• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Нови модели на роботи, кинематики и постпроцесори от SprutCAM

Софтуерната екосистема около  SprutCAM X , CAD/CAM система за производителите от следващо поколение, и  SprutCAM X Robot , офлайн система за програмиране всичко в едно, се разшири, за да включва три онлайн библиотеки – Robot Components Library, CNC Machine Digital Twins Библиотека и Библиотека на проекти.

maxresdefault

Библиотека с компоненти на роботи

Библиотеката с компоненти на роботи  е достъпна от уебсайта на SprutCAM Tech или от  MachineMaker , приложение за създаване на цифрови близнаци на индустриални роботи и машини с ЦПУ в SprutCAM X и SprutCAM X Robot. Използвайки библиотеката с компоненти на роботи в уебсайта на компанията, потребителите могат както да търсят робот по модел или производител (това е полезно за тези, които вече имат робот и тестват възможностите на SprutCAM X Robot), така и да използват филтри за  съответствие  с необходимите параметри (това е полезно за тези, които просто избират робот за задача). И след това с помощта на MachineMaker те могат да прехвърлят избрания робот в SprutCAM X Robot за програмиране.

Нови допълнения към библиотеката с компоненти на роботи:

  1. През последната година бяха добавени приблизително 100 нови модела и компоненти на промишлени роботи, с което библиотеката достигна общо 768 единици.
  2. Списъкът на поддържаните производители се разшири и включва 57 марки.
  3. 3D моделите на роботи, създадени в MachineMaker, вече са видими на уебсайта, което улеснява навигацията в обширната библиотека. Това позволява на потребителите да разберат кинематиката на робота и да оценят предварително границите на неговата ос.
  4. Включени са описания на роботи и техните основни приложения (видове обработка).
  5. Библиотеката вече включва роботизирани клетки, както изцяло от отделни производители, така и сглобени от компоненти от множество производители.

Библиотека с цифрови близнаци на машини с ЦПУ

CNC  Machine Digital Twins Library , включваща кинематика и постпроцесори за близо 700 модела CNC машини, е достъпна за разглеждане от потребителите от ноември 2023 г. Подобно на библиотеката с компоненти на роботи, потребителите могат да търсят в библиотеката по име на машина и да прилагат различни филтри . Целта на библиотеката е да гарантира, че системата SprutCAM X CAD/CAM поддържа CNC машината в магазина на потребителя и че е наличен постпроцесор за оборудването. За разлика от отворения достъп до библиотеката с компоненти на роботи, достъпът до пост процесори и кинематика в библиотеката за цифрови близнаци на CNC машини е достъпен само при поискване.

Проектна библиотека

SprutCAM X и SprutCAM X Robot разполагат с богата функционалност, предлагайки около 50 различни операции с различни стратегии за обработка. SprutCAM Tech има за цел да направи изследването на SprutCAM X бързо и лесно. Новостартиралата Project Library, въведена с пускането на SprutCAM X и SprutCAM X Robot версия 17 през септември 2023 г., позволява на потребителите и партньорите на SprutCAM X да споделят референтни проекти. Тези проекти улесняват бързото изучаване на неизползвани досега операции в SprutCAM X и SprutCAM X Robot и помагат на потребителите да намерят правилната стратегия за обработка на нови сложни части на различни машини с различни инструменти. През последните 2,5 месеца Библиотеката на проекти вече е натрупала 340 отворени референтни проекта. Понастоящем потребителите имат достъп до библиотеката на проекта само от системите SprutCAM X и SprutCAM X Robot.

За повече информация вижте на тези връзки:

https://www.spacecad.bg/sprut-cam-robot  CAM за програмиране на CNC машини

https://www.spacecad.bg/sprutcam-robot за програмиране и управление на роботи 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.