• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Siemens, PTC, Autodesk, Dassault в класацията на ABI Research

Abi Research logoНЮ ЙОРК, Ню Йорк, 7 декември 2023 г. – Новата конкурентна оценка от глобалната фирма за технологично разузнаване ABI Research предоставя задълбочено и безпристрастно изследване на решенията, предлагани от осем доставчици на MCAD решения. 

Анализът се съсредоточи върху девет критерия, сегментирани по иновации и внедряване. Те включват основната функционалност на продукта, компютърно подпомагани допълнения, разширена функционалност (генеративен дизайн, AR/VR, симулация, рендиране) и облачни възможности. 

В допълнение, докладът оценява новото потребителско изживяване, внедряването за големи производствени предприятия, иновациите на бизнес модела, пазарния дял и екосистемата на партньорските решения. Оценените и класирани компании са:

Пазарни лидери :  Siemens ,  PTC ,  Autodesk ,  Dassault Systèmes
Mainstream
 :  ZWSoft
Последователи
 :  Alibre ,  IronCAD ,  TurboCAD

„Siemens (Solid Edge, NX, новоиздаденият NX X) излезе начело в класацията на конкурентите, позициониран на първо място благодарение на своите CAD решения, предоставящи пълен набор от компютърно подпомагани технологии (CAx), множество опции за внедряване (локално, хибрид, SaaS), гъвкаво ценообразуване чрез абонамент или токен и най-всеобхватната мрежа от партньори за решения, които разширяват възможностите на CAD“, заявява Джеймс Иверсен, индустриален и производствен анализатор в ABI Research. 

Със своя безпроблемен преход от локално към SaaS, PTC е най-новатор, тъй като потребителите могат директно да прехвърлят данни и модели на файлове от CREO към новото CAD решение CREO+. Друга силна страна, укрепваща резултата на PTC, е обратната връзка с клиентите, ключов критерий, при който PTC държи доминираща опора чрез активното си ангажиране с клиенти.

Autodesk постигна добър резултат, класирайки се на трето място с AutoCAD и Inventor, предоставяйки стабилно CAD изживяване, което обслужва всички производствени вертикали и има силни страни в новото потребителско изживяване и пазарен дял. 

Dassault Systèmes се класира на четвърто място и отбеляза добър резултат, предлагайки гъвкави структури на плащане, най-голям пазарен дял и втората по големина партньорска екосистема.

Иновативната функционалност беше най-значимият разграничителен фактор между лидерите и мейнстрийма/последователите. ZWSoft, Alibre, IronCAD и TurboCAD обикновено обслужват по-малки производители, но имат жизнеспособни CAD решения за големи производители. Клопката за тези доставчици идва от ограничените облачни възможности и наличието на внедряване на SaaS. „Доставчиците, които попадат в основната категория и категорията на последователите, предоставят силни CAD възможности, но трябва да работят върху консолидирането на предложенията в едно единствено CAx решение, след което внедряването на облак и SaaS за укрепване на пазарния дял сред големи предприятия“, заключава Иверсен.

 Тези констатации са от доклада за конкурентно класиране на MCAD SaaS за големи предприятия и производство в мащаб на ABI Research  . Този отчет е част от изследователската услуга на компанията за  индустриални и производствени технологии  , която включва изследвания, данни и ABI Insights. Докладите за конкурентно класиране предлагат изчерпателен анализ на внедряването и стратегиите за иновации, за да предложат несравнима представа за представянето и позицията на компанията в сравнение с нейните конкуренти.


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.