• +359 2 90 33 999
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Figure 4 - малките серии пластмаса са вече изгодни!

Първото мащабируемо, напълно интегрирано 3D производство на детайли без инструментална екипировка!

figure 4 pro blk 10 bauteilДиректното производство, предлагано от 3D Systems с революционното решение Figure 4 превръща 3D производството в реалност - с повишена производителност, издръжливост, повторяемост и по-ниска обща цена на операциите.

За малки серии, Figure 4 доставя Six Sigma производителност с повторяеми, точни пластмасови детайли с доказана производителност и в разнообразна гама от материали. 

Figure 4 осигурява изключително бързи и гъвкави адитивни производствени процеси чрез отделни производствени модули, което позволява да бъдат изграждани гъвкави автоматизирани линии за директно производство, интегрирана с модули за вторични процеси, включително на измиване, изсушаване и втвърдяване на детайли за крайна употреба.

Вижте подробности за тази нова производствена технология от тази връзка (BG, PDF) ...

Дигиталното формоване намалява разходите за разработка и увеличава производителността, чрез елиминиране на разходите и времето на проектиране/производство на скъпоструващи инструменти. Процесът на дигитално формоване ускорява и опростява производството с автоматизация на производството на пластмасови детайли в малък и среден обем. Figure 4 изгражда бързо точни, повтарящи се детайли в гъвкав, поточен производствен процес.

Водеща производителност

Figure 4

Комбинацията от скорост и точност, допълнена от светлинен процес за UV втвърдяване, който отнема минути срещу часове с термично базирани процеси на втвърдяване, дават най-високата производителност и най-ниско време за производство при адитивните производства. Последните данни показват скорост на печат на детайли с Figure 4 до 65 мм/час, скорост на прототипиране до 100 мм/час, висока точност и повторяемост на детайлите във всички използвани материали.

Широка гама материали

Широката и разширяваща се гама от материали за Figure 4 включва над 30 различни материала. Индустриалните пластмасови смоли отговарят на широк спектър от нужди за приложения, включително за функционално прототипиране, директно производство на детайли за крайно използване, формоване и леене, с ABS-подобни, поли-пропиленови, подобни на каучук, леещи се, термоустойчиви и био-съвместими материали.

figure 4 roadshow

Ползи и предимаства

 • Освобождаването на производствения процес от необходимостта от инструментално оборудване означава по-бързо време за производство, по-голяма гъвкавост и възможност за създаване на няколко продукта едновременно.
 • Специфичните ползи в рамките на производствения процес включват:
 • Без време за изчакване за инструментална екипировка
 • Без минимално количество бройки за поръчката
 • По-ниски разходи при малки/средни серии: Директното цифрово производство намалява разходите за труд, обработка, итерация и тестване.
 • Гъвкаво конфигуриране на отделен брой модули според всяка конкретна нужда
 • Работа с хибридни материали, които демонстрират широк спектър от физически свойства, подобни на тези, използвани при леене под налягане.
 • Мащабируемост съгласно производствени нужди: Системите могат лесно да се мащабират чрез просто добавяне на модули.
 • Без време за изчакване на формообразуващи инструменти
 • Бързо производство на различни детайли с разнообразна геометрия
 • По-голяма сложност на детайлите: 3D принтерите могат да произвеждат детайли със сложни форми и оптимизирани функции, които биха били невъзможни за създаване с традиционно леене под налягане.
 • По-ефективно производство на персонализирани детайли
 • Допълва съществуващите производствени методи: Конфигурациите на Figure 4 могат да бъдат интегрирани с съществуващи процеси в цеха, и да се използват за първоначално производство

Вижте подробности за тази нова производствена технология от тази връзка (BG, PDF) ...


Последни новини

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG
Industry Info

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.