• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Какво е CAE, и за какво ни трябва?

Компютърно подпомогнато инженерство, или CAE, може да опише всеки виртуален процес, който инженерът може да използва, за да предвиди производителността и поведението на една система в реалния свят, да разреши проблем или да повлияе на решения относно процеси или проекти. Често срещаните примери включват динамика на много тела (MBD), анализ по метод на крайните елементи (FEA) и изчислителна динамика на флуидите (CFD) . Обикновено, когато някой говори за CAE, той говори за цифрова инженерна симулация.

изображение-център

Локална симулация на стрес по фон Мизес, използваща анализ на крайните елементи. (Изображение: Bigstock.)

Вижте повече CAE симулации, изпълнени от СпейсКАД на тази връзка ...

Традиционно, CAE се използва в края на разработката, за да се провери дали окончателният или почти финалният дизайн отговаря на очакванията. Съвременните процеси за разработване на продукти обаче започнаха да използват CAE в началото на разработката чрез итеративни процеси на проектиране, като дизайн, управляван от симулация, или дизайн за производство. Целта на тези процеси е да се намерят дефекти в дизайна и производствени проблеми в началото на разработката, когато те могат да бъдат лесно и достъпно коригирани. По този начин инженерите могат да избегнат проблеми преди производството или окончателното тестване, когато решаването на проблеми отнема повече време и е скъпо.

Инженерните симулации също започнаха да навлизат в инженерните работни потоци, след като даден продукт е на полето. На този етап данните от актива в реалния свят могат да бъдат събрани с помощта на сензори и интернет на нещата (IoT), за да бъдат оценени от CAE инструменти. Тези оценки могат да помогнат за прогнозиране на проблеми, планиране на превантивна поддръжка и оптимизиране на производителността. Когато се създаде тази настройка, симулацията често се нарича цифров близнак на актива от реалния свят, който оценява.CAE инструментите също станаха по-необходими през последните години, тъй като разработването на продукти стана по-сложно.

Displ 02

Симулация на пластмасов детайл за потребител на СпейсКАД ООД

Вижте повече CAE симулации, изпълнени от СпейсКАД на тази връзка ...

Рядко новите продукти изпълняват само една задача; сега те често са умни, свързани с IoT, съвместни, автоматизирани и много други. Това принуди инженерите едновременно да оценяват, тестват и проверяват повече физически явления, за да гарантират, че взаимодействията не влияят на производителността чрез мултифизични симулации.В миналото симулациите на структурата на продукта, преноса на топлина и електромагнетизма биха били оценени чрез отделни симулационни модели. Мултифизичните модели комбинират тези оценки в една симулация. Това принуди много потребители на CAE да разширят своите области на опит към други физически явления, както и да работят заедно, за да гарантират, че физиката на системата е оптимално уловена.

Предизвикателството на добавената сложност на продуктите се усложнява допълнително от факта, че времето за разработка се свива, тъй като потребителите искат по-нови технологии, по бързо. В резултат на това симулацията се превърна в популярен инструмент за намаляване или дори премахване на необходимостта от физически тестове. Това позволява на продуктите да стартират по-бързо и на по-ниска цена.

Доставчиците на CAE софтуер са Siemens Digital Industries Software и много други компании. CAE често се свързва с компютърно проектиране (CAD) и компютърно подпомагано производство (CAM), тъй като има много припокриване и комуникации между тези технологии. Например, геометрията, направена в CAD софтуер, е популярна отправна точка за 3D инженерни симулации. SIemens Simcenter 3D ви помага да моделирате и оценявате работата на сложни продукти чрез революционни подобрения в ефективността на симулацията. Чрез интегриране на множество физически домейни заедно в една среда за симулационно моделиране, със SIemens Simcenter 3D  вие получавате по-добра представа за ефективността на вашите продукти, по-бързо.

Вижте повече CAE симулации, изпълнени от СпейсКАД на тази връзка ...  


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.