• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Ново в Solid Edge 2023: Подобрения на оперативната съвместимост

Тази година ще се потопим дълбоко във всичко, което е ново в Solid Edge 2023 в поредица от публикации в блогове, фокусирани върху най-забележителните нови функции и подобрения. В тази публикация ще разгледаме най-новите подобрения на оперативната съвместимост, които вече са налични в Solid Edge 2023.

Новите подобрения на оперативната съвместимост в Solid Edge 2023 отключват силата на вашите проектни данни, като същевременно предпазват работата ви в бъдеще. Тези подобрения позволяват на потребителите да прехвърлят данни от Solid Edge към и от портфолиото от продукти на Siemens Xcelerator, включително NX и Process Simulate, лесно и точно. Потребителите вече могат директно да вмъкват файлове на SOLIDWORKS, JT, STEP и Parasolid (детайл или сглобка) в сглобки на Solid Edge директно, без транслиране.

 

 Подобренията на оперативната съвместимост в Solid Edge 2023 отключват силата на вашите проектни данни, като същевременно предпазват работата ви в бъдеще.

Трансфер на кинематиката на движение към NX MCD и Process Simulate

Кинематиката на движението, дефинирана в Solid Edge, лесно се прехвърля към NX MCD и Process Simulate за използване в симулационни проучвания и виртуално въвеждане в експлоатация. Увеличаване на производителността чрез намаляване на преработката на ограниченията. Потребителите вече могат да експортират стави, съединители, връзки, твърди тела, референтна геометрия, гравитация, свойства на механична маса и т.н. за използване в симулационни проучвания на NX MCD и Process Simulate. Данните вече могат да се експортират с помощта на файлови формати PLMXML и JT. NX MCD (Mechatronics Concept Designer) позволява 3D моделиране и симулация на концепции с физика на много тела и свързано с автоматизацията поведение, което обикновено се среща в продуктите на мехатрониката.

Поддръжка на CAD Direct за формати SolidWorks, JT, STEP и Parasolid

Вмъкнете SolidWorks, JT, STEP, Parasolid файл (част или сглобка) в сглобката на Solid Edge директно без необходимост от превод. CAD Direct прави работата и сътрудничеството с партньори, доставчици и дори други отдели във вашата компания по-лесно от преди, като поддържа множество типове файлове, без да е необходимо всеки да използва една и съща система за моделиране. Връзките се поддържат между родителския файл и геометрията на Solid Edge. Твърдите тела и повърхности в Solid Edge могат да бъдат вмъкнати под формата на вътрешни компоненти. Вмъкнатата геометрия може да се използва за промени надолу по веригата, като връзки или елементи на сглобяване. Промените, направени в родителския файл, могат да бъдат отразени в CAD Direct или потребителите могат да прекъснат връзката, ако е необходимо.

Преводът от NX е по-лесен от преди

Материалните и физическите свойства, зададени в Solid Edge, се превеждат безпроблемно в NX. Това позволява на потребителите да прехвърлят последователни данни за CAD, CAE и CAM приложения. Подобрените възможности за прехвърляне на PMI включват изгледи на разрези и модели, както и възможността за свързване на размерите на изгледи на скица и разрез към тяло на дизайна. Това подобрява оперативната съвместимост с NX CAM и NX CMM. Мащабируемото споделяне на данни между Solid Edge и NX гарантира целостта на данните. За да научите повече за новостите в тази версия, посетете siemens.com/solid-edge-2023 

Присъединете се към разговора

Има много начини да разберете какво казват другите за най-новата версия и да се свържете с колеги от индустрията и CAD експерти онлайн. Влезте в  общността на Solid Edge,  за да се свържете и взаимодействате с други потребители на Solid Edge по света и да получите отговори на въпроси в реално време от експерти на Siemens Можете също така да следвате хаштага #SolidEdge2023 във  Facebook YouTube ,  Twitter  и  LinkedIn , за да видите какво казват другите в социалните медии.


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.