• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

SPRUTCAM - достъпният CAM за програмиране на CNC машини и роботи

SPRUTCAM е мощна, и едновременно с това достъпна CAM система, решава широк кръг от проблеми, свързани с автоматизацията на програмирането на CNC обработки - фрезоване от 2 до 5 оси, собствена високоскоростна обработка Adaptive SC; стругова и стругово-фрезова обработка електро ерозия; цикли на рязане, адитивно производство и метрология.

sprut_11.jpeg


SPRUTCAM е една от първите CAM системи в света, която прилага принципа на програмиране с машинно знание. С този подход, системата незабавно изчислява траекториите, като взема предвид кинематиката на оборудването и ги проверява във фонов режим в началния етап, дори преди проверката след пост процесиране!

  • Второ, SPRUTCAM има фантастична симулация на механичната обработка. Не само че симулацията се извършва в среда на цифров близнак на машината, като се вземат предвид приспособленията и текущото състояние на детайла, но симулацията е достъпна не само във воксел, но и в solid геометрия, осигурявайки много високо качествена графика. Освен това проверката на обработката може да се извърши и с помощта на G-код.

  • Трето, UX/UI специалисти участват в създаването на продукта. Оттук и модерният минималистичен дизайн на интерфейса, който е просто приятен за гледане, включително и на 4K дисплей, работният процес е удобно организиран и са осигурени визуални подсказки за множество опции в операциите по обработка. Тези операции или стратегии за обработка са напълно достатъчни за обработка на детайли с всякаква сложност.

  • Друго хубаво нещо: много функции в SPRUTCAM имат висока степен на автоматизация и са интерактивни. Не е нужно да кликвате върху контура или ръчно да намирате координатите на нулевата точка, много действия се извършват динамично с помощта на метода drag & drop, тоест избирате елемент с мишката, издърпвате и пускате.

sprut_12.jpeg


Новата версия е надстроила CAD модула, но все още съдържа само минимален набор от основни операции за 2D и 3D solid моделиране. Това е частично компенсирано от богат набор от транслатори на CAD данни и възможности за свързване и интеграция с всички популярни CAD системи, включително SolidWorks, Solid Edge, NX, Inventor и други. 

Структурата на ценовата листа на SPRUTCAM се състои от основни конфигурации и множество опции. С цени, започващи от 1,900 EUR SprutCAM X предлага най-доброто съотношение цена/качество в CAM индустрията днес!

Може ли SPRUTKAM да се конкурира с други CAM системи, и има ли недостатъци? Ще започнем с недостатъците – разбира се, че ги има, макар и субективно. Например, бихме искали да видим по-мощен CAD, поддръжка за възли, специализирани 5-осни стратегии за обработка на лопатки и работни колела, пълноценен FBM, а не само автоматична обработка на отвори, както и по-стабилна работа на системата.

sprut_15.jpeg

 

Някои от потребителите на Siemens NX, които са пробвали SPRUTCAM, са изказали недоволство от него по някаква причина. Други, които са преминали към него от Mastercam, PowerMILL, SolidCAM и ESPRIT, са го оценили високо. Следователно истината е някъде по средата. Може би SPRUTKAM все още не е NX, но вече не е и Mastercam.

О, за малко да забравя - SPRUTKAM също така има възможност за офлайн програмиране на промишлени роботи, интерактивно сглобяване на цифрови близнаци в приложението MachineMaker, онлайн библиотека с проекти, постпроцесорен генератор, многопрозоречна функционалност и първият чатбот асистент в индустрията с изкуствен интелект.

Е, къде другаде ще намерите нещо подобно?


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.