребителите могат както да търсят робот по модел или производител (това е полезно за тези, които вече имат робот и тестват възможностите на SprutCAM X Robot), така и да използват филтри за  съответствие  с необходимите параметри (това е полезно за тези, които просто избират робот за задача). И след това с помощта на MachineMaker те могат да прехвърлят избрания робот в SprutCAM X Robot за програмиране.

Нови допълнения към библиотеката с компоненти на роботи:

  1. През последната година бяха добавени приблизително 100 нови модела и компоненти на промишлени роботи, с което библиотеката достигна общо 768 единици.
  2. Списъкът на поддържаните производители се разшири и включва 57 марки.
  3. 3D моделите на роботи, създадени в MachineMaker, вече са видими на уебсайта, което улеснява навигацията в обширната библиотека. Това позволява на потребителите да разберат кинематиката на робота и да оценят предварително границите на неговата ос.
  4. Включени са описания на роботи и техните основни приложения (видове обработка).
  5. Библиотеката вече включва роботизирани клетки, както изцяло от отделни производители, така и сглобени от компоненти от множество производители.

Библиотека с цифрови близнаци на машини с ЦПУ

CNC  Machine Digital Twins Library , включваща кинематика и постпроцесори за близо 700 модела CNC машини, е достъпна за разглеждане от потребителите от ноември 2023 г. Подобно на библиотеката с компоненти на роботи, потребителите могат да търсят в библиотеката по име на машина и да прилагат различни филтри . Целта на библиотеката е да гарантира, че системата SprutCAM X CAD/CAM поддържа CNC машината в магазина на потребителя и че е наличен постпроцесор за оборудването. За разлика от отворения достъп до библиотеката с компоненти на роботи, достъпът до пост процесори и кинематика в библиотеката за цифрови близнаци на CNC машини е достъпен само при поискване.

Проектна библиотека

SprutCAM X и SprutCAM X Robot разполагат с богата функционалност, предлагайки около 50 различни операции с различни стратегии за обработка. SprutCAM Tech има за цел да направи изследването на SprutCAM X бързо и лесно. Новостартиралата Project Library, въведена с пускането на SprutCAM X и SprutCAM X Robot версия 17 през септември 2023 г., позволява на потребителите и партньорите на SprutCAM X да споделят референтни проекти. Тези проекти улесняват бързото изучаване на неизползвани досега операции в SprutCAM X и SprutCAM X Robot и помагат на потребителите да намерят правилната стратегия за обработка на нови сложни части на различни машини с различни инструменти. През последните 2,5 месеца Библиотеката на проекти вече е натрупала 340 отворени референтни проекта. Понастоящем потребителите имат достъп до библиотеката на проекта само от системите SprutCAM X и SprutCAM X Robot.

За повече информация вижте на тези връзки:

https://www.spacecad.bg/sprut-cam-robot  CAM за програмиране на CNC машини

https://www.spacecad.bg/sprutcam-robot за програмиране и управление на роботи 


Новините за Solid Edge - 30/11/2023

Задавайте въпроси, споделяйте експертните си познания и общувайте с колегите си в онлайн софтуерната общност на Siemens Digital Industries. Вижте новините за Solid Edge за този месец.

Посетете общността на Solid Edgе потребителите тук ...

Ново в Solid Edge 2024: Подобрения в производителността

Вижте подробно на тази връзка ...


Получавайте по-добри резултати, по-бързо, с изкуствения интелект (AI) в Solid Edge. Когато подменяте части в сглобка, новите AI взаимовръзки интелигентно предвиждат и предлагат валидни алтернативи. Научете повече за новите неща в Solid Edge. Вижте повече тук ...


Вземете 30% отстъпка от Solid Edge Design Configurator


Solid Edge Design Configurator
е приложение за автоматизация на дизайна, което добавя мощни, базирани на правила възможности за автоматизиране на проектирането, директно вградени в познатата среда за механичен дизайн на Solid Edge. Създавайте персонализирани проекти само с едно натискане на бутон. За ограничен период от време можете да спестите 30% от покупките на Solid Edge Design Configurator. Вижте подробно тук ...

Още новини за Solid Edge:


Siemens NX печели награди в TrustRadius!

Какво е TrustRadius?

TrustRadius е сайт за партньорска проверка на трета страна, която събира разнообразна информация за клиентите. TrustRadius има за цел да помогне на купувачите уверено да вземат решения с изчерпателна, проверена информация за продукти чрез генерирано от клиентите съдържание. Всичко е свързано с овластяването на клиентите да разказват своите уникални истории и да ангажират купувачи с високи изисквания. 

Защо се провеждат партньорски проверки?

Партньорските прегледи са чудесен начин за бъдещи, а и дори за съществуващи клиенти да сравняват продукти и да разработят по-добре това как тези продукти ще се впишат в собствената им екосистема. Това става възможно благодарение на реални хора, реални дискусии и реални прегледи. Но партньорските оценки не са полезни само за крайния клиент. Консолидирането на прозренията от прегледите също дава възможност на Siemens да види как NX се представя спрямо други решения на пазара и им помага да придобият прозрения, които може да не са получили по друг начин чрез техните собствени комуникационни канали.

И как се справи NX?

В наградите за 2023 г. NX грабна общо три награди! Вижте ги по-долу.

 awards

NX печели наградите за:

  • Най-добър набор от функции
  • Най-добра връзка в автоматизирания дизайн (CAD)
  • Най-добрата стойност на продукта.

Вижте повече за Siemens NX CAD/CAM, неговите решения и потребители в България тук ...

 

 


Страница 1 от 27

Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.