• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Как да програмираме роботи - един лесен начин с KUKA ...

Независимо дали сте в училище, университет, професионално обучение или дори в собствения си дом: новата образователна роботна система от OrangeApps е идеална, за да разберете 6-осните роботи и как да ги програмирате извън индустриална среда.

Миниатюрният робот се състои от 1010 пластмасови системни блока, двигатели и сензор,и с подходящия софтуер може да се премества и програмира по абсолютно същия начин като истинските роботи на KUKA, като KR QUANTEC или KR IONTEC.

Образователни роботи помагат на начинаещи програмисти

За KUKA и други индустриални клиенти, OrangeApps разработва индивидуални софтуерни решения за програмиране на роботизирани системи, обикновено използвани в индустриалните приложения. Софтуерът за програмиране на образователния робот се състои от KUKA OfficeLite, плюс приложение от OrangeApps. Добре е да знаете: KUKA предлага специални лицензии за училища и университети. С обучителния робот OrangeApps иска да предложи на начинаещите програмисти и оператори на роботи, представяне на механичния дизайн и електрониката на 6-осен робот.

Роботът, направен от системни блокове, е предназначен предимно за образователни цели

Роботите за настолен формат се предлагат в три варианта в ограничени количества: Kit 1 съдържа софтуера, кабелите, инструкциите за монтаж и списък на необходимите технически градивни елементи от доставчика на системните блокове. Всеки, който вече има тези строителни блокове у дома, може веднага да започне с комплекта. Kit 2 включва пълния пакет от всички необходими части и софтуер. Kit 3 е подходящ за всички, които нямат търпение, желание или време сами да построят робота, тук роботът се доставя напълно сглобен, включително софтуера за него.

3

Миниатюрният робот се състои от 1010 пластмасови блока, мотори и сензори.


Не са необходими предварителни знания за изграждането на робота

Управляващият директор Даниел Шмид от OrangeApps, изобретателят на системата за образование на роботите, твърди че „с малко умение младежи от 13 или 14 години ще могат да построят робота за четири до пет часа“. По този начин те без усилие научават много за кинематиката, трансмисиите, моторите и други мехатронни компоненти.

Повече информация и контакти с OrangeApps може да намерите тук: https://www.orangeapps.de/?lng=en&page=products/ers 


Последни новини

История

Повече от 20 години СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност.

С решения от SIEMENS PLM Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
quinx.png
zuken.png
ZOLLER
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
FAUSER AG

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2,
Дом на културата "Арсенал",
етаж 3, офис 310
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2020 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.