• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Новини

3D печата в метал променя правилата на дизайн и производство

3D печата в метал променя правилата на дизайн и производство

Машините за печат на 3D Systems и материала неръждаема стомана  дават възможност за реализация на първокласния, луксозен кран за мивка на KALLISTA, който ще бъде в търговската мрежа през 2018 година.

Когато главният дизайнер на KALLISTA, Бил Мкиани, започва проектирането на нова линия Решетъчни кранове за мивка, той решава да захвърли традиционните правила за дизайн: вместо да разработи дизайн на база заобикалящите го ограничения на традиционното производство той проектира това, което си представя и след това търси начин, как да бъде произведено. Решението за тази изключителна дизайнерска идея е в 3D печат в метал или както 3D Systems го наричат Директен печат в метал /DMP/.

Решетъчният кран за мивка на KALLISTA e първия от този тип в голямото продуктово портфолио на Kohler. Дизайнът му се противопоставя на стандартните изисквания на външния корпус, за да осигури отворена форма, като използва дискретни вътрешни канали, които позволяват на водата да тече през основата.

Адитивното производство доставя ключови предимства, които позволяват нов начин на мислене по отношение на дизайна на продукти: Например, способността да се интегрират точни, но миниатюрни канали за течности в част, която не могат да бъдат произведени, чрез традиционните методи за производство позволява по-добра работа на флуидните потоци в детайла.

Дизайнерския и производствен екип на KALLISTAзапочва да работи с 3rd Dimension, производител на високо качествени метални изделия, , специализиран в директния 3D печат в метал, базиран в Индианаполис. Инженерният екип на 3rd Dimension работи за проектирането на уникалния дизайн в единична конструкция, идеална за 3D печат в метал с фокус върху интегрираните канали за вода. 3rd Dimension, също така предоставя пълно оборудване за обработка, фрезоване и довършителни работи, за да могат проектите за метални части да бъдат бързо изпълнени.

Използвайки материала на 3D Systems Laserform® 316L неръждаема стомана и 3D принтер ProX DMP 320, екипът на 3rd Dimension бързо създават метални прототипи и изделия за крайно потребление, управлява и изпълнява всички операции от допълнителната обработка, за да създаде зашеметяващите кранове за мивки, които виждаме днес.

Свържете се с нас, ако искате да разпечатате Вашия детайл в метал.

 


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.